https://playdotjs.com/

19 Mayıs coşkusu geceye taştı

Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği 19 Mayıs kutlamalarına katılan Maltepeliler, ellerinde bayraklar ve Atatürk tişörtleriyle fener alayıyla kutlamaları geceye taşıdı.

Yayın: 21 Mayıs 2023 - Pazar - Güncelleme: 21.05.2023 11:11:00
Editör - editor
Okuma Süresi: 3 dk.
209 okunma
Google News

Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği 19 Mayıs kutlamalarına katılan Maltepeliler, ellerinde bayraklar ve Atatürk tişörtleriyle fener alayıyla kutlamaları geceye taşıdı. Hep birlikte marşların söylendiği etkinlik sonrasında Emir Can İğrek Maltepelilere muhteşem bir konser verdi.

Maltepe Belediyesi, Atatürk’ün Samsun’a çıkarak “Milli Mücadele”yi başlatmasının 104’üncü yıldönümünde muhteşem bir etkinliğe imza attı. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına katılan onlarca Maltepeli, belediye binası önünde toplandı. Burada Atatürk tişörtlerini giyen onlarca Maltepeli, bayraklarını sallayarak marşlar eşliğinde konserin verileceği alana doğru yürüyüşe geçti. Fener alayına katılan Maltepelilere, ilçe bandosu da çaldığı marşlarla eşlik etti. Birlikte 10. Yıl Marşı’nı, Atatürk’ün sevdiği marşlar ve şarkıları söyleyen alay, “Gençlik Geleceğimizdir” pankartlarıyla yürüdü. Alaya araçlarından çaldıkları kornalarla ve evlerinde salladıkları bayraklarla vatandaşlar da destek verdi. Alayın coşkulu yürüyüşü, konserin düzenlendiği Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde son buldu.

KILIÇ’IN VİDEOLU MESAJI BÜYÜK COŞKU YARATTI

Konser, Maltepe Belediyesi Gençlik Korosu’nun sahne almasıyla başladı. Koro, “İzindeyiz Yüce Atam” gibi sevilen şarkıları ve marşları seslendirdi. Koronun şarkılarına ve marşlarına eşlik eden Maltepeli gençlerin coşkusu da görülmeye değerdi. Koronun konseri sonrası Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler adına 14 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Programı nedeniyle etkinliğe katılamayan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, gençlere videolu bir mesaj gönderdi. Kılıç mesajında şunları kaydetti: “Sevgili gençler, çok kıymetli Maltepeli hemşehrilerim şu an size Arnavutluk’un Elbasan kentinden İşçi Parkı’ndan selamlıyorum. Neden buradayım? Çünkü Cumhuriyetimizin 100. yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtını bugün burada sayın Büyükelçi ve yetkililerle açacağız. Yani Ulu Önderimizi dünyaya da en iyi şekilde anlatacağız ve tanıtacağız. Sevgili gençler, kıymetli dostlar umut ediyorum ki hepimiz de daha güzel yarınlara kavuşacağız. Bu akşam orada sizlerle birlikte değilim ama yüreğim sizlerle birlikte çarpıyor. İyi ki varsınız, iyi ki Maltepe’desiniz. 28 Mayıs’ta sandığa giderek geleceğimizin altına birlikte imza atalım. Hoşça kalın, dostça kalın.”

EMİR CAN SAHNE ALDI

Gençler mesaj sonrası büyük coşku yaşarken sahne alan ünlü sanatçı Emir Can İğrek, “Muhalif”, “Beyaz Skandalım”, “Kor”, “Saman Sarısı”, “Nalan”, “Ecza Deposu”, “Silahım Yok”, “Dargın”, “Aç Bağrını” ve “Kafa Tatili” gibi sevilen şarkılarını seslendirdi.

Maltepe Belediyesi Kültür Müdürü Zeynep Hayman, Emir Can İğrek'e plaket verdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.