https://playdotjs.com/

Kadem Ekşi seçim startını verdi

Cumhur İttifakı Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, seçim startını Maltepe Meytanı'nda verdi

Siyaset Yayın: 26 Ocak 2024 - Cuma - Güncelleme: 26.01.2024 17:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
79 okunma
Google News

 

Cumhur İttifakı Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, seçim kampanyasına muazzam bir coşku ve katılımla Maltepe Meydanı'nda gerçekleştirdiği mitingle başladı. Mitinge, AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Erdoğan Akkaya, AK Parti Maltepe İlçe Yönetimi ve bölge sakinlerinden oluşan geniş bir vatandaş kitlesi katıldı. Engellilerden çocuklara, gençlerden yaşlılara kadar her kesiminden vatandaş medyanı hınca hınç doldurdu.

Toplantının başlangıcında konuşan AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Erdoğan Akkaya, Maltepe'nin 15 yıllık kayıp döneminin ardından Maltepe'nin hizmete susadığını belirterek şunları söyledi, "Maltepe 15 yıldır hakkettiğiizmeti alamayan bir ilçe durumunda. Etrafımızda AK Parti belediyeciliğiyle yönetilen ilçelere adeta kıskanarak bakıyoruz. Maltepe'nin de aynı hizmet belediyeciliğine 31 Mart seçimleri ile kavuşacağına inanıyoruz"

 MALTEPE'DE DÜŞTÜK, KALKTIK, SEVDALANDIK

Meydanı dolduran coşkulu kalabalığa hitap eden Ekşi, karanfil dağıtarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. "Siz harikasınız, bir destan, bir tarih, şiir gibi insanlarsınız. Bu aşk olduktan sonra bütün barajları beraber yıkacağız. Dalga dalga, bayrak bayrak 31 Mart sabahında sandıkları patlatacağız." diyen Ekşi, Maltepe'nin geçmişine dair özel anılarından bahsetti. Çocukluktan gençliğe kadar geçen yılları paylaşan Ekşi, " Biz Maltepe’nin evladıyız. Şurada Kazı Tunç Ortaokulu’nda okuduğum yılları hatırladım. Bir hafta önce okul müdürümüzü ziyaret ettim. O çocukların gözündeki ışık, sevgi, kardeşlik bambaşka. Var olun gençler! Sizlerle başaracağız. Evimiz şurada üç yüz metre aşağıdaydı. Çocukluğumuz buralarda geçti. Rahmetli anam elimize su verirdi, simit alıp satar o paralarla Süreyya Plajına giderdik. Böyle başladı, Maltepe'nin Lisesi'nde okuduk, üniversiteye geçtik yıllar geçti ama Maltepe'den hiç kopmadık. Düştük, kalktık, sevdalandık, evlendik. Maltepe bizim evimiz dedik ya evimiz, evimiz, evimiz. Şimdi de Maltepe'nin dünü, bugünü ve geleceği için çok işimiz var. 5 yılda 10 yıllık iş yapmamız lazım. Maltepe'de bir kuraklık dönemi var bu kuraklık döneminden Maltepe'yi çıkarmamız lazım. Tam bir akıl tutulması var, çeken bir yönetim anlayışı var. Bunları konuşacağız, anlatacağız, Maltepe'liler bunları duyacak, bilecek.” dedi.  

 İBB SINIFTA KALDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na yönelik eleştirilerde de bulunan Ekşi, "İBB Başkanı beş yılda 100 bin riskli bağımsız birimleri yenileyeceğini söyledi. Sonuç, sıfır sıfır sıfır. Bunlar resmi evraklar. İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ne Temel Atmama töreni yapan bir zihniyet var. Tam bir akıl tutulması var. Ulaşım kangren olmuş. '240 km Metro yapacağız' dedi. Sonuç 8 km. Biz işe bakarız. Bu şehir için iş yapacaksın iş,iş. Takke düştü, kel göründü. İBB sınıfta kaldı. 31 Mart sabahına kadar bunu herkese anlatacağız." şeklinde konuştu. 

GERÇEK BELEDİYECİLİĞİ GETİRECEĞİZ

Murat Bey’in çalışma arkadaşıyım diyen Ekşi sözlerine şöyle devam etti: “Uzun yıllar beraber çok büyük projelere imza attık. Allah’ın izniyle, bütün Maltepe duysun! Nisan sabahı mazbataları alır almaz ayın 15’inde Maltepe’de işaret fişeğini atacağız. Başta kentsel dönüşüm olmak üzere dev projeleri Maltepe’ye kazandıracağız. Bizde vaat etmek yok. Sosyal medya belediyeciliği değil, algı, manüpilasyon, şov belediyeciliği değil gerçek belediyecilikle karşınızdayız. Maltepe Belediyesi kurulduğundan beri burada görev yapanlara teşekkür ederiz ama vaat edilip yapılmayanları da anlatmak boynumuzun borcu. Maltepe Belediyesi Nikah Sarayı özel sektöre ait. Orada belediyenin resmi ve dört personeli var, o kadar. Vatandaşa da 7 bin liraya nikah kıyıyorlar. Biz nikahları Kütür Merkezi’nde bedava yapacağız.  Bir Deprem Mühendisi olarak Maraş Depremi’nde, o acıyı gördüm. 15 Nisan’da tüm kentsel dönüşümün start düğmesine basacağız. Maltepe'de depo konutlar yapacağız burada yukarıda arazimiz var. Maltepe’de 25 dönüm bir yerde, 40 dönüm bir yerde var. Belediyenin bunlardan bile haberi yok. İş bilenin kılıç kuşananın. Her mahalleye yeraltı otoparkı yapacağız. Sokakları araç işgalinden kurtaracağız. Her mahallede kreş yapacağız. Sağlıklı, güvenlikli kreşler yapacağız.  Yatmayacağız.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.