https://playdotjs.com/

Daver Baba Tekkesi müjdesi geldi

Kadem Başkan’dan Alevi canlara Daver Baba Tekkesi müjdesi

Siyaset Yayın: 24 Mart 2024 - Pazar - Güncelleme: 24.03.2024 12:46:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 3 dk.
127 okunma
Google News

 

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, “İstanbul Alevi Canlar Buluşması” programına katıldı. Canlara “Daver Baba Tekkesi” müjdesi veren Kadem Ekşi, “Göreve gelir gelmez Daver Baba Tekkemizi Maltepemize, canlarımıza armağan edeceğiz” dedi.

  Kadıköy’de düzenlenen “İstanbul Alevi Canlar Buluşması” programına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, Cumhur İttifakı AK Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Veli Arslan, AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu, Ulaştırma Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Karaca Ahmet Sultan Dergahı Dedesi Muharrem Ercan, Alevi Bektaşi dernek temsilcileri katıldı.  

“Maltepe’de yaşama, hayata, insana, mekana dokunacağız”

  Programda konuşan Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, birlik beraberlik vurgusu yaparak “Farklılıklar zenginliğimiz. Yaklaşık 600 bin nüfuslu ilçemizde 100 binin üzerinde Alevi yurttaşımız var. Maltepe’de yaşama, hayata, insana, mekana dokunarak tüm zenginlikleri buluşturma noktasında çok güzel bir dönem inşa etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Daver Baba Tekkesi’ni Maltepemize, canlara armağan edeceğiz” 

  Alevi canlara “Daver Baba Tekkesi” müjdesini veren Kadem Ekşi, “Çalışma arkadaşım, Meclis Üyesi Adayımız Prof. Dr. Şahin Karasar hocamız çok değerli bir çalışma arkadaşım. Sırtımız sağlam yere yasladım. Şahin hoca 10 yıldır Maltepe’de Daver Baba Tekkesi ile ilgili akademik çalışmalar yapmış. Bana “Gel burayı küllerinden yeninden inşa edelim’ dedi. Hocam bu konuyu çok içselleştirdi. İlgili yerlerle görüştük. Buranın yeniden Maltepe’ye kazandırılması, canlara kazandırılması ile ilgili adımlarımızı birlikte attık. Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu kararları, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın bu konudaki desteği ile inşallah göreve gelir gelmez Daver Baba Tekkemizi İstanbul’umuza, Maltepemize, canlarımıza armağan edeceğiz. İnanç kültür ve medeniyetimizin özeti önemli bir varlığı kazandırmanın gururunu yaşayacağız” şeklinde konuştu.

  Maltepe Cem Evi’nin yerel yönetimle yaşadığı problemi çözme noktasında adımlar atacaklarını söyleyen Ekşi, “Buranın gerçek sahiplerine ihdası ile ilgili bir protokolle ilgili müesseseye devredeceğiz. Milletin yeri milletindir. Onun sahibi millettir. Onu da aslına tevdi edeceğiz. Orada da en güzel buluşmayı birlikte yapmış olacağız” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.