https://playdotjs.com/

Çekmeköy'e arıtma tesisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin dev yatırımlarından biri olan İSKİ Cumhuriyet İçme Suyu Arıtma Tesisi 2. kademesinin temel atma töreni gerçekleşti.

Yayın: 25 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 25.04.2024 17:23:00
Editör - Funda Tunca
Okuma Süresi: 3 dk.
77 okunma
Google News

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) köklü kuruluşu İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), gelecekte ve günümüzde kente kesintisiz ve hijyenik su teminin sağlanması amacıyla Cumhuriyet İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde kapasite artırımına gidecek projenin temelini attı. 2.348.000.000 TL’ye mal olması ve 3 yılda tamamlanması planlanan tesisin mevcut 720.000 m3/gün kapasitesi, yeni yapılacak içme suyu arıtma tesisiyle 360.000 m3/gün kapasite daha arttırılacak. Böylece Çekmeköy Reşadiye Mahallesi’ndeki tesisin toplam kapasitesi, 1.080.000 m3/güne çıkarılacak. “İSKİ Cumhuriyet İçme Suyu Arıtma Tesisi 2. Kademe İnşaatı Temel Atma Töreni”; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP milletvekilleri Yunus Emre, Engin Altay, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin ve CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Melda Tanişman Tutan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

İSKİ Cumhuriyet İçme Suyu Arıtma Tesisi 2. Kademe İnşaatı Temel Atma Töreni’nde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul'un dikkat edilmesi ve bilinmesi gereken, tam da bu mesele çerçevesinde iki konusu var ki, hayatımızı derinden etkileyecek iki konu. Bunlardan bir tanesi, Melen Barajı'nın akıbetidir. Bir diğeri de ne yazık ki ısrar edilen, seçim dönemlerinde bunu her gün dile getirenlerin, tırnak içinde ‘hafıza kaybı’ yaşadıkları Kanal İstanbul meselesidir. Bu iki konu, İstanbul için kritiktir. Bu iki konu, İstanbul için asla ihmal edilmemesi gereken, takip edilmesi gereken; birinin derhal yapılmasıyla ilgili yüksek seviyede iş birliğiyle bir masanın kurulması gereken, diğerinin ise asla İstanbul'un kapısından içeri sokulmaması gereken iki proje” dedi.

Büyük ve Önemli İşlere İmza Atacağız

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’de yaptığı açıklamada “ İstanbul Büyükşehir Belediyemizin dev yatırımlarından biri olan İSKİ Cumhuriyet İçme Suyu Arıtma Tesisinin 2. kademesinin temel atma törenine katılım sağladık. Avrupa yakasına su aktarımında önemli bir artış gerçekleştirecek ve hijyenik su temini konusunda ciddi bir rahatlama sağlayacak olan tesisimiz İstanbul’a hayırlı olsun. Ekrem Başkanımızın önderliğinde Çekmeköy’de büyük ve önemli işlere imza atacağız, “dedi.

Başkan İmamoğlu’nun konuşmasının ardından  CHP milletvekilleri Yunus Emre, Engin Altay, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez ve Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin’in butonlara basmasıyla tesisin temeline ilk harç döküldü.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.