https://playdotjs.com/

Gıda denetimleri sıklaştı.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca'nın başkanlığında kontrol görevlileri ile birlikte Ataşehir'deki gıda satış yerlerinde denetim yapıldı.

Yaşam Yayın: 16 Eylül 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 16.09.2023 14:12:00
Editör - editor
Okuma Süresi: 3 dk.
254 okunma
Google News

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı' nın talimatı ile 12 Eylül - 29 Eylül 2023 tarihleri arasında 81 ilde eş zamanlı olarak kasap ve şarküteri ile bakkal, market büfe vb. gıda satışı yapan yerlerde denetimlerin artırılacağı duyurulmuştu.

Bu kapsamda; güvenilir gıda arzının sağlanması ve hızlı tedbirler alabilmek amacıyla gıda satış yerlerinin kayıt altına alınıp alınmadığı, izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığı, asgari teknik ve hijyenik şartlar ile gıda muhafaza koşullarına uygunluğuna yönelik denetimlere ağırlık verilmesi; gerekli görüldüğünde numune alınması ve uygun olmayan işletme ve ürünler hakkında idari yaptırım uygulanması talimatı verilmişti.

İstabul’da da konularında uzman kontrol görevlileri tarafından yıl boyunca 7/24 esaslı gerçekleştirilen denetim ve kontroller, ilgi talimat gereği gıda satış yerlerine yönelik olarak sıklaştırıldı.

Bu kapsamda, kamuoyu farkındalığını artırmak amacıyla basın mensuplarının katılımıyla, 15 Eylül tarihinde İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca'nın başkanlığında kontrol görevlileri ile birlikte Ataşehir'deki gıda satış yerlerinde denetim yapıldı.

"2023 yılı başından itibaren 153 bin 600 gıda denetimi yapıldı. Uygunsuzluk tespit edilen 3 bin 308 işletmeye toplam 87 milyon TL civarında idari para cezası uygulandı"

Karaca yaptığı açıklamada; Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatı ile 12 Eylül - 29 Eylül 2023 tarihleri arasında gıda satış yerlerine yönelik denetimleri biraz daha sıkılaştıracaklarını belirtti. Ahmet Yavuz Karaca konuşmasında; "Denetimlerimizi 7 gün 24 saat esasıyla yapıyoruz. 2023 yılı başından itibaren 153 bin 600 gıda denetimi yapıldı. Uygunsuzluk tespit edilen 3 bin 308 işletmeye toplam 87 milyon TL civarında idari para cezası uygulandı. İstanbul ilimizde yaklaşık 68 bin gıda satış işletmesi bulunmakta. Bu işletmelerde 2023 yılı içerisinde yaklaşık 82 bin denetim gerçekleştirdik. Bin 756 adet gıda satış yerine idari yaptırım uyguladık, 18 işletme hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk." İfadelerini kullandı.

"Denetimlerimizde esnafın farkındalığını arttırmaya da çabalıyoruz"

Karaca; denetimlerde işletmenin nevine göre dikkat edilen hususların farklılık gösterdiğini belirterek esnafın da işletmesinde dikkat etmesi gereken hususları tek tek anlattıklarını, denetimlerinin aynı zamanda bilgilendirme denetimi olduğunu vurguladı. 

İl genelinde, 770 kontrol görevlisi ile gıda kontrol faaliyetlerin titizlikle devam edeceği açıklandı.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.