https://playdotjs.com/

İYİ Parti’de istifa etti, CHP’ye desteğini açıkladı

Eyüpsultan'da İyi Parti Meclis üyesi adayı Güniz İlayda Keskin meclis üye adaylığından ve partisinden istifa etti, Keskin CHP adayı Özmen'e desteğini açıkladı.

Siyaset Yayın: 26 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 26.03.2024 16:42:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 4 dk.
71 okunma
Google News

İstanbul Eyüpsultan'da İyi Parti Belediye Meclis Üyesi Adayı Güniz İlayda Keskin, partisinden istifa ederek CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Mithat Bülent Özmen'e destek vereceğini açıkladı. Keskin, Ekrem İmamoğlu ve Mithat Bülent Özmen'in seçilmesinin önemine vurgu yaptı.

Güniz İlayda Keskin, yerel seçimlerde İBB Adayı Ekrem İmamoğlu'nu ve Eyüpsultan Adayı Mithat Bülent Özmen'i destekleyeceğini söyledi ve "Bugüne kadar adaletsizliğe karşı, rant için değil halk için ittifak yaptık. Davamız Eyüpsultan için adil bir yönetim ve daha iyi hizmet. Şimdi Eyüpsultan'a sahip çıkma zamanı. Bu yüzden İyi Parti Meclis üyesi adaylığımdan ve partiden istifa ediyorum. Sayın Ekrem İmamoğlu'na ve Sayın Mithat Bülent Özmen'e desteğimi açıklıyorum" dedi.

Keskin'in açıklaması katılan İyi Parti Gençlik Kolları üyesi birçok partili de istifa ettiklerini ve Ekrem İmamoğlu ile Mithat Bülent Özmen'e destek vereceklerini açıkladı.

Basın toplantısında konuşan eski İyi Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Hatice Gürbulak ise şöyle konuştu: "Kıymetli basın mensupları çok değerli Eyüpsultanlılar  ve dava arkadaşlarım! Kadim semtimiz Eyüpsultan'dan hepinize “Hayırlı Ramazanlar” dilerim.

Bir Cumhuriyet kadını olarak siyasetin içerisinde  bulunma sebebim; aslında hepimizin ortak kaygıları, gelir dağılımındaki adaletsizlik ,eğitimde fırsat eşitsizliği,sosyal devlet olma gerekliliklerinin hiçbirinin yerine getirilmemesi, kutuplaştırılmış ayrıştırılmış bir toplum, devlete ve adalet sistemine karşı yitirilmiş güven, hukukun işleyişinin bile kişisel ikbal ve menfaat gözeten bir hal alması, ne emeklinin ne çalışanın mutlu olduğu, işsizliğin ve gençlerimizin gelecek kaygılarının çığ gibi büyüdüğü bir yaşam,halkını muhtaç hale getirip hak ettiğini sadaka gibi dağıtan bir zihniyet, tükenmiş umutlar ve hak etmediğimiz geri dönüşler…

İşte siyaset benim için bizlere dayatılan bu düzeni değiştirmek için bir araç oldu. Bu vatanın bir evladı bir anne bir iş insanı olarak bu düşüncelerle ve yanlışlara çözüm bulmak amacıyla kurulmasına destek olduğum İYİ Parti’de siyasi yaşamıma başladım. 2017 den bu bugüne kadar süre gelen yıllar içerisinde il ve ilçe yöneticisi olarak görev yaptım. Son olağan kongrede de değerli delegelerin oyları ile seçilerek Eyüpsultan İlçe Başkanı oldum. Tüm görevlerimi halkla iç içe toplum menfaatlerini gözeten bir şiar içerisinde yapmaya gayret gösterdimzİş hayatımda ve siyasi yaşamımda samimiyet ve dürüstlük her zaman önceliğim oldu.

Büyük mücadele ve emeğin karşılığında İyi Parti Eyüpsultan İlçe Başkanlığı görevimden; gelinen son nokta da parti menfaatlerinin,üzülerek söylüyorum ülke menfaatlerinin önüne geçmesi parti içerisindeki liyakatsiz usulsüz atamalar ve son olarak da Sayın Akşener’in her ne olursa olsun mevcut iktidara karşı dayanışma içerisinde “Seçilecek Aday” mantığında hareket ederken bir yön değiştirerek mevcut iktidara göz göre göre hizmet eden bir anlayış içerisine girmesi sonucunda partimden istifa ettim. Bunu da siz değerli  basın mensuplarına basın açıklamasıyla duyurdum.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.