https://playdotjs.com/

Zamlara reçete Vatan'dan

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan, "Biz gerçek çözümlere bakalım” dedi ve krizden çıkış yolunu madde madde anlattı

Yayın: 29 Temmuz 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 29.07.2023 20:52:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 6 dk.
183 okunma
Google News

İstanbul Üsküdar'da toplanan Vatan Partililer 5 maddede krizden çıkış yolunu kamuoyuyla paylaştı. İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan 'Türkiye üretimi, planı, tasarrufu konuşmuyor. Yatırım ve istihdamdan söz edilmiyor. Zorluklar paylaşılmıyor. Türk milleti bu yükü sırtında daha fazla taşımaz.' dedi

Vatan Partisi seçim sonrası peş peşe gelen zamlara karşı eylemlerine İstanbul'da devam etti. Vatan Partili İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan, Üsküdar Meydanı'nda basın açıklaması yaptı, krize karşı Partinin çözümlerini kamuoyuna duyurdu.
Eylemde “Ekonomik krizin faturası halkın sırtına yüklenemez” yazılı pankart ve “Kira bedellerini 3 yıl süreyle donduracağız”, “Enerji üretimi ve dağıtımı kamulaştırılacak”, “NATO'da doğal gaz yok mazot yok komşularımızda hepsi var” gibi çözümlerin olduğu dövizler taşındı. Grup “Çağrı kamuda çözüm kamulaştırma”, “Ranta değil kaynaklar halka”, “Faize değil üretime bütçe” sloganları attı. Okan'ın basın açıklamasından öne çıkan vurgular şunlar:


ERDOĞAN YÖNETİMİNİN BORCA BATIRMA EKONOMİSİ

“28 Mayıs 2023 Seçimleri sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Şimşek, ekonomik krizin faturasını halkın sırtına yüklemektedir. Her yeni güne bir zam haberiyle uyanıyoruz. Türkiye’nin ekonomi yönetimi, Tayyip Erdoğan Hükümetinin bizzat tercihiyle, Batılı finans merkezlerine ve Londra tefecilerine teslim edilmiştir. Küresel finans merkezlerine bağlı, Milli Devlete, bağımsız ekonomiye ve üretime karşı, neoliberal, serbest piyasacı emperyalist programın temsilcisi bir Bakan, Tayyip Erdoğan yönetiminde Türkiye’yi yeniden borca batırma ekonomisinin başına geçti.


AKBABALARIN TEMİNATI DAR GELİRLİNİN CEBİ

“Bir yandan Türkiye yerli-yabancı tefecilerin vurgununa uygun bir yüksek faiz cennetine çevrilirken, bir yandan da dar gelirlinin sırtına yıkılan dolaylı vergilerle kasa doldurularak tefeci akbabalara teminat verilmektedir. Mehmet Şimşek’in 'rasyonel' dediği ekonomi budur.
Türkiye üretimi konuşmuyor, plan konuşmuyor, tasarruf konuşmuyor. Yatırım ve istihdamdan söz edilmiyor. Zorluklar paylaşılmıyor. Dolaylı vergilerin olağanüstü artırılması, doğrudan vergilerin ise çok daha düşük oranda artırılması, yükün ağırlığını dar gelirli vatandaşlarımızın üzerine yıkmıştır.
İşçi, memur ve emeklilere verilen zamlar, çiftçiye yapılan ödemeler anında buharlaşmıştır. Herkes kan ağlıyor, görmüyor musunuz? Konut, otomotiv ve perakende market piyasalarını kontrol edemeyen, vatandaşı kendi haline bırakan hükümet, milyonların hayatını giderek zorlaştırmaktadır.
“Böyle gitmez! Türk milleti bu yükü sırtında daha fazla taşımaz.”


İŞTE ÇÖZÜM

İbrahim Okan Özkan, “AK Parti Hükümeti günü kurtarmak için borç para arayışına devam etsin, biz gerçek çözümlere bakalım” dedi ve krizden çıkış yolunu madde madde anlattı:


1- “Kazanca göre vergi alınmalı. KDV-ÖTV gibi dolaylı vergiler yerine çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınarak toplumda gelir adaleti sağlanmalıdır.


