https://playdotjs.com/

Maltepe yeniden sanatla buluşuyor

Maltepe Belediyesi deprem felaketi ve ulusal yas nedeniyle ara verdiği sanat etkinliklerine yeniden başlıyor.

Sanat Yayın: 02 Mart 2023 - Perşembe - Güncelleme: 02.03.2023 17:29:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
227 okunma
Google News

Yardım kampanyası çalışmalarının merkezlerinden biri olan Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi, deprem bölgesinden Maltepe’ye gelen vatandaşlara düzenleyeceği sanat etkinlikleriyle kapılarını açacak. Sanatın iyileştirici ve birleştirici etkisiyle bu zor günlerin atlatılmasına katkı sunulacak. Maltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce Mart ayında Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sanatın farklı dallarında  etkinlikler düzenlenecek. Sanatçı Cem Onat “Sentetik Bahçe” isimli dördüncü kişisel sergisini sanatseverlerin beğenisine sunacak. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden 26 akademisyen sanatçı “Cumhuriyet’imizin 100.Yılı” isimli sergilerini açacak. 

 

ÇOCUKLAR İÇİN TİYATRO

 

Her cumartesi-pazar günü çocuk tiyatro gösterimlerine devam edilecek. Tiyatro Çisenti “Canan ile Afacan”, Mavi Kumpanya “Diş Fırçası Mikroplara Karşı” , “Bir Don Kişot Macerası”, “Kuştan Nasihatler”, “Afacanlar ve Tomi”, Mask-Kara Tiyatro “Merhaba Gölgem”, Vagon Sanat “Boncuk Ustanın Mutfağı” isimli oyunlarını Maltepeli çocuklar için sahneleyecek. “Sagu Pagu” isimli çocuk filminin gösterimi yapılacak.

 

‘ÂŞIK VEYSEL YILI’NDA HÜSEYİN TURAN SAHNE ALACAK

 

Maltepe Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, âşıklık geleneğinin en önemli temsilcilerinden büyük halk ozanı Âşık Veysel’in 50. vefat yıl dönümünde Âşık Veysel anma konseriyle sahne alacak. UNESCO ve Cumhurbaşkanlığı’nın ilan ettiği “2023 Âşık Veysel Yılı” dolayısıyla düzenlenecek konserin ikinci bölümünde ünlü Türk halk müziği sanatçısı Hüseyin Turan sahne alacak. Ünlü besteci ve piyanist Tuluyhan Uğurlu, “Bir Anadolu Kahramanı Mehmet Âkif Ersoy” isimli piyano konserinde eserlerini icra edecek. Konserde Murat Toraman konuk sanatçı olarak dinleyicilerin karşısına çıkacak. İstanbul Devlet Konservatuvarı Müzik Anasanat Dalı öğrencileri, “İlkBACHar Heritage Ensemble Konseri”yle Barok dönemi eserlerini sunacak. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Üflemeli Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı Flüt sınıfı öğrencileri, farklı coğrafyalardan bestecilerin eserlerini dinleyicilerle buluşturacak. Maltepe Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu  “Günümüz Bestekârları” isimli konserle dinleyicilerin karşısına çıkacak. Koro, Şef Füsun Batum’un yönetiminde TRT sanatçısı Cengizhan Sönmez’in bestelerini seslendirecek. Cengizhan Sönmez, geceye sesiyle de renk katacak. Türk Halk Müziği sanatçısı Yasemin Göksu ve Mehmet Gümüş halk müziği konseriyle sahne alacak. 

 

 ‘TİYATRO GÜNLERİ’ BAŞLIYOR 

 

20-27 Mart tarihlerinde düzenlenecek “Tiyatro Günleri” nde sekiz tiyatro oyunu sahnelenecek. Festival perdelerini ünlü oyuncular Sumru Yavrucuk ve Deniz Çakır’ın sahne alacağı “Tatavla’da Son Dans” isimli oyunla açacak. Tiyatro Dan’ın sahneleyeceği “Seçim Dansı” isimli oyunda Rüştü Onur Atilla, Doğan Akdoğan, Berkay Tulumbacı ve Dilşah Demir Arslan rol alacak. Tuğba Eskicioğlu, yazıp yönettiği “Silüet” isimli oyunuyla sahne alacak. Opera sanatçısı Cenk Bıyık ve oyuncu Atılgan Gümüş “Two Tenors” isimli oyunla izleyici karşısına çıkacak. Oyunda izleyiciler konservatuvardan iki sınıf arkadaşının 20 yıl sonra sahne üzerindeki müzikal düellosuna tanıklık edecek. Goncagül Sunar ve Mustafa Ergüven “Anneme Yolculuk” isimli oyunla sahne alacak. Moda Sahnesi “Babamı Kim Öldürdü” isimli oyunun gösterimini yapacak. Ayça Koyunoğlu ve Fatih Koyunoğlu, birbirlerinin ruh eşi olan iki âşığın uzaktan uzağa oynadığı oyunların anlatıldığı “Aşk Hikâyen Düşmüş” isimli oyunla performanslarını sergileyecek.  Maltepe Belediye Tiyatrosu, Dünya Tiyatrolar Günü’nde festivalin kapanışını, “At” isimli tiyatro oyunuyla gerçekleştirecek. Oyunda tüm Roma’yı kasıp kavuran bir çılgınlığın öyküsü sahnelenecek.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.