https://playdotjs.com/

Maltepe AK kadrolarla çağ atlayacak

AK Parti Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı Murat Yılmaz, “AK kadrolar ve Ak Parti belediyeciliğiyle Maltepe adeta çağ atlayacaktır” dedi.

Siyaset Yayın: 04 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 04.12.2023 17:52:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 7 dk.
151 okunma
Google News

Ak Parti Maltepe Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Murat Yılmaz, Maltepe’de görev yapan gazetecilerle sohbet toplantısında bir araya geldi.

Aday adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Murat Yılmaz, mesleki tecrübelerini Maltepe ve Maltepelilerin yararına kullanabilme adına göreve talip olduğunu söyledi.

Trabzon Of kökenli bir aileye mensup olan Murat Yılmaz 1972 yılında İstanbul Maltepe’de doğdu. İlkokul eğitimini Vasfi Rıza Zobu İlkokulu’nda, ortaokul ve lise eğitimini Maltepe Lisesi’nde tamamladı. İzmir 9 Eylül Üniversitesi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun olan Murat Yılmaz, yüksek lisans eğitimini de Beykent Üniversitesi’nde Fen Bilimleri Enstitüsü Tasarım ve Yapı Yönetimi Alanında tamamladı.

İş hayatına Anadolu yakasında inşaat sektöründe başlayan Murat Yılmaz çeşitli firmalarda saha mühendisliği, şantiye şefliği ve yöneticilik görevleri üstlendi. Ardından kendi kurduğu firmada Yapı Denetim alanında çalışmaya başladı. 17 yıldır aynı sektörde çalışıyor. Yapı denetim merkezi hizmetinde binin üzerinde binanın iskanı alınmış 350 binaya da denetim merkezi olarak hizmet vermekte.

Maltepe’de doğup büyümüş halen Maltepe’de ikamet eden bir iş insanı olarak kuruluşundan bu yana AK Parti’nin hizmet anlayışını desteklediğini ve gelinen noktada aktif hizmette bulunmak için aday adaylığı kararı aldığını belirten Murat Yılmaz şunları söyledi;

“Ehliyet ve liyakat ilkesi dürüstlük ve vicdan ile birleşmedikçe makamı ele geçirdikten sonra hizmet sadece sloganda kalır. Yapılan yanlışların yolsuzlukların üzerinin örtüldüğüne hepimiz şahit olmuşuzdur.

Yapılan yanlışlara seyirci kalmamam gerektiği noktasından hareketle mesleki bilgi ve becerimle yapabileceğim hizmetlerle, il ilçe ve genel merkez odaklı projeleri Maltepeli hemşerilerimizle buluşturmayı bir amaç edinerek elimi taşın altına koymuş oldum.

Bir yerde adaletsiz yönetim varsa haksızlığa teslim olmak suskun kalmak bu adaletsizliğe destek olmak anlamına gelir. Sayın Cumhurbaşkanımızın biz millete efendi değil hizmetkar olmaya geldik sözünün ışığında kişisel hırs ve çıkarların hizmetin önüne geçmesine asla izin vermeden durmak yok yola devam diyoruz.”

Deprem gerçeği konusunda hassasiyeti mesleği gereği hep ön planda tutan bir iş insanı olduğunu vurgulayan Murat Yılmaz bu konuda da şunları söyledi;

“Depremlerde ülkemizin yaşadığı kayıplar hepimizin malumudur. Acıların ekonomik kayıpların had safhada olduğu hafızalarda silinemez

Kentsel dönüşüm sürecinin ne derece baltalandığını hepimiz yaşayıp görüyoruz.

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun doğrultusunda sürecin hızlandırılması sıkıntıların çözüme kavuşturulması için yapılacak çalışmalar önceliğimiz olacaktır.

Sosyal alanlar alt yapı ve üstyapının yanı sıra ilçemizdeki dar gelirli insanlara yönelik sosyal projeler yapmak yine önceliklerimiz arasındadır.

Maltepe Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinden cumhur ittifakının zaferiyle sonuç alarak sorunları çözmek için gayret edeceğiz. Maltepe’yi dürüst ve çalışkan bir yönetime kavuşturmak ana hedefimizdir.

