https://playdotjs.com/

Hedef sağlıklı ve güvenli Maltepe

Maltepe Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Veteriner Hekim Fevzi Karaağaç, kalabalık partili topluluğuna gerçekleştirmeyi düşündüğü projelerini anlattı.

Siyaset Yayın: 11 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 11.12.2023 00:19:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 5 dk.
277 okunma
Google News

Memuriyetten istifasının ardından Maltepe Belediye Başkan aday adaylığı sürecini başlatan Veteriner hekim Dr. Fevzi Karaağaç CHP Maltepe Belediye Başkanlığına aday adaylığı başvurusunun ardından CHP Maltepe İlçe Merkezi’nde partililerle buluştu.

Projelerini kısa başlıklarla anlatan Fevzi Karaağaç siyasi geçmişinden ve sosyal demokrat belediyelerdeki bürokratlık süreçlerinden bahsetti.

Kalabalık bir partili topluluğuna hitap eden Fevzi Karaağaç şunları söyledi;

Bugün karşınızda Maltepe Belediyesi Aday Adayı olarak bulunuyorum. Meslek hayatımın önemli bir kısmını Kadıköy, Maltepe ve İBB’de idareci olarak geçirdim. Sosyal Demokratlar tarafından yönetilen bu belediyelerde Müdürlük ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum. Bu Belediyelerde, özellikle Sayın Ekrem İmamoğlu Başkanımız yönetimindeki İBB’de edindiğim idari yetenekleri hayatımın önemli bir bölümünü geçirdiğim büyük ailem Maltepe’ye hizmette, kullanmak amacıyla Aday Adayı oldum.

Aranızda sadece Belediyelerde görev yapmış deneyimli bir bürokrat olarak bulunmuyorum. Siyasi yaşamıma daha 18’li yaşlarda SHP’de başladım. Maltepe’de Gençlik Kolları Başkanlığı ve CHP Ana Kademe İlçe Yöneticiliği görevlerinde bulundum. Sahip olduğum toplumcu bakış açısı nedeniyle iş ve meslek hayatımda sendikal ve mesleki mücadeledeki yerimi aldım. İstanbul’da meslek örgütümüz olan İstanbul Veteriner Hekimler Odası’nda aktif rol alarak, Yöneticilik ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulundum. Tabip Odası ve diğer Sağlık Meslek Odaları ile birlikte Sağlıkta Dönüşüm Programına karşı halk sağlığı için mücadele verdim.

İçinizden gelen, hep yanınızda olan, toplumcu bakış açısından asla taviz vermeyen Maltepeli bir evladınız olarak, yürüttüğüm kamu görevleri sırasında hep içinizde oldum, size dokundum. Telefonum 7/24 açık oldu. İmkanlar dahilinde Maltepeli sakinlerin taleplerini yerine getirmeye çalıştım.

Partim ve sonrasında Maltepe halkı Belediye Başkanlığı görevini verirse; Maltepelilere rağmen değil; sizinle birlikte katılımcı bir yönetim tarzıyla Maltepe Belediyesi’ni yöneteceğim. Vatandaşlara kapısı kapalı meclis üyesi veya bürokratlar ile yolum asla kesişmeyecek. Üreten, emekten yana, tüm Maltepelilere hizmet eden liyakat sahibi kadroların görev yaptığı bir belediye vizyonu oluşturacağız.”

Fevzi Karaağaç projelerini de başlıklar halinde özetle şöyle açıkladı;

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNÜ GERÇEKLEŞTİRMİŞ, DEPREME DAYANIKLI KENT MALTEPE

Kentsel dönüşüm için öncelikle İBB daha sonra Merkezi Hükümet ile görüşmeler sağlayarak projeler yapacağız. Konutların depreme dayanıklı olup olmadığını ortaya çıkarmak için vatandaşlara hızlı testler yapılmasında yardımcı olacağız.

SAĞLIKLI KENT MALTEPE

Maltepe Tıp Merkezi’ni personel, ekipman ve tıbbı alet ve cihaz açısından destekleyeceğiz. Fındıklıya yeni bir Tıp Merkezi inşa edeceğiz. Yeni Psikolojik Danışma Merkezleri kuracağız.

HAYVAN DOSTU KENT MALTEPE

Başıbüyük’te Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Belediyemize tahsis edilen 40 dönümlük alana, yeni bir Hayvan Bakım Evi kuracağız. Böylelikle ilçemizdeki sahipsiz hayvan popülasyonunu daha hızlı kontrol altına alacağız, hem de sokaklardaki can dostlara 7/24 hayvan sağlığı hizmeti sağlayacağız.

ÜNİVERSİTE KENTİ MALTEPE

Bünyesinde birçok Üniversite barındıran İlçemizde, Aydınevler mahallesinden başlayarak Üniversite Kafe’ler açarak öğrencilerimize kütüphane ve ücretsiz internet imkanı ve uygun koşullarda içecek ve gıda sağlayacağız. Çocuklarımız tarikatlara mecbur kalmasın diye yeni yurtlar kuracağız.

SOSYAL KENT MALTEPE

İstihdam Ofisi kurarak gençlere iş imkanı sağlayacağız. Emekli Kafe’ler kurarak emeklilerimizin uygun koşullarda faydalanmasını sağlayacağız. İhtiyaç sahiplerine yapılan yardımlar artarak devam edecektir.

ÜRETEN KENT MALTEPE

Maltepe’de kuracağımız Maltepe Kent Çiftliğinde, gönüllü uzman personeller danışmanlığında; arıcılık, fide üretimi, meyve ve sebze üretimi yapabilecekler. Okullar bu merkezi ziyaret edebilecek.

KÜLTÜR VE SANAT KENTİ MALTEPE

Küçükyalı’ya Türkan Saylan ve Yaşar Kemal’den sonra bir kültür merkezi yapılacak. İlçemizde sanatsal aktiviteler hep canlı olacak. Maltepe ressamları unutulmayarak, onların içinde olduğu sanat projeleri yapılacak.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.