https://playdotjs.com/

Mevlüt Oruçoğlu Geyikli'nin çehresini değiştirdi

Çanakkale’nin tarihi bir beldesi olan Geyikli’yi Belediye Başkanı olduktan sonra, yaptığı hizmetlerle beldeyi turizm cenneti haline ve dizi ve film çekimleri merkezi haline getiren Başkan Mevlüt Oruçoğlu tüm belde halkının takdirini kazandı.

Yayın: 12 Ocak 2024 - Cuma - Güncelleme: 12.01.2024 11:00:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 11 dk.
127 okunma
Google News

 

Gazeteci Salih Aluş, yaklaşan yerel seçimler için bu kez Çanakkale'nin Ezine ilçesinin tarihi beldesi Geyikli'yi ele aldı. Geyikli başkan olarak kimi istiyor? Aluş araştırdı ve yazdı...

 

Çanakkale'nin Ezine İlçesi'nin tarihi beldesi Geyikli’de bir dönem Belediye Başkanlığı yapan Ak Parti'li Mevlüt Oruçoğlu beldede tartışılmaz başkan adayı oldu.31 Mart 2019 da yapılan yerel seçimlerde Ak Parti'nin Belediye Başkanı Adayı olarak seçimlere katılan Mevlüt Oruçoğlu yedi puan fark atarak rakiplerini hezimete uğratmıştı.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli seçimlerde yeniden Ak Parti'den Belediye Başkan Aday Adayı olan Başkan Mevlüt Oruçoğlu'nun karşısına  beldede partisinden rakip çıkmadığı öğrenildi. Belediye Başkan Aday Adayı Mevlüt Oruçoğlu'nun resmi olarak adaylığının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

BELDEYİ TURİZM CENNETİNE ÇEVİRDİ.

Çanakkale’nin tarihi bir beldesi olan Geyikli’yi Belediye Başkanı olduktan sonra, yaptığı hizmetlerle beldeyi  turizm cenneti haline ve dizi ve film çekimleri merkezi haline getiren Başkan Mevlüt Oruçoğlu tüm belde halkının takdirini kazandı.

Asker olarak 1994 yılında geldiği Geyikli’ye aşık olup buraya yerleşmeye karar veren

Oruçoğlu, beldede tarım ve turizm sektöründe ticari hayata başladı. Kısa sürede yaptığı ataklarla beldenin sayılı iş adamı durumuna geldi. Halk tarafından sevilen,sayılan Mevlüt Oruçoğlu,son yerel seçimlerde belde sakinlerinin ısrarı üzerine Belediye Başkanlığına adaylığını koydu ve üstün bir oy farkıyla  Belediye Başkanı seçildi. Başkanlığa seçildikten sonra iş hayatında gösterdiği başarıyı Belediye Başkanlığında da gösteren Oruçoğlu beldenin çehresini değiştirdi.

VERDİĞİ SÖZLERİ TUTTU

Mevlüt Oruçoğlu, Seçim çalışmalarında vurguladığı “Kalkınan, tanınan, marka olacak Geyikli” diyordu ve arkasından sözlerine şu cümleleri ekliyordu. “Yola çıkarken Milletimiz için hizmet etmeyi bir borç bildik, memleket İşi gönül İşi diyerek Geyikli için yola çıktık” sözü vermişti. Bakın bugün gelinen noktada Mevlüt Oruçoğlu’yla Geyikli nerden nereye gelmiş ne gibi yatırımlar almış, dört sene önce devir aldığı belediyeyi nerden nereye taşımış size bunlardan bahsedelim.

HİZMETLERİ SAYMAKLA BİTMİYOR

Atıl duruma düşen belediye binasının yerine daha iyi hizmet verecek modern bir belediye binası inşa etti. Vatandaşın işini kolaylaştırmak ve daha iyi hizmet verebilmek ekonomik ömrünü yitirmiş olan belediyenin yerine ilçenin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni bir belediye binasına kavuşturan Oruçoğlu, dar alana sıkışmış çalışma alanlarını belde halkına daha iyi hizmet verebilmek için bütün birimleri bir araya toplayarak hem Geyikli halkını, hem de belediye çalışanların işini kolaylaştırdı.

Son yıllarda hayata geçirilen belediye hizmetleri ile alt yapı çalışmalarına, sosyal ve kültürel alanda önemli çalışmalara imza atılan Belde ’de, yeni ve tam donanımlı belediye binasını bitirerek belde halkının hizmetine sundu. Çevrede birçok Belediye hizmet binası yapım işi devam ederken bakın bugün gelinen noktada Geyikli Belediyesi Başkan Mevlüt Oruçoğlu’yla bu sorunu aşmış halkına daha iyi hizmet vermenin gururunu yaşadı.