Hem parti kademeleri ile hem de vatandaşlarımızla gerçekleştirilecek istişareler sonucu Maltepe’yi yaşam kalitesi yüksem refah içinde yaşanacak bir ilçe haline getirmek olmazsa olmazımızdır.

Liyakatlı AK Parti kadrolarıyla birlikte vatandaşlarımızın da istekleri ve önerileri doğrultusunda çalışacağız.”

Deprem gerçeği maalesef 1999 yılında yaşadığımız büyük deprem felaketiyle daha çok ön plana çıktığını hatırlatan Murat Yılmaz, “Maltepe’deki yapıların büyük bölümünün depreme dayanıksız olduğunu dönüştürülebilen yapıların sadece yüzde 15 civarında olduğunu kabul edersek, Maltepe’nin yüzde 85 oranında dönüşüme ihtiyacı olduğu gerçeği ortada durmaktadır.

Maltepe’de kentsel dönüşümün önünde ciddi engeller olduğunu görüyoruz. Dönüşümde özellikle Maltepe ölçeğinde büyük aksaklıklar gözlenmekte.

Yıkılan binaların yaklaşık bir sene ruhsat alamaması nedeni ile büyük aksaklıklar yaşanıyor, yaklaşık 2 ayda sonuçlanması gereken ruhsat başvuruları bir yıla kadar uzamaktadır.

Maltepe ilçesinde imar ruhsatı konusunda yaşanan aksaklıklar önemli miktarda yatırımcının Maltepe’den kaçmasına neden olmuştur. Sektörün içinde olan bir kişi olarak yüzlerce inşaat müteahhidinin Maltepe’de iş yapmaktan kaçındığını söyleyebilirim.

Maltepe’de bu konuda ciddi bir revizyona ihtiyacı vardır.

Ruhsat alınma noktasında yaşanan sıkıntıları çözmeden Maltepe’de ciddi bir kentsel dönüşüm sürecinin yaşanması mümkün değildir.

Maltepe Belediyesi’nin dijital belediyecilikte ciddi noksanlıkları olduğunu ve bunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Murat Yılmaz, ruhsat sıkıntılarını çözen örnek bir ilçenin Zeytinburnu olduğunu belirterek çözüm noktasının dijital belediyeciliğe geçmek olduğunu söyledi ve “Olaylara siyasi bakmak yerine beyaz bir sayfa açılmasından yanayım. Elbette gelen her yönetici iyi yapmak için çalışmıştır. Eksiklere yanlışlara bakmadan daha iyisini nasıl yapacağımıza bakmak durumundayız” dedi.

Murat Yılmaz, “Gençliğe kadınlara ve dar gelirli insanlara yönelik ciddi çalışmalar yapılması gerektiği konusunda herkesin hem fikir olduğunu gençlerin çocukların daha fazla spor yapabilmesi için imkanların geliştirilmesi ilçeye yeni tesisler kazandırılması gençlik merkezleri yapılması ve gençlerin spora daha fazla yönlendirilmesi önceliklerimiz arasında yer alacaktır. Projeler geniş bir perspektifle, ilçe il yönetimleri ve merkezi yönetimle hazırlanacak” diye konuştu.

Murat Yılmaz, Maltepe’den kaçan yatırımcıyı tekrar ilçeye getirebilmek için iş insanlarının önündeki bürokratik engellerin aşılmasının şart olduğunu, bunun sağlanması durumunda yatırımcıların Maltepe’ye çekilebilmesinin mümkün olabileceğini söyledi.

Murat Yılmaz, belediyenin mali yapısını düzeltmeden yapılacak her planlamanın havada kalacağını mali yapıyı düzelttikten sonra ilçeye her hizmetin rahatlıkla gelmesinin ve Maltepe’nin daha sağlıklı bir şekilde büyümesinin sağlanabileceğini vurguladı ve şu ifadeleri kullandı;

“Kişiye özel uygulamalara son verip vatandaş yararına, kamu yararına çalışmalara öncelik verildiği takdirde Maltepe’de çok kısa sürede önemli gelişmeler yaşanabilir. Bunun tek yolu da belediyenin iş dünyasına köstek değil destek olmasıdır. AK kadrolar ve Ak Parti belediyeciliğiyle Maltepe adeta çağ atlayacaktır.”

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.