https://playdotjs.com/

Başkan Köymen, muhtarlarla buluştu

18 mahalle muhtarının 9’unun kadın olmasının altını çizen Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, ““Kadın arkadaşlarımı cesaretlerinden ve bir kenti birlikte yönetmeye talip olmalarından ötürü tebrik ediyorum” dedi.

Gündem Yayın: 18 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 18.04.2024 18:00:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 4 dk.
82 okunma
Google News

Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, ilçenin 18 mahallesindeki muhtarlarla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Maltepe’yi birlikte yöneteceklerini ifade eden Köymen, “Kentsel dönüşüm noktasında herkesin örnek alabileceği bir yapıyı birlikte inşa etmek zorundayız. Bir mimar olduğum ve bu alanda çalışmaları takip ettiğim için dönüşümü gerçekleştirirken kent kimliğinin aşınıp yok olmamasına da azami dikkat göstereceğiz” dedi. İlçedeki muhtarların yarısının kadın olmasının dezavantajlı gruplardan olan kadınların sosyal hayata katılmasının önünde önemli bir örnek olduğunu söyleyen Köymen, bu cesaretlerinden ötürü kadın muhtarları ayrıca tebrik etti.

Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, yerel seçimlerde seçilen, 9’u kadın 18 mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Muhtarların kendini tanıtmasıyla başlayan ve Maltepe Belediyesi Seyirtepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltıda konuşan Başkan Esin Köymen, Maltepe’nin sorunlarını ortak akılla birlikte çözeceklerini ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi:

“Kentsel dönüşüm noktasında herkesin örnek alabileceği bir yapıyı birlikte inşa etmek zorundayız. Bunu başarırsak birçok kente de örnek olacağız. Yerel seçimler sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de çoğunluk CHP’ye geçti. Bu oldukça önemli olmakla birlikte üzerimize önemli bir yükümlülük de yüklüyor. İlçe belediyemizle Büyükşehir Belediyemizin uyumlu çalışması birçok sorunun da çözülmesini sağlayacaktır. Yerelde bir dinamizm gerekli. Birbirimizi duymaya başlayıp dinlediğimiz zaman birçok sorunu da çözüp büyük aşama kaydedeceğiz. Kazanılan birçok belediyeyle birlikte komşu yerel yönetimlerle birçok çalışmayı birlikte gerçekleştirmek için hareket gücümüz var. Toplumcu yerel yönetimin ilk maddesi eşit hizmettir. İlçede yaşayan herkese, her kesime hizmet götürmek zorundayız. Muhtarlıklar açısından kamusal duyuruların yapılması ve sizlerin ilk basamaklar olması nedeniyle bu görev hepimize eşit olarak düşmektedir. Özellikle dezavantajlı grupların sorunlarının çözülmesi, kentsel dönüşüm alanlarının ve sorunlarının belirlenmesi bizler için oldukça önemli. Bir mimar olduğum ve bu alanda çalışmaları takip ettiğim için dönüşümü gerçekleştirirken kent kimliğinin aşınıp yok olmamasına da azami dikkat göstereceğiz. Kentsel dönüşüm açısından bir örnek oluşturup ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşların da sorunlarına derman olacağız.”

18 MUHTARIN YARISI KADIN

Başkan Köymen, 18 mahalle muhtarının 9’unun kadın olmasının altını çizerek sürdürdüğü konuşmasında bunun gelecek adına büyük bir umut olduğuna dikkat çekti. Köymen tüm muhtarları tebrik ederek, “Kadın arkadaşlarımı cesaretlerinden ve bir kenti birlikte yönetmeye talip olmalarından ötürü ayrıca tebrik ediyorum. Kadın olarak tüm bu yönetim yapılarının içinde yer almak ve var olmak oldukça güç olmasına rağmen sizler bunu başardınız. Bu yaptığınız, sizler için olduğu kadar kız çocuklarımızın özgüveni ve ileride yapabileceklerini görebilmeleri açısından da ayrı bir öneme sahiptir. Toplumda dezavantajlı grupların mücadelesinin içinde yer almış bir kadınım. Bu açıdan bu yolları açan kadınlara ayrıca değer veriyorum. Tebrik ediyorum” dedi.

Köymen’in konuşması sonrasında muhtarlar mahallelerinin sorunlarını Başkan’a iletme şansı buldu. Başkan Köymen tek tek not alarak cevapladığı sorunları birlikte çözeceklerini söyledi. Kahvaltı sonrası toplu fotoğraf çektirildi ve toplantıların rutin hale getirilmesi için görüş birliğine varıldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.