https://playdotjs.com/

“Maltepe’nin evladı olarak Maltepe’yi yönetmeye talibim”

CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Canan Sezgin, “2 dönem Belediye Meclis üyeliğimin ışığında yapılması gerekenlerin bilinciyle Maltepe’yi yönetmeye talibim” dedi.

Siyaset Yayın: 11 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 11.12.2023 00:17:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 9 dk.
418 okunma
Google News

2 dönem CHP Maltepe Belediye Meclis üyeliği görevinde bulunan Canan Sezgin Maltepe Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusu sonrasında CHP Maltepe İlçe Merkezi’nde partililere projelerini anlattı.

Canan Sezgin şunları söyledi;

Değerli Başkanım, Partimizin dinamiği, yükselen yeni nesil Genç Arkadaşlarım,

Karşılıksız, evini toparladığı gibi her sokakta topuk sesleri olan emektar yürekli Kadınlarımız. İlçe Başkanlarım, Meclis üyesi arkadaşlarım, belediye başkan aday aday arkadaşlarım, Ailem, dostlarım, komşularım, partimizin bayrağını 3 dönemdir dalgalandıran Başkanlarıma ve emektar örgütümüz,  dernek yöneticilerimiz hepiniz hoş geldiniz. Değerli basın sizler bizlerin aynı zamanda yol arkadaşınız 10 aralık gazeteciler gününüz kutlu olsun. Sizlerde hoş geldiniz.

Aşık Mahsuni Şerifin evine önce bomba atmışlar çok şükür çocuklarım ve biz iyiyiz demiş, Bir daha yakmışlar, ben buralıyam demiş Yine yakmışlar yine ben buralıyam demiş Bir daha yapmışlar ,birdaha yakmışlar sonra zalım yazmış ,yuh yuhu yazmış.

Bizlerde cumhuriyet için, demokrasi için, adalet için ülkesine ,yaşadığı kentte, ve mahallesine neler yaparsam güzelleşir, diyen bir cumhuriyet kadınıyım.

Memleketimizde ne yaşarsak yaşayalım biz buralıyım, ben buralıyam, Maltepenin bir evladı olarak sizlerin yüreklerine kocaman merhaba diyorum.

Annem Babam Sivas’tan 1972 yılında İstanbul’a Maltepe’ye gelmişler. Biz 6 kardeş malatepede doğduk , burada büyüdük, çocukluğumuz okul yıllarımız ve siyasi hayatım bu alanda sizlerle büyüyerek çoğalarak yaşamım devam etmektedir.

Peki Bu yolculuk nasıl geçti, canan kimdir, necidir diye merak edenlere kendimi tanıtmak isterim. 1987 yılı İstanbul doğumluğum.İlk orta,lise, üniversite maltepede okudum. Okul hayatımda okumuş olduğum Süleyman Demirel Üniversitesinde okul 3. İle mezun oldum.

Maltepe Üniversitesi Yüksek Lisans Bölümümde tezli olarak öğrenim görmüş okul hayatımda Kent sosyolojisi üzerinde yazmış olduğum Gülensu Gülsuyu Kentsel Dönüşüm Genç kuşak sorunsalı adlı araştırma tezim Yök tarafından Toplumsal Faydalı en iyi tez seçilmişidir.

İş Hayatımda Canan ne yaptı?

İlk iş hayatına özel sektörde Bankada ve uluslararası sermaye yatırımlı ilk termostatı icat eden 140 yıllık kurumsal firmada 8 yıl finansçı olarak çalıştım.

Oradan niye ayrıldın diye merak eden varsa da 2014 yılında kazanmış olduğum ön seçimde 2.sırada yer aldım. Ertesi gün insan kaynakları müdürüm tercih yapmamı istedi bende sabah 8 akşam 5 mi hayat yoksa insanlara dokunduğunda aldığın hazmı dır hayat diye soru sordum kendime ve o an istifamı verdim ayrıldım.