KONUT SORUNUNU ÇÖZDÜ.

Konut sorunu günümüze kadar varlığını sürdürmekle birlikte, sorunun içeriği ve algılanış biçiminde önemli değişiklikler oluşturdu. Yaşanan değişim sürecinden konut politikalarında önemli bir aktör olan Belediyeler de etkilendi.

Diğer taraftan, belediyelerin etkinlik derecesi ve etkinliğin hangi alanda yoğunlaşacağı ekonomik ve siyasi gelişmelerce belirlendi. Tam burada Kuzey Ege’nin gizli cenneti Geyikli’de beldenin çalışkan Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu’ndan gelen hamle ile birlikte belde de yaşayan vatandaşları uygun fiyata ev sahibi olmalarına imkan sağladı.

ZEYTİN BAHÇELİ EVLER YAPTI.

Konutların adını da beldenin her tarafını kaplayan zeytin ağaçlarından esinlenerek konut projesinin adını Zeytin Kent Konakları olarak belirledi. Belediyenin A+ standartlarında olan ilk konut projesi yaşam alanı olarak ta iki ayrı bloktan oluşturdu. Her katında bağımsız beş ayrı bağımsız bölüm bulunan daireler 2+1 ve dubleks ’ten oluşuyor.

Zeytin Kent Konakları konum ve yaşam kalitesine uygun projesiyle de ön plana çıkan konutların, bina yapım ihalesi gerçekleştirdi, hak sahiplerine teslim edildi. Bu proje tamamlandıktan sonra artan talebe göre Başkan Oruçoğlu yeni projelerin geleceğine işaret etti. Bana göre Oruçoğlu sosyal belediyecilik anlamında halkının yanında olduğunu ve seçmeninin yanında olduğunu hissettirmiş oldu.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK PARKI.

Başkan Mevlüt Oruçoğlu, kentin işlek caddesi olan Bozcaada Geyikli Yolu üzerin eski belediye hizmet binasının yanında bulunan alanı tekrar restorasyon yaptırarak, halkın hizmetine sundu. Belediyenin simgesi haline gelen yüz yıllık zeytin ağacı ve su perdesi havuzuyla kentin işlek caddesi üzerine güzel bir çevre kazandırmış oldu. Bu parkın adını da Mustafa Kemal Atatürk parkı olarak halkın hizmetine sunarak yaz aylarının kavurucu sıcaklarında belde halkı ve misafirler bu parkta soluk almalarını sağladı.

BELDE GÜZELLİKLERE BÜRÜNDÜ.

Turizm merkezi haline gelen ,Truva antik kenti,Truva,Kilitbahir Kalesi,Truva atı, Pembe Göl’ü  ile tanınan Geyikli Beldesi, Belediye Başkanı Oruçoğlu, Belediye Başkanlığını kazandığı günden bu güne kadar ilçenin hem üst yapısını hem de alt yapısını yenilemek için kolları sıvayarak Geyikli ’ye borcum var diyerek çıktığı bu yolda büyük mesafeler kat etti. Fen İşleri Müdürlüğü tarafında başlatılan Odunluk İskelesi Caddesi, Kestanbol Sitesi Arası Bağlantı Yolu Yapımı, Alageyik Sokak Parke Taşı Döşenmesi, Asma Ve Şimşek Sokak Yol Yapımını tamamlayarak, yaz aylarının yaklaştığı günlerde Beldede yaşayan halka rahatsızlık vermeden yol yapım işini tamamlayarak, yaz aylarında yoğun olan trafik akışını da olumlu etkilemesini sağladı.

Geyikli halkı ‘Burada Başkan Oruçoğlu ve ekibini kutlamak lazım. Nedeni de şu. Yaz aylarında belde yazlık yerleşim yeri olduğu için nüfus belde de yaşayan halkla birlikte on katına çıkıyor. Eğer bir yerel yönetici bu gibi yatırımları ilkbahar ve yaz aylarına bırakırsa ben o yerleşim yerinde trafiği düşünmek bile istemiyoruz. Bu bir karmaşa yaşanır, o yüzden Sayın Mevlüt Oruçoğlu ve ekibi başarılıdır’ diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

