https://playdotjs.com/

Nâzım Hikmet şiirleri ve türkülerle anıldı

Maltepe Belediyesi, Türk şiir ve edebiyatının usta isimlerinden Nâzım Hikmet’in doğumunun 122. yılını muhteşem bir geceyle kutladı.

Sanat Yayın: 15 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 15.02.2024 10:36:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 2 dk.
64 okunma
Google News

 

Türk şiirinin usta şairlerinden Nâzım Hikmet, doğumunun 122. yılında Maltepe’de şiirleri, türkü ve şarkılarla anıldı. “Nâzım Hikmet Memleket, Memleket Nâzım Hikmet” isimli etkinlikte Pelin Batu, Nilüfer Açıkalın ve Haluk Çetin şairin sevilen şiirlerini seslendirdi. Gecenin sonunda Grup Gündoğarken sevilen şarkılarını içeren konser verdi.

CEVİZ AĞACI, VATAN HAİNİ, MAVİ LİMAN…

Maltepe Belediyesi, Türk şiir ve edebiyatının usta isimlerinden Nâzım Hikmet’in doğumunun 122. yılını muhteşem bir geceyle kutladı. Şiir ve konser şeklinde iki kısım halinde düzenlenen gecede ilk olarak Pelin Batu, Nilüfer Açıkalın ve Haluk Çetin sahne aldı. Haluk Çetin gitarı eşliğinde Nâzım’ın şiirlerini seslendirirken, Pelin Batu ve Nilüfer Açıkalın şairin sevilen şiirlerini seslendirdi. “Ceviz Ağacı”, “Vatan Haini”, “Mavi Liman” gibi şiirlere izleyiciler de eşlik etti.

OLACAK O KADAR…

Büyük bir coşkunun yaşandığı gecenin finalini ise Burhan & Gökhan Şeşen kardeşlerin oluşturduğu Grup Gündoğarken yaptı. Grubun verdiği konser, en sevilen şarkılarından olan “Rüzgâr” ile başladı. Dinleyicilerin de sık sık eşlik ettiği konserde Grup Gündoğarken, Madımak Katliamı’nda hayatını kaybedenleri besteledikleri Metin Altıok’un “Geriye Kalan” şiiriyle andı. Nâzım Hikmet ile birlikte Sabahattin Ali de anılırken, Grup Gündoğarken müziğe adım atmalarını sağlayan Levent Kırca’nın ve onun sevilen programı “Olacak O Kadar” ın efsanevi jenerik müziğini de seslendirdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.