https://playdotjs.com/

Maltepe’ye Edebiyat Sokağı ve Sıfır Atık Kütüphanesi

Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğretmenler ve öğrencilerin çabalarıyla oluşturulan Edebiyat Sokağı ve Sıfır Atık Kütüphanesi’nin açılışı Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki’nin katılımıyla yapıldı

Yayın: 08 Haziran 2023 - Perşembe - Güncelleme: 08.06.2023 10:22:00
Editör - editor
Okuma Süresi: 4 dk.
333 okunma
Google News

Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğretmen Ayşe Nazlı Acar'ın başlattığı ve zümrelerin işbirliğiyle ortaya çıkardığı Edebiyat Sokağı ve Sıfır Atık Kütüphanesi’nin açılışı Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Altınöz, okul müdürleri ve protokolün katılımıyla yapıldı

Okuyan Okul, Okumayı Seven Destekleyen Kaymakam

Sıfır Atık projesi kapsamında öğretmenlerin hazırlamış olduğu kütüphane, görselliği ile ziyaretçileri büyüledi, raflardaki kitapların güncelliği ve en çok okunan kitaplardan olması Kaymakam Bahri Tiryaki’den övgü aldı. Örnek bir dolaptaki 35 kitaptan 19 tanesini okuduğunu, ikinci raftaki kitaplardan 13 adedini okuduğunu belirleten Kaymakam Tiryaki, pandemi döneminde okuduğu bu kitapları tüm gençlere ve öğretmenler tavsiye etti. Tiryaki, kitaplara öğrencilerin kolay erişmesi için imkân sağlayan müdür Selami Çiçek ve ekibine teşekkür etti.

Edebiyat Sokağı

Edebiyat öğretmeni Ayşe Nazlı ile Edebiyat ve Grafik zümresinin hazırladığı Edebiyat sokağında, Kaymakam Tiryaki dahil bütün misafirler kitap okuma heyecanını yaşarken şiir okuyan kız öğrenciler büyük beğeni aldı ve misafirler tarafından alkışlandı.

Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri okula gelen misafirleri müzik kulübünün koro çalışmasıyla karşıladı.

Depremzedelere oyuncak materyal  hazırlayıp gönderen öğretmen ve öğrenciler ürünlerini ve  yıl içerisinde hazırladıkları el emeği eserleri misafirlere sundular.

Bölümler ve öğrenci ürünleri

Bilişim Teknolojileri Bölümü ; 3 D yazıcıyla hazırladığı çalışmaları sergiledi.  Grafik ve Fotoğraf Bölümü öğrencileri hazırladıkları çizimler, gezi fotoğrafları, el emeği yaratıcı tasarımları , desen çalışmaları pano ve şövalelerde sergilendi.

Moda Tasarım Teknolojileri bölüm öğretmen ve öğrencileri tarafından, model çizimleri ve depremzedelere üretilen destek malzemeleri sergisi ile defile kreasyonlarının tanıtımı yapıldı.

Yiyecek İçecek hizmetleri bölümünün enfes kokulu tatlı, pasta ve kurabiyeleri, özellikle hibiskuslu Osmanlı Şerbeti, el yapımı limonatası, öğrencilerin sunumu ve ikramları göz doldurdu. Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki; zor zamanlarda depremzedelere gıda desteği sağlayan öğrencilerimizi tebrik ederek öğretmenlerimize teşekkür etti.

Kitap Bağışı ve öğrencilerin kitaplara kolay ulaşımı

Her birimdeki kitapları tek tek inceleyen, herkesin okuması gereken kitaplar olduğunu belirten Kaymakam Bahri Tiryaki kitapları bağışlayan Ali Semih Doğukan’ı rahmetle anarken kızı Aslıhan Doğukan'ın büyük bir özveriyle bağışladığı kitaplar için teşekkür etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Altınöz; kitap bağışlamanın çok önemli olduğunu belirterek okullarda öğrenciler ve öğretmenlerin kitaplara kolay ulaşımının olmasından mutlu olduğunu belirterek Sıfır Atık Kütüphanesi ve Edebiyat Sokağı çalışmalarından dolayı Ayşe Nazlı Acar öğretmene, diğer zümre öğretmenlerine ve etkinliğin oluşumunda emeği geçen idareciler, bölüm ve zümre başkanları, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Başarı Belgelerinin dağıtımı

Programın sonunda İlçe Kaymakamı Bahri Tiryaki ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Altınöz, depremzedelere yapılan destek çalışmalarında emeği geçen idareci, öğretmen ve personele Başarı Belgelerini takdim etti.

Okuldan ayrılırken organizasyon ve sergi, Sıfır Atık-Edebiyat Sokağı ve bağış kitap konusunda memnuniyetini ifade eden Kaymakam  Tiryaki, zaman zaman gelip Kitaplarınızdan okuyacağım diyerek ayrıldı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.