https://playdotjs.com/

TEMUD için güçlü ittifak

Mustafa Gündeşli, “TEMUD Başkanımız Tuncay Özdemir’e; ATAUZDER ailesi olarak güç birliği yaparak destek olma kararı almış bulunmaktayız” dedi

Gündem Yayın: 04 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 04.04.2024 08:27:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 3 dk.
118 okunma
Google News

 

(Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Başkanı Mustafa Gündeşli, yayınladığı basın bülteninde yaklaşan Türkiye Emekli Uzman Erbaşlar Derneği (TEMUD) Genel Kurulu öncesi bazı bilgilendirmelerde bulundu. Başkan Gündeşli, şu ifadeleri kullandı;

“Saygıdeğer Uzman Çavuş camiamız ve kıymetli aileleri. Bütün camiamızı Allah’ın selamıyla selamlıyor sağlık, sıhhat ve huzur dolu nice yıllar temenni ediyorum.

Kıymetli meslektaşlarım, ATAUZDER olarak Genel Kurul’da camiamızın Başkanı’nı ve Yönetimi’ni seçeceğiz. Camiamızın birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğu bu günlerde, ayrı ayrı kulvarlarda camiamızın istek ve taleplerini birlik beraberlik ruhuyla çok kısa bir sürede çözümlere kavuşturabilmemiz için TEMUD Başkanımız Tuncay Özdemir’e; ATAUZDER ailesi olarak güç birliği yaparak destek olma kararı almış bulunmaktayız.

Uzman Çavuş meslektaşlarımızın sorunlarının hepimizin sorunu olduğu bilincinde olarak TEMUD Başkanımızın öncülüğünde, Emekli Uzman Çavuş, meslektaşlarımızın Kanun’dan kaynaklı hak ve talepleri için, ATAUZDER ailesi olarak Genel Kurul seçiminde birlikte hareket etme kararı almış bulunmaktayız.

45 yaş haddi nedeniyle, resen emekli edilen saygıdeğer Uzman Çavuş Emeklilerimizin çalışma şartları ellerinden alınmış olup 3600 Ek Gösterge’ye ulaşamamışlardır. Acil olarak Emekli Uzman Çavuş camiamızın bir derece verilerek 3600 Ek Gösterge’ye ulaşmaları, 6000 Sayılı Kanun mağdurları olarak, yine Kanun’dan kaynaklı en düşük memur statüsünden emekli edilmiş olup hemen hemen hepsi asgari ücretin altında maaş almalarına ve tazminatlarında büyük kayıplar doğmasına imkân verilmiş olup; 6000 Sayılı Kanun mağdurları Emekli Uzman Çavuş meslektaşlarımızın hak kayıplarının giderilmesi öncelikli hak arayışımız olacaktır.

5510 Sayılı Kanun’un getirmiş olduğu durum Emekli Uzman Çavuş camiamız için içler acısı olup; 12 bin TL gibi günümüz ekonomisinde oldukça düşük bir maaş almak zorunda bırakılmışlardır. Ayrıca refah payını yükseltmek için başka bir sigortalı işte de çalışamamaktadırlar.

Sigortalı işlerde çalışmak durumunda kaldıklarında ise, malulen emeklilik haklarının tamamı geri alınmaktadır. Allah’ın, izniyle bu kardeşlerimizin sorunlarına da acilen çözümler için mücadelemiz olacaktır.

Nitekim kıymetli Emekli Uzman Çavuş meslektaşlarımızın bütün sorunları TEMUD Başkanımız Tuncay Özdemir Bey’in önderliğinde yol haritamızdır.

Meslekte bulunan kıymetli meslektaşlarımız için statü değişikliği, erbaş kelimesinin kaldırılıp statü belirlenmesi, sözleşmeli subay ve astsubayların olduğu gibi 926 Personel Kanunu’na tabii olmaları sağlanacak çalışmalarımız mevcuttur.

Atanamayan Uzman Çavuş kardeşlerimizin kurum yetkisine bırakılmaksızın, çıkan Kanunlar neticesinde, kurumlara atanma olanağı sağlanacaktır.

Bu nedenledir ki bütün camiamızı TEMUD çatısı altında birlik ve beraberlik adına birleşmeye davet ediyoruz.

ATAUZDER olarak bütün camiamıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yorumlar (1)
Ahmet yülek
04.04.2024 10:30
Desteğiniz için teşekkürler
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.