BELDE DOĞALGAZA KAVUŞTU

Başkan Mevlüt Oruçoğlu , AKSA Gaz Çanakkale Genel Müdürü Çağdaş Adıbelli arasında imzalanan protokolle birlikte Geyikli Beldesi’ne doğalgaz bağlanması için somut adım atarak seçmenine verdiği bir sözü daha yerine getirmenin gururunu yaşadı. Başkan Oruçoğlu açıklamasında ”Geyikli’ de tarihi günler yaşanıyor, çok çalışıldı çok emek verildi, Ankara’da adım adım takip edildi. Sonucunda Geyikli’ye doğal gaz için ilk kazmayı vurmuştuk” dedi ve Oruçoğlu, doğalgazın Beldeye gelmesinde AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun katkılarının büyük olduğundan ,bugün gelinen noktada doğalgaz ile ilgili çok yol kaydedildiğini belirten Başkan Mevlüt Oruçoğlu ‘seçimlerde dediğim gibi önceliğimiz doğalgaz diyerek yola çıktık, bu yolda başkan seçildikten sonra seçmenime söz verdiğim, doğalgaz ile ilgili ciddi görüşmeler yaparak Geyikli tarihine yeni bir sayfa ekleyerek ocaklardan yanacak doğalgazın Geyikli’ de yanmasını sağladık’ diye icraatlarını anlattı.

GAZİ HELVACI MESİRE ALANI

Geyikli’nin başarılı Belediye Başkanı  Mevlüt Oruçoğlu ‘Belediyecilik, bina inşa etmekle değil ,halka yeşil alan yaratmakla, park yapmakla olur. Geyikli Belediyesi günlük hayatın koşuşturması arasında yorulan insanların, nefes alabilecekleri ve Geyikli’nin simgesi haline gelmiş zeytin ağaçları içerisinde yapımına başlanan Gazi Halil Helvacı Mesire alanından da faydalanacak. Vatandaşlar burada streslerini atıp, keyifli zaman geçirerek evlerine huzur içinde gidecekler. Nacak alanı mevkiinde bulunan mesire alanı ikibinbeşyüz metrekare alan içinde olup beş adet çardak, gelen misafirlere hizmet vermek için bir adet büfe, çocukların oyun oynayabilmeleri içinde bir adet çocuk parkı bulunuyor. Vatandaşımız ailesiyle birlikte buraya gelerek huzurlu bir ortamda hem piknik hem de spor yapabilecekler” dedi. Oruçoğlu, sosyal belediyecilik anlamında vatandaşlarına sunmakla yükümlü olduğu sosyal politika anlayışına dayalı hizmetlere önem verdiğini her platformda göstermiş oldu.

KAPALI PAZAR YERİ

Altıbin metrekare alana kurulan Çanakkale’de ilk ve tek AVM konseptindeki Geyikli Belediyesi Kapalı Pazar yeri projesi ilçe halkının ve pazarcı esnafının daha modern bir alanda alışveriş ve ticaret yapmasına imkân sağladıklarını belirtti.. Başkan Oruçoğlu “Benim gönlümdeki pazar yeri, geçmişte olduğu gibi sokak aralarında, tozun toprağın içinde, sıkışmış trafiğin, tozun kirin içinde tezgah kurulan yerler istemiyorum. Biz Geyikli Belediyesi olarak, haftanın diğer günlerin de farklı amaçlar için kullanılabilecek, çatısı kapalı, aydınlatması, otoparkıyla hem esnafımız rahat edecek hem de Geyik’li halkına yakışır bir Pazar yeri oldu” dedi. Geyikli Belediyesi Kapalı Pazar Yeri Projesinde onbir adet Yöresel Ürün Satış noktası, onsekiz adet Ürün Satış Mağazası bulunuyor.

ASKER OLARAK GELDİĞİ, BELDEYE BELEDİYE BAŞKANI OLDU.

‘Askerlik yaptığım beldeye borcum var’ diyerek yıllar önce Geyikli’ye yerleşeny Başkan Oruçoğlu, belediye başkanı seçilmesinin ardından beldesine yapılacak yatırımların listesini hazırlayarak ivedi şekilde eksiklikleri gidermeye başladı. Oruçoğlu ‘Bu eksikliklerin giderilmesinde büyük rol oynayan Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu’nun beldeye gelen yatırımlarda katkıları çoktur’ diyerek teşekkür etti.

MEVLÜT ORUÇOĞLU KİMDİR?

Mevlüt Oruçoğlu, 02.05.1972 İstanbul Şile Ömerli Köyü doğumludur. Üsküdar Ticaret Lisesinden mezunudur. Askerliğini 1994 yılında Geyikli Beldesi'nde yaptı. 1999 yılından sonra da faal olarak Geyikli ‘de Otel-İnşaat ve Büyükbaş Hayvancılık işi ile uğraşmaya başladı. Oruçoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Ak Partiden aday oldu ve Geyikli belediye başkanı seçildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.