https://playdotjs.com/

Utanmazlıkta son nokta

Bitkisel ilaçla otistik çocukları iyileştireceklerini iddia eden şarlatanlar, ailelerin çaresizliğinden faydalanıp dolandırıyor.

Asayiş Yayın: 21 Haziran 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 21.06.2023 17:29:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 5 dk.
221 okunma
Google News

Otistik çocuğu olan aileler aman dikkat! Bu acımasız tuzağa sizler de düşebilirsiniz... Dileğimiz sorumlular ve ilgililerin haberimizi okur okumaz gereği için derhal harekete geçmeleridir.

 

Edinilen bilgilere göre otizm başlangıcı teşhisi konulan aile, oğulları R.K.'yi S. Eğitim Otizm Gelişim Atölyesi'ne götürerek, Özel eğitim uzmanı E.S.Ö'ye oğullarını muayene ettiriyorlar ve  tedavisini talep ediyorlar.

 

Bunun üzerine uzman E.S. Ö: "Sizin çocuğunuzun tedavisi için tamamen bitkisel ve hastalığa karşı son derece etkili olan ilaçlar kullanmanız gerekiyor" diyerek; GABA plus, TRU Naıgen, URIDININE, COGITUM, MAG, CALM isimli bitkisel ilaçları kullanmalarını söylüyor.

İşte ailelerin çaresizliğinden rant elde etmek isteyen dolandırıcılar burada devreye giriyor.

 

Otizm hastası oğullarının hastalığına çare arayan anne ve baba bu ilaçları nerden ve nasıl temin edebilecelerini sorduklarında uzman E.S.Ö, Burcu isimli bir kadının telefon numarasını vererek, buradan sipariş vererek temin edebileceklerini söylüyor.

 

Otizm uzmanı E.S.Ö'in verdiği ilaçları B. isimli kişiden whats up'dan yazışarak satın alarak uygulamaya başlıyorlar. Sonuç, kaçınılmaz olarak büyük bir düş kırıklığı oluyor. Yani ilaç olduğui söylenen maddelerin hiçbir fayası olmuyor.

 

 

Otizmli oğullarına çareye arayan ebeveynlerin kardeşi E.K de oğlunun bir takım rahatsızlıkları olduğunu, her ihtimale karşı çocuğunu otizme karşı muayene ettirmek istediğini söylemesi üzerine T.K'yi muayene için doktor E.S.Ö'e götürüyor. T.K. için de Magnesium Quintuple, Fulvinit, Medi Hemp Oil, Body Bio, Büyük fırça, Super Map isimli ilaçları yine doktorun önerisiyle B. isimli kadından whats up yoluyla sipariş ederek satın alıyorlar.

 

Otizmli oğlullarına doktorun muayene ettikten sonra "tamamen bitkisel olduğu"nu söyleyerek tedavide kullanmaları için verdiği, "son derece pahalı" ve ücretleri devlet tarafından karşılanmayan ilaçları satın aldırtan otizm uzmanı E.S.Ö'in ilaç satan firmayla çıkar ilişkisi olduğu izlenimine kapılan aileler, avukatları aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulanarak otizm uzmanı E.S.Ö'den şikayetçi oldular.

 

Şikayetçi ailelerin avukatı Aydın Yılmaz, “Müvekkillerim C.K. ve E.K'nin, hasta çocuklarını tedavi edeceğini söyleyerek "iradelerini sakatlamış" kandırmış ve son derece yüksek bedelli ilaçları satın aldırtmış böylece iki küçük hasta çocuğun hastalığını  ailelerini suiistimal  ederek organize biçimde dolandırmıştır. Bu örnekte bu gerçeği apaçık görüyoruz, soruşturmanın derinleştirileceğinde kendisini otizm uzmanı olarak tanıtan E.S.Ö ile ilaçların temin edilmesinde adı geçen şahış veya firma arasında bir çıkar ortaklığı olduğu gerçeğine de ulaşılacaktır; biz buna inanıyoruz. Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp onun veya başkasının zararına olarak kendisine veya başkasına yarar sağlayan kişiye 5 yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası verilir. Nitelikli dolandırıcılık suçu, TCK'nın 158. Maddesinde düzenlenmiştir. Kişinin içinde bulunduğu zor durumdan yararlanılması halinde TCK 158 uyarınca cezalandırılması gerekmektedir. Ayrıca bu suçlardan cezalanan bir uzmanın meslek icrasını yasaklanması da gerekir." İfadelerini kullandı.

 

Baba C.K. yaptığı açıklamada, "Bu kişiler ne yazık ki, medyayı çok iyi kullanıyorlar. Bazı TV porgramları sözde otizm uzmanı ünvanıyla bu kişileri ekrana çıkartarak halkımızın yanıltılmasına mağdur olmalarına, toplum sağlığını hiçe sayarak para kazanmalarına yardımcı oluyorlar. Özellikle TV program yapımcıları ve sunucularına seslenmekte yarar umuyorum, lütfen üstlendiğiniz büyük sorumluluğun bilincinde olun. Topluma en çok borcu olan kişiler medya mensuplarıdı. Toplumun ışığı olmanız gerekirken, toplumu karanlık tuzaklara çekmeyin. Çok yüksek muayene ücreti ve çok pahalı ilaçlar satın aldık ama bize fatura bile verilmedi, vergisiz kazanç da doğrudan mali bir suç," şeklinde açıklamada bulundu.

Yaşadıklarını CİMER'e de bildiren aile özellikle otistik evladı olan ailelerin suistimalllerine son verileceği umuduyla yaşıyor.

Televizyon yöneticileri ve programcılarının da artık bu konuda çok hassas olmaları gerekiyor. Umut ticareti yapan, insanların çaresizliğini sömüren dolandırıcılara ekranlarında yer vermemeleri gerekiyor.

 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.