2- “Yurtdışına kaçırılan 500 milyar dolar devlet otoritesiyle getirilmelidir! Türk milletinin alın teriyle kazanılan 500 milyar dolarlık servet, yabancı bankalardadır. Bu para Türkiye’ye getirilerek yatırıma ve istihdama yönlendirilmelidir.


3- “Bankalara yönelik kurumlar vergisi bir defalığına mahsus yüzde 80’e çıkarılmalıdır. Bankalar sadece 2022 yılında 433 milyar lira kâr etti. Çiftçi mazotunu dolduramıyor, sanayici çarkı çeviremiyor, halk evine ekmek götüremiyor ama bankalar kârlarına kâr katıyor. Buna derhal müdahale edilmelidir.


4- “Fahiş kiralara son! Kira bedelleri düzenlenerek 3 yıl süreyle dondurulmalıdır. İstanbul’da bir dairenin ortalama kirası 13 bin TL’dir. Asgari ücret 11 bin 400 TL. Bu fahiş kira artışları, vatandaşa 'Al pılını pırtını İstanbul’dan git' demekten başka bir şey değildir. Devlet, ev sahibiyle kiracıyı baş başa bırakarak sorunun çözümünden kaçmaktadır.


5- “İsrafa son verilmelidir! Devlet yöneticilerinden başlayarak, bütün kamu kurumlarında bir devrim yapılmalıdır. Sade yaşanacak, lüks, şatafat, debdebe olmayacaktır. Devlet daireleri ve yerel yönetimler kaz gibi yolunmaktadır. 'Devletin malı deniz, yemeyen domuz' anlayışı yok edilmelidir.”

BAĞIMSIZLIK İÇİN ÜRETİM DEVRİMİ
Okan Özkan, iktidarın izlediği rotanın tehlikelerine işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Güzel Türkiye’mizde kaynak vardır ancak biz varlık içinde yokluk yaşıyoruz. Bize bunu mevcut hükümet yaşatmaktadır. ABD sopasından korkarak, NATO’yu genişleterek, Avrupa Birliği kapılarında sürüklenerek ekonomimizi şaha kaldıramayız ancak bağımsızlığımızı kaybederiz.
“Hükümetin girdiği yol, vatan bütünlüğü, ekonomi ve her alanda Türkiye’yi ateşlere sokma yoludur. Bu yolu temsil edenler, Türkiye’de hükümet olarak ayakta kalamaz.
“Saydığımız çözümler AK Parti Hükümeti tarafından uygulanmadığı takdirde ekonomideki bocalama devam edecek ve kriz derinleşecektir. Üreticilerin Milli Hükümetini kuracak olan Vatan Partisi görev başındadır.
“Hayat pahalılığına karşı tek köklü çözüm, Vatan Partisi’nin programında bulunan Üretim Devrimidir. Kaynak, Üretim Devrimindedir. Plan, tasarruf, yatırım, istihdam, üretim ve hakça bölüşüm Üretim Devriminin programıdır.
“Türkiye’yi bu ekonomik darboğazdan kurtarmak için tüm üretici kesimleri; işçi, köylü, esnaf, tüccar, sanayici ve iş insanlarımızı Vatan Partisi’nin gerçek ve kesin çözümlerinde buluşmaya davet ediyoruz.”

'SES ÇIKARANLARIN YANINDAYIZ'
Açıklamayı çok sayıda vatandaş takip etti. Her gelen Hükûmetin faturayı halka kestiğini belirten vatandaşlar, “Ezelden beri gelen her hükûmet faturayı bize kesti. Hükûmetler değişti ama bizim durumumuz değişmedi.” dedi. İktidara gelen partilerin halkın değil zenginlerin çıkarını koruduğunu ifade eden vatandaşlar, zamlara karşı yaptığı açıklamayla halkın sesini duyuran Vatan Partisi’ne teşekkür etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.