https://playdotjs.com/

Halil Ülgü’den ses getiren defile

Ünlü modacı Halil Ülgü’nün defilesi olay yarattı. Ülgü sadece ünlü magazin köşe yazarı Erkan ÖZBEY’e anlattı

Sanat Yayın: 23 Haziran 2023 - Cuma - Güncelleme: 23.06.2023 11:27:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 2 dk.
286 okunma
Google News

Defile tarihi mekân Tophane-i Amire Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Avrupa’da ve dünyada bu özel koleksiyonu görecek miyiz?

İşte birbirinden ünlü isimlerin akın ettiği defilenin detayları:

Yüzlerce yıldır Anadolu kültüründe var olmuş yaşantıları ve bu yaşantıları motiflere dönüştürmüş Anadolu'nun eşsiz desenleri...

Bu desenler kimi zaman eşarplara, kimi zamanda sofra bezlerine ahşap kalıplarla basıldı.

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi bu projeyi, başarılı modacı Halil Ülgü'ye teslim etti.

Kültürümüzün bu desenleri, tahta kalıplarla elbiselere basılarak yeniden hayat buldu. Doğal kumaşlara couture işçilikle tapıldı. Tarihi Tophane-i Amire Kültür merkezinde ilk kez Anadolu motifleri ile ev sahipliği yaptı. Bu defile, Mimar Sinan Üniversitesi, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tokatlı Sanayiciler ve İşadamları Derneği desteğiyle sunuldu. Başlıkların ve takıların dâhil elde yapıldığı bu etnik koleksiyona, modernize edilerek günümüz modasına göndermeler yaparak Türk motiflerini modern bir şekilde ülkemizi dünyaya tanıtmaktı ifadeleri ile anlatıldı.

Erkan Özbey: Defileyi izlerken herkesin büyülendiğini gördüm. Bu etnik desenlerimizin bu kadar modernize ve günümüze uyarlanmasıyla birlikte özel bir koleksiyon izledik. Her yerde Türk dokusu vardı. Tüm dünyanın görmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Bununla ilgili bir takım çalışmalar var mı? Gerçekleşirse Ülkemiz adına gurur verici olur. Böylece Türk Anadolu motiflerini de modern bir şekilde tanıtmış oluruz.

Halil Ülgü: Evet elbette isterim. Ama hazırlık süreci çok uzun oluyor. Bunun için şimdi konuşmak ve tarih vermek zor olur. Doğru zamanlama ve koordinasyon sağlanırsa seve seve Avrupa’da ve Dünyada görkemli bir defile yapmak isterim. Söylediğiniz gibi Ülkemiz için muhteşem olur.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.