https://playdotjs.com/

Emin ve Hayat Olcay’a ödül

Mardin’de düzenlenecek olan 1.Uluslararası Mardin Kısa Film Festivali’nde EMİN OLCAY ve HAYAT OLCAY’a Yaşam Boyu Onur Ödülü verilecek.

Kültür Yayın: 02 Aralık 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 02.12.2023 10:48:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 2 dk.
212 okunma
Google News

1.Uluslararası Mardin Kısa Film Festivali başlıyor…

3 gün sürecek olan dev festivalde, sinema sektöründen önemli isimler yer alacak.

6-7-8 Aralık’ta Kültür bakanlığı katkılarıyla düzenlenen ve 3 gün sürecek olan dev festivalde, sinema sektöründen önemli isimler yer alacak.

Mardin’de birincisi düzenlenecek olan 1.Uluslararası Kısa Film Festivalinin hazırlıkları devam ediyor . 3 gün sürecek olan dev festivalde, sinema sektöründen önemli isimler yer alacak.

Açılış gecesi sunucusu ARZU YANARDAĞ ile başlayan program’da Kapanış gecesi sunucuları ise WİLMA ELLES ve SEFA ZENGİN’in sunacağı Dev Festival’in Jüri koltuğunda

Jüri başkanı ASUMAN DABAK

Ve ALPER MESTÇİ ile BURAK SARIMOLA yer alıyor.

ERKAN KOLÇAK KÖSTENDİL Kapanış gecesin’de 12 Numaralı Adam Tiyatro Oyunu ile gecede yerini alacak.

EMİN OLCAY ve HAYAT OLCAY’a

Yaşam Boyu Onur Ödülü verilecek.

TURGAY TANÜLKÜ ve

Yeşilçam’ın sevilen ismi YAŞAR KUTBAY söyleşileri de festivalde yerini alacak isimlerden.

3 gün sürecek olan 1.Uluslararası Mardin Kısa Film Festivali, Doğu’nun tarih kokan asırlık şehri Mardin’de düzenlenecek. Festival Başkanlığını Sincar Medya’dan ZEKİ SİNCAR’ın üstlendiği Festival Başkan Yardımcılığını ADEM SİNCAR’ın yaptığı ve Mezopotamya Sinemacıları Kültür Tanıtım Derneği’nin de yer aldığı festivalin çalışmaları sürüyor.

6 Aralık 2023 tarihinde başlayacak olan organizasyonda, dünya çapında ödüllü yönetmenler ile sinema sektöründen önemli isimler de yer alacak. Festival hakkında konuşan ZEKİ SİNCAR, “Bu festivali, sinema ve Yeşilçam’ı yeniden sevdirmek, doğunun incisi olan Mardin’de, Mardin’in güzelliklerini ve Mezopotamya’nın tarihini anlatmak adına başlattık” ifadelerini kullandı.

Dream Türk ekranlarından da canlı izlenebilecek

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.