https://playdotjs.com/

Darıca’da can dostlar güvende!

Darıca Belediyesi ile Darıca Hayvanseverler Derneği’nin birlikte yürüttüğü proje ile sokak hayvanları güvenli yaşam alanlarına kavuşuyor

Yayın: 05 Ocak 2024 - Cuma - Güncelleme: 05.01.2024 21:50:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 4 dk.
142 okunma
Google News

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Hayvanseverler Dernek Başkanı Tülay Karaşin’den gelen Darıca köpekleri doğal yaşam alanları projesini kabul edince  harekete geçildi. Darıca Belediyesi ile Darıca Hayvanseverler Derneği’nin birlikte yürüttüğü sokak hayvanlarını doğal yaşam ortamında sağlık ve güvenliklerinin sağlanması projesi Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve dernek üyelerinin gayretleri ile başarılı bir şekilde tamamlandı.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın Çekiç Medya’dan Semra Tekin’e yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Bizim belediyemizin hayvan refah ekibiyle birlikte öncelikle bulaşıcı hastalıklı hayvanların veya kısırlaştırma işlemlerinin yapıldığı bir merkezimiz var. Burası daha çok derneğimizle birlikte organize ettiğimiz daha çok hayvanseverler derneğimizin işbirliği ile yapmış olduğu bir proje. Buradaki amacımız ne? Burada biz yüreğimiz ve içimiz sızlayarak görüyoruz ki sokak hayvanları sokakta aç perperişan halde. Bir gün bakıyoruz ki açlıktan kaburgaları çıkmış açlıktan ayakta duramayacak şekilde sokak hayvanlarını sokakta görüyoruz. Sokak hayvanlarının yaşadığı ayrı bir problem de vatandaşlarımızın güvenliği meselesi. Sağlıksız beslenme olunca da doğal olarak hayvanlar da saldırganlaşıyor. Onun için çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza daha güvenilir bir ortam haline getirebilmek için derneğimizle birlikte uzman veteriner ve uzman ekiplerimizle kontrol altında burada amacımız hayvanlarımızın rahat içerisinde hayatlarını idame ettirmesi.Burası açık alan gördüğünüz gibi.Bir yandan vatandaşlarımızın rahatsız olmaması bir yandan da hayvanlarımızın aç kalmaması.Ufak tefek eksiklerimiz var.Bunları zaman içerisinde gidereceğiz. Kapatılmasını isteyen bazı havyvensever halkımız var. Bu projenin temeli Tülay Hanımdır. Doğal yaşam alanının içinde yol su, elektrik,can dostlarımıza sağlık kabini, ışıklandırma, 7/24 kamera ve ruhsatın dernek adına çıkartılacağının sözü verip niyet hayır akıbiyet hayır. Bu güzel röpartajımızı yapan basın mensubu Semra Tekin’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

TÜLAY KARAŞİN'DEN BIYIK'A TEŞEKKÜR

Tülay Karaşin ise şunları söyledi;

“20 yıldır sokak hayvanlarına kendi imkanlarımla bakmaktayım.Daha sonrasında Hayvanseverler Derneği’nin başkanı oldum.Sokaktaki can dostlarımızın daha rahat alanda yaşamaları adına doğal yaşam alanı projesini geliştirerek Darıca Belediye Başkanımız Muzaffer Bıyık’a sundum.Projem çok beğenilerek hayata geçirilmesi için belediye tarafından desteklendi.Doğal yaşam alanımızı belediyenin tahsil ettiği arazide uzman veteriner hekimler tarafından gözetilerek can dostlarımızın doğal yaşam alanı açıldı.İçerisinde ağaçlandırması başkanımız tarafından yapıldı.Bu projemi kabul edip hayata geçirdiği için belediyemize ve belediye başkanımız Muzaffer Bıyık’a teşekkür ediyorum.

KATILIMCILAR

Darıca’da Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı Projesi'nin açılış programına Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullatif Özkan ve Ayhan Naci Yılmaz, Ak Parti Meclis Üyesi İsmail Ramazanoğlu, CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Saide Arslan, CHP Meclis Üyeleri Ayhan Şen, Aydın Işık,Selim Özcan,Av. Mustafa Boğaz,Magazin Muhabir Semra Tekin,İstanbul’un Sesi Radyo Sunucusu Sedat Çelik ve Tv100 Spikeri Seçil Balık katıldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.