https://playdotjs.com/

Maltepe’de 2023, Âşık Veysel'le bitiyor!

Âşıklık geleneğinin en önemli temsilcilerinden Âşık Veysel, Maltepe'de bir dizi etkinlikle anılacak.

Sanat Yayın: 28 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 28.11.2023 18:01:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 4 dk.
106 okunma
Google News

Maltepe Belediyesi Prof.Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Maltepeli vatandaşları 2023 yılının son ayında farklı sanat etkinlikleri ile konuk etmeye hazırlanıyor. Etkinlikler Maltepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce ücretsiz düzenlenecek. Âşıklık geleneğinin en önemli temsilcilerinden Âşık Veysel, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’yle ve UNESCO tarafından vefatının 50. yıl dönümü nedeniyle ilan edilen Âşık Veysel Yılı etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlikle anılacak.  Ressam Haydar Özay’ın,  büyük ustayı eserlerinden yola çıkarak resmettiği “Âşık Veysel Maltepe’de” isimli sergisi açılacak. Prof. Dr. Cenk Güray ve Öğr. Gör. İhsan Öztürk’ün, Âşık Veysel’i türküleriyle yad edeceği “Dostların Seni Unutmadı” konseri, Maltepeli yerel âşıkların da katılımıyla gerçekleşecek. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin unutulmaz Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan vefatının 14. yıl dönümünde, isminin yaşatıldığı kültür merkezinde düzenlenecek programla anılacak. Programda Türkan Saylan’ın hayatını anlatan “Türkan: Bir Bilim Kadınının Öyküsü” isimli belgeselin gösterimi yapılacak ve Devlet Devrim Öztaş piyano resitaliyle sahne alacak.

ÖMER HAYYAM GECESİ’YLE SAHNE ALACAK

İranlı sanatçılardan oluşan Mehrayien müzik grubu, otantik İran sazları eşliğinde ünlü İranlı şair ve filozof Ömer Hayyam’ın anılacağı Ömer Hayyam Gecesi’yle sahne alacak. “Retrobüs” isimli konserde Türk müziğinin ve sinemasının efsane karakterlerinin hafızalara kazınan şarkıları söylenecek. İstanbul Devlet Konservatuvarı “Beyaz Geceler” isimli konserinde Rus edebiyatının önemli şairlerinin şiirleri üzerine bestelenmiş romansları seslendirecek.

FAİRFLY İSİMLİ KARA KOMEDİ SAHNELENECEK

Galata Perform, İspanya’nın ödüllü oyun yazarı Joan Yago’nun kaleme aldığı “Fairfly” adlı kara komedi oyunuyla izleyici karşısına çıkacak.

TÜRKİYE’NİN İLK KADIN NEYZENİNDEN KONSER

Mevlânâ Celâleddin Rumî, 750. vuslat yıl dönümünde, Türkiye’nin ilk kadın neyzeni Burcu Karadağ’ın sahne alacağı konserle anılacak. Konserde Karadağ’a semâ gösterisi ve Demirhan Sönmez’in okuyacağı Mevlânâ şiirleri eşlik edecek.

MADEN OCAĞINDAKİ İŞÇİLERİN YAŞAMI SERGİLENECEK

Zonguldaklı fotoğraf sanatçısı Alaattin Kara’nın, maden ocağındaki işçilerin yaşamını gözler önüne seren “Kömür Karasında Başlayan Emek” isimli fotoğraf sergisi açılacak. İstanbul Anadolu Yakası Fotoğraf Sanatı Derneği (ANAFOD), 10’ncu yılını “Yüzde On” isimli resim sergisiyle kutlayacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında “100.Yılında Cumhuriyet Sanatçıları” nın karma sergisi, Rekreasyon Derneği’nin “Cumhuriyet Kadın Devrimidir” isimli sergisi, Sevgi Ülünçer’in “Sevginin Solmayan Yaprakları” isimli el sanatları sergisi sanatseverler ile buluşacak.  Elif Saltık’ın “70’inden Sonra” isimli resim sergisi ve “Su” isimli fotoğraf sergisinin açılışı yapılacak.

ÇOCUKLAR İÇİN 10 TİYATRO OYUNU SAHNE ALACAK

Tiyatro Ka “Küçük Prens”, Sahnebaz Çocuk Tiyatrosu “Temiz Bir Dünya”, Mavi Kumpanya “Bay Nany”, “Palyaço Paly”, “Utangaç Maymun Lâlâ”, Köstekli 34 “Düşler Diyarında Matematik” , Deniz Sanat Akademisi “Küçük Prens ve Arkadaşları”, Çizgi Kukla Tiyatro “Yaramaz Kediler”, Mesele Kumpanya “Hansel ve Gretel Doğa Dostları” , Ekip Kafile “Sevgi ve Her Şey” isimli oyunlarıyla minik tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.