https://playdotjs.com/

Yeni dönem ‘Sentetik Bahçe’ ile başladı

Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ara verdiği sanat etkinlikleri yeniden başladı.

Sanat Yayın: 04 Mart 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 04.03.2023 10:34:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
352 okunma
Google News

Maltepe Belediyesi’nin yaşanan deprem felaketi nedeniyle Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ara verdiği sanat etkinlikleri yeniden başladı. Mart ayındaki sanat etkinlikleri Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Şevket Cem Onat’ın “Sentetik Bahçe” isimli sergisinin açılışıyla başladı. Sanatçının dördüncü kişisel sergisinin açılışına Portekiz Braga Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Rui Madeira, Yeditepe Üniversitesi Plastik Sanatlar ve Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Teymur Rzayev, Prof.Dr.Gülveli Kaya’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. 

EPİKUROS’UN BAHÇESİNDEN ETKİLENDİ 

Sergisini felsefe tarihinin en etkili okullarından biri olan Epikürcülüğün kurucusu Antik Yunan filozofu Epikuros’tan ve onun okulunu kurduğu bahçesinden etkilenerek oluşturduğunu ifade eden Onat “Epikuros’un bahçesi bir okul. Platon’un akademisiyle beraber mahalle gibi aynı yerde kurulu bir okul. Diğerlerinden farkı sadece dostluk ve sohbet üzerine kurulmuş bir bahçe orası. Buradan yola çıkarak Epikuros’un felsefesi olan duyularımızla imge ve yargılarımızla beraber algıladığımız şeylerin farklılıklarını ortaya koymak istedim. Zihnimizde tasarladığımız ve gerçekleşmesini beklediğimiz şeylerin bir yansıması olarak kabul edilebilecek bu sergide, gördüklerimiz ile beklentilerimiz arasında bir ilişki kurmayı amaçladım.“ dedi. 

SENTETİK YAŞAMA VURGU YAPTI 

Eserlerinde doğal malzemeleri sentetik hale dönüştüren Onat  “Hayatımızda çok fazla sentetik durumlar var. Buna biraz vurgu yapmak ve farkındalığını arttırmak istedim.” diye konuştu. Sergide Onat’ın akrilik boya üzerine tuval çalışmaları, heykel ve video yerleştirme eserleri yer alıyor. Sergi 14 Mart’a dek Galeri A+B’de ziyaret edilebilir.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.