Ondan sonrası kolay olmadı. Siyasetin içindeyken özel sektörde çalışmak olmuyordu. Çünkü İBB Meclis üyesiydim.Örgütten seçilmişim , aktif çalışmam gerekiyor seçildiğimiz yerden , sonra dedim ki canan çıktın bır yola sen bunu tercih ettin. Sana inan ve güvenenleri yolda bırakma ve devam et dedim.

Sağ olsun kıymetli Babam ailem, ablalarım her daim yanımda oldular. Beni kimseye muhtaç etmediler. Kendilerine minnettarım.

Özel sektörde iş hayatımı sonlandırdım fakat kazanmış olduğum tecrübe deneyim ile birlikte eğitim danışmanlık üzerinde çalışmaya devam ettim.

Maltepe’de kurmuş olduğum, içinde Atatürk’ü olan, içinde, çocukların yaşam alanı olan, içinde, yeni nesili eğitmeye gönül vermiş kıymetli öğretmenlerim olan, gelecek nesili okul hayatına yetiştiren Gelecek yüzyıl okulumun kurucusuyum ve çalışmaya devam etmekteyim.

Okul ve iş hayatımı sizlerle paylaştıktan sonra

Siyasi yolculuğumu anlatmak isterim.

2012 yılında Gençlik kollarında kongre gerçekleştirilmesiyle o dönemin gençlik kolları üyelerimizin oyları ile birlikte Kenan Başkanımızla seçimi kazanarak bende yöneticilerinden biri olarak göreve başladım.

Görevimiz 2 yıl sürdü. Görevim boyunca gençliğe ne görev düştüyse yaptım, parti oklu eğitimlerine katıldım.2014 yılındaki sandık görevlerine verilen eğitimlerde eğitmen görevi yaptım.

Gençlik kollarında hizmete yönelik çalışmamı uyandıran hikayelerde, durumlarda karşılaştım. O dönem belediye ve yerel seçim süreçlerinin adımları başlamıştı. Bende hizmet odaklı çalışmak istediğim mahallemin sorunlarını çözümcü olmak adına meclis üyeliğine aday adayı oldum. Eğilim yoklaması yapıldı ve ben sizlerin takdiriyle ve halen onurunu gururunu yaşadığım 2. Sırada olmama vesile oldunuz.

10 yıl geçti Bu 10 yılın içinde Grup sekterliği, Encümen üyeliği, Divan Katipliği, Plan bütçeleme kom.başkanlığı,denetim, kesin hesap komisyonları başkanlığı,harita, kadın,sağlık , kültür ve sanat komisyonu şuan söylememiş olduğum komisyonda muhtelemende vardır görev aldım.

Peki neyi takip ettin ve ne üzerinde çalıştın

Kentsel Dönüşüm

Gülensu ,Gülsuyu,Başıbüyük mahallelerinin mülkiyet problemlerini çözmek yerinde bir göz bakışda anlatan, çalışan meclis üyesi oldum. İstanbulda tek oy birliği ile geçen bölge planıdır.

10 yıl uzun bir süreç sizlere kısa cümlelerle anlatmam zor. Belediye başkanlığıma aday adaylığımı niyetimi sizlerle paylaştığımdan beri telefonlarıma gelen mesajlar, aramalarımız benim karnem oldu. Sağolun var olun.

Şimdi ne oldu da canan adaysın

Şimdi Ben belediyeciliği baba ocağında öğrendim. Babam 45 yıllık devlet memuru,  İnsanlara faydalı olmayı, iyi günde kötü günde yalnız bırakmamayı, yapabileceğin bir şey varsa mutlaka yanında olmayı babamdan öğrendim.  Bu hayatımıza yerleşti. Kendimi biliyorum neyi yapabileceğimi de neyi yapamayacagğmı da. Bu kadar imkan ve şartlarda Maltepe’yi hak ettiği caddeler ve sokaklarla nasıl güzelleştireceğimi biliyorum.

Bu kadar ekonomik koşulların yetersiz olduğu noktada mahallelerde eğitim kadroların alanlarını çoğaltarak genç nesilin yanında olacağımı biliyorum

Gençlerin ne kadar sosyal alan daralmasında mahallelerinde kısıtlı alanların olduğunu biliyorum. Sizleri sosyal kitap kafelerle bir araya getireceğimi biliyorum

Annelerin, kadınların iş hayatında olmasını çok istiyorum. Fakat kime teslim edeceğim kaygısında kreşlerin yetersizliğini biliyorum,

Emekli büyüklerim sıkılıyorlar, yürüyüş alanlarımızın size iyi geleceğine , size yaratacak sosyal ve üretici alanların nerede faaliyet göstermeli biliyorum,

Sabahları ulaşım yetersiz, nüfus yoğunluğun, öğrencilerimiz güvenle gideceği ulaşım yaratacağımı biliyorum,

Çocuklarımız için kapalı ve açık oyun alanları açılacaktır.

Engellilerin hayatlarında istedikleri o kadar masum ve talepleri var ki; onlar bana söylemeden ben onlar için ne gerekiyorsa yapacağımı biliyorum,

Tüm ibadet yerlerimize aynı eşit hizmetin gitmesi gerektiğini biliyorum. Cem evimize atama değil onların işine karışmadan anahtarı Maltepeli sizlere teslim edeceğimi biliyorum

Kentsel dönüşüm imar planlarını avucum gibi biliyorum. Şu an dönüşememe sebebi, ekonomik, aynı zamanda sosyolojik yapı ve kültür, yatırımcıların alana girmeyişi, ve bazı tespit edilen konular, bunların çözümünü biliyorum

Maltepe’de kimseyle tartışmayacağımı biliyorum, böl parçala, yut anlayışını benden uzak olduğunu biliyorum. Sanat, spor bir ülkenin künyesidir. Maltepe’de yaşayan sanatçılarımızın ve sporcularımızın her zaman yanında olacağız .

Şu an beni dinleyen gazeteci yol arkadaşlarım, sizlerin de yanındayım bunu beni tanıyorsunuz kalemin değeri parayla biçilmez biliyorum, işinizin daha iyi yapabılmeniz için, mutlu gözlerinizi görmek için sizler içinde neler yapabileceğimi biliyorum.

Biliyorum çünkü aynı ayakkabıları giymişiz.

Düşündükçe, hayalini kurdukça yapabileceğim daha çok projeler sizler için

Belediyecilik tecrübemi, siyasi hayatımı, gerçeklerimi birleştirince Aday Adayı olmayı karar verdim. Sizlerin inançlarıyla birlikte çoğalıyorum, cesaretleniyorum, inanıyorum,  bana olan inancınızı kırmayacağım sonuna kadar çalışacağım.

Ve sizlere söz veriyorum Liseden beri kullanmış olduğum telefonum değişmeyecek. Her daim ulaşabileceğiniz mahallelerimize yerinde sorun çözüm merkezleri kuracağım. Sizlere bağım hiç bir zaman eksilmeyecek daha da güçlenecek.

Meclis üyelerini görmüyoruz diyorsunuz çok normal, hiç yerimiz olmadı, sizlerin onlara ulaşması için ve onların sizlere ulaşması için mahallelerimizde yerleri olacak. Açık şeffaf, çalışkan, sizlerin yüzünüzü eğdirmeden çok çalışacağıma söz veriyorum. Beni yalnız bırakmadınız ayaklarınıza sağlık,

Ben hazırım CHP PARTİMİZİN BAYRAGINI YENİDEN EN YÜCE ŞEKİLDE DALGALANDIRMAYA SİZ HAZIRMISINIZ. Partimizin İSTANBULU emanet ettiği Sn. EKREM İMAMOĞLUNU YENİDEN BAŞKAN YAPMAYA hazırız. Yolumuz açık olsun

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.