https://playdotjs.com/

Maltepe'ye bir cazibe merkezi

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkanı Kadem Ekşi, Bitlis Mutki Çatalsöğütlüler Köyü Derneği’ni ziyaret etti

Yayın: 11 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 11.03.2024 11:34:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 2 dk.
55 okunma
Google News

 

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Erdoğan Akkaya ile birlikte Bitlis Mutki Çatalsöğütlüler Köyü Derneği’ni ziyaret etti. Bitlisliler tarafından meşalelerle karşılanan Kadem Başkan, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür etti.

 

Programa Bitlis Mutki Çatalsöğüt başkanı Erdim Pembegül, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) Genel Başkanı Dr. Abdülbeşir Ceylan, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Sakız, Maltepe Belediye Meclis Üyesi Mehmet Can Aslan, Cihannüma Maltepe Şube Başkan Yardımcısı Fetullah Ensar ve Bitlisliler katıldı.

 

Bitlislilerle sohbet eden Kadem Başkan, 31 Mart yerel seçimlerinde destek istedi.

 

Maltepe’nin 15 yıllık kuraklık dönemi yaşadığını söyleyen Kadem Ekşi, ilçeyi yeniden ayağa kaldıracaklarını söyledi.

 

“Kentsel dönüşümde sorunlar halı altına süpürülürse büyük acılar yaşarız”

Kentsel dönüşümün tercih değil bir zorunluluk olduğunun altını çizen Ekşi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kentsel dönüşüm noktasında öncelikli konularımız arasında. Anneler bize ‘mezar evlerden bizi ne zaman kurtaracaksınız’ diye soruyor. Biz emsal artışları ile ilgili gerekli düzenlemeleri İBB meclisine gönderdik. 15 bin riskli binamız var. Bunları dönüştüreceğiz. Eğer Maltepe’de deprem gerçeği ile gerekli adımlar atılmaz, sorunlar halının altına süpürülürse, büyük acılarla yüzleşiriz”

 

“Botanik Park İstanbul’un yeni cazibe merkezi olacak”

Maltepe’de yapılacak Botanik Park’ın İstanbul’un yeni cazibe merkezi olacağını söyleyen Kadem Ekşi, “Spor alanları, koşu parkurları, sosyal ve kültürel alanların içerisinde olduğu bu kompleks, cazibe merkezi olacak. Bunu iki yıl içerisinde yapıp İstanbulluların hizmetine sunacağız” açıklamalarında bulundu.

 

“Anadolu yakasının Atatürk Kültür Merkezi’ni yapıyoruz”

  Anadolu yakasının Atatürk Kültür Merkezi’ni Maltepe sahilinde inşa edeceklerini belirten Ekşi, burada uluslararası etkinlikler, sanat kursları ve çeşitli konserlerin düzenleneceğini kaydetti.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.