https://playdotjs.com/

Bitiremediği tek şey İstanbul oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum: ‘Yolcu aday’ 5 yılda başlayıp da bitirdiğin tek şey İstanbul oldu. En temel belediye hizmetlerini yapmadılar” dedi

Siyaset Yayın: 06 Mart 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 06.03.2024 21:22:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 13 dk.
95 okunma
Google News

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Silivri’de AK Parti ve MHP teşkilatlarını ziyaret etti. Vatandaşlarla bir araya gelen Kurum ardından Eski Belediye Binası Temel Atma Töreni’ne katıldı. İstanbul’un son 5 yılının ‘Tahribatlar dönemi’ olarak kayıtlara geçtiğini belirten Kurum, “ ‘Yolcu aday’ 5 yılda başlayıp da bitirdiğin tek şey İstanbul oldu.” dedi.

Mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ev kadınlarını ayrıştıran ve küçümseyen tavrını eleştiren Kurum, “Geçmişte kadınlarımızı kıyafetleri yüzünden ayrıştıranlar bugün de siyasi tercihleri yüzünden ayrıştırıyorlar. Hiçbir şekilde bu ayrımcı tutumu kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz” dedi.

Silivri’de yaşanan altyapı sorunlarının hızla çözüleceğini sözlerine ekleyen Kurum, “İstanbul’umuzun göz bebeği olan Silivri’mize 42 kilometrelik sahil düzenlemesi yapacağız, ilçemize tam 8 halk plajı kazandıracağız. Eşsiz doğaya sahip Silivri’mizde tarım ve orman alanlarımızı koruyacak, tematik köylerle ilçemizin turizmini canlandıracağız. İBB tarafından bekletilen köylerimizin imar planlarını ilk meclis toplantısında onaylayacağız. Silivri’miz artık su baskınlarıyla gündeme gelmeyecek, dereleri ıslah edeceğiz.” dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Silivri’de bulunan Eski Belediye Binasının temel atma törenine katıldı.

Meydanda toplanan kalabalığa seslenen Kurum, konuşmasına, “Silivri diyor ki; ‘yeter artık söz İstanbulluların’, ‘Cumhur İttifakı’nın’. İki aydır İstanbul’umuzda yüz binlerce vatandaşımızla kucaklaştık ve şu artık netleşmiştir. İstanbul, artık kararını vermiştir. Bu meydan; ‘Reklam belediyeciliği değil, Gerçek Belediyecilik’ diyor. Bu meydan ‘Yeniden İstanbul’ diyor. Bu meydan ‘Sadece İstanbul’ diyor. Bu meydan, ‘31 Mart’ta bu kibir siyasetini bitireceğim’ diyor. İnşallah 31 Mart’ta Silivri, ‘Cumhur İttifakı’ diyecek. Silivri sandıklarda İstanbul’un rekorunu kıracak. Silivri sandıkları patlatacak.” sözleriyle başladı.

 

 

Tarihi belediye binasının aslına uygun olarak yeniden inşa edileceğini belirten Kurum, “Volkan Başkanım bu binanın aslına uygun bir şekilde inşa edilmesi için büyük emek harcadı. Volkan Başkanımla Silivri adeta küllerinden doğdu. Bu tarihi binamız 1898 yılında inşa edilmişti. Uzun yıllar belediye binası olarak kullanılan bu binamız maalesef 1985 yılında yıkıldı. Şimdi de bu tarihi binamız, İstanbul Valiliğimiz ve Silivri Belediyemizin iş birliği ile eski yerinde tekrar hayat buluyor. Burası tamamlandığında, Belediyemizin tarihini yansıtan çok önemli bir mekân olacak. Ve Silivri’nin güzel insanlarına, sizlere, belediye hizmetlerini yeniden vermeye devam edecek. Bu tarihi Belediye Binamız, şimdiden İstanbul’umuz için, Silivri’miz için hayırlı uğurlu olsun.” dedi. 

“ ‘Yolcu aday’ 5 yılda başlayıp da bitirdiğin tek şey İstanbul oldu”

İstanbul’un son 5 yılı için ‘Tahribatlar dönemi’ benzetmesi yapan Kurum, “İstanbul bu ‘yolcu aday’ın elinde mağdur ediliyor. Bir de kalkmışlar, pişkin pişkin ‘İstanbul Başardı’ diyorlar. Kardeşlerim, İstanbul neyi başardı? Ben size söyleyeyim. İstanbul; sizin bunca ihmalinize, bunca terk edilmişliğe rağmen ayakta kalmayı başardı. İstanbul, tutulmayan sözlere rağmen hükümetimizin eserleriyle ayakta kalmayı başardı. Sizin başardığınız eserleriniz yok mu? Elbette var. İşte yanan otobüsler, ters yönde ilerleyen merdivenler, bozulan metrolar, metrobüsler. Saatlerce süren trafik, bir de beş yılda 8 kilometrecik metro. Evet, ‘yolcu aday’, senin yaptığın tek şey, İstanbul’u bitirmek oldu. 5 yılda başlayıp da bitirdiğin tek şey İstanbul oldu.” şeklinde konuştu.

“En temel belediye hizmetlerini yapmadılar”

Mevcut İBB yönetiminin en temel belediye hizmetlerini dahi yapmadığını vurgulayan Kurum, “İstanbullular bu kibir abidesi CHP’li Başkan’dan en temel belediye hizmetlerinin yapılmasını istediler, yapmadılar. Çevre temiz olsun, altyapı, su ve kanalizasyon doğru işlesin dediler, işletemediler. Ulaşım sorunlarına çözüm getirmesini beklediler, bunlar sorunu daha da büyüttüler. İşe, okula giderken çile çekmek istemediler, metro istediler, otobüs istediler; yapmadılar. Parklar, yeşil alanlar istediler; yapmadılar. Gençlik merkezleri istediler; kültür merkezleri istediler, yapmadılar. İstanbul’a bile uğramadılar.” dedi.

“Bu millet sana bu israfın, çektiği trafik çilesinin, adaletsizliğin hesabını soracak”

Milletin 31 Mart’ta hesap soracağını dile getiren Kurum, “ ‘Yolcu aday’, İstanbullu israf istemedi ama ‘israfı bitirdik’ pankartlarına, yetimin hakkıdır demeden 350 milyon lirayı harcadın. Bu milletin seni görmek istediği yerden kaçtın; görmek istemediği neresi varsa oraya koştun. Ama 31 Mart geliyor, milletin sana hesap sorma günü yaklaşıyor. Bu millet sana kibirli dilinin hesabını soracak. Sana bu israfın, çektiği trafik çilesinin, adaletsizliğin hesabını soracak. 31 Mart’ta İstanbul, sandıkları patlatacak; Silivri sana en büyük dersi sandıkta verecek, seni süresiz tatile gönderecek.” ifadelerini kullandı.

“Geçmişte kadınlarımızı kıyafetleri yüzünden ayrıştıranlar bugün de siyasi tercihleri yüzünden ayrıştırıyorlar”

Mevcut İBB Başkanı’nın ev kadınlarını ayrıştıran ve küçümseyen tavrını eleştiren Kurum, “Bu CHP’nin İstanbul’a yabancı adayına, yolcu adayına; “Analizlere göre kadınlar daha çok AK Parti’ye oy veriyor. Ne diyorsunuz?” diye sordular. “Daha çok ev hanımları oy veriyor. Kadınlar statüsünde demeyelim.” dedi. Rezilliği görüyor musunuz? Ev hanımlarımızı yok sayıyor, ayrımcılık yapıyor. Kadınlarımıza

 

 

yönelik bu ayrıştırıcı dil, bu kabalık, bu nezaketsizlik böylesine önemli bir makama, İstanbul’un Belediye Başkanı’na hiç yakışıyor mu? Ben kadınlarımıza, annelerimize yönelik bu ayrıştırıcı dili reddediyorum. Bunu kabul etmemiz, bu hakarete sessiz kalmamız mümkün değil. Ne yazık ki, bunların zihniyeti, bunların karakteri bu. Her şey değişir, dünya değişir ama bu CHP zihniyeti değişmez. Geçmişte kadınlarımızı kıyafetleri yüzünden ayrıştıranlar bugün de kadınlarımızı siyasi tercihleri yüzünden ayrıştırıyorlar.” diye konuştu.

“Hiçbir şekilde bu ayrımcı tutumu kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz”

Milletin bu ayrıştırıcı dilden çok çektiğini sözlerine ekleyen Kurum, şöyle devam etti: “Siz hiç eşitlikçi olmayacak mısınız? Siz hiç adil olmayacak mısınız? Bu millet sizin bu ayrımcılığınızdan çok çekti. Yıllardır aynı tas aynı hamam. Geçmişte de çobanların oyunu ayrı tutuyordunuz, milleti mahallelere, kamplara ayırıyordunuz, bıkmadınız mı? Sıkılmadınız mı? Yorulmadınız mı? Sen belki bıkmamış olabilirsin, ama bu millet senden bıktı. İstanbul senden usandı, senden yoruldu. Biz, hiçbir şekilde bu ayrımcı tutumu kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Bizim için bu ülkede yaşayan 85 milyon vatandaşımızın her biri eşittir. Biz bugüne kadar hiçbir vatandaşımızın arasında dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı, ayrımcılığı yapmadık, yapmayız. Bu ülkenin bütün kadınları, İstanbul’umuzda yaşayan bütün kadınlar; hangi düşünceye, hangi siyasi tercihe sahip olursa olsun bizim için eşittir, değerlidir, kıymetlidir.”

“Ülkemizin kaderini değiştirecek kentsel dönüşüm hamlemizi süratle başlatacağız”

İstanbul’u hak ettiği hizmetle buluşturacaklarını dile getiren Kurum, “Biz annelerimize, çