https://playdotjs.com/

Kadınların güçlenmesi başlıca hedef

CHP Maltepe Belediye Başkan Adayı Esin Köymen, Özellikle kadınların ekonomik olarak güçlenmesini ve kooperatifler üzerinden kadın istihdamını hedeflediklerini söyledi

Siyaset Yayın: 17 Mart 2024 - Pazar - Güncelleme: 17.03.2024 11:01:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 2 dk.
87 okunma
Google News

CHP Maltepe Belediye Başkan Adayı Esin Köymen, Aydınevler Mahalle Temsilciliği açılışında partililer ve yurttaşlarla bir araya geldi. Alkışlar eşliğinde temsilciliğe gelen Köymen, “Evimiz Maltepe’de birbirinden farklı yerlerden gelen bireyler olarak, birbirimizle dayanışma içinde toplumcu bir yerel yönetim anlayışını hayata geçirme ilkesiyle yola çıktık” dedi. Toplumcu belediyecilik anlayışının olmazsa olmazının kamucu politikalar sergilemek olduğunu söyleyen Köymen, her mahallede kurulacak mahalle meclisleri yoluyla, katılımcı bir modeli hayata geçireceklerini belirtti.

KADINLARIN EKONOMİK OLARAK GÜÇLENMESİ BAŞLICA HEDEFLERİMİZ ARASINDA

Kadınların istihdama katılımı için projeler geliştirdiklerini söyleyen Esin Köymen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle E-5 üstü mahallelerimizde kadın kooperatiflerimiz var. Kadınlar, kooperatifler aracılığıyla istihdama katılıyorlar. Ne yazık ki içinden geçtiğimiz ekonomik koşullar çok ağır. Ekonomik krizin bu kadar derinleştiği bir ortamda birbirimizle dayanışma içinde üretim faaliyetleri gerçekleştireceğimiz projelerin çok kıymetli olduğunu biliyoruz. Bu kapsamdaki projelerimizden biri ‘Tarladan Sofraya Projesi’. Tarımsal üretimi teşvik ederek, yerel üreticileri destekleyeceğiz. Uygun fiyatlı ve kaliteli ürünlerin, sağlıklı koşullarda yetiştirilerek ve depolanarak tüketiciye sunulmasını sağlayacağız. Özellikle kadınların ekonomik olarak güçlenmesini ve kooperatifler üzerinden kadın istihdamını hedeflediğimiz projemizde, sağlıklı gıdaya uygun fiyatlı erişimi sağlamak da başlıca hedeflerimiz arasında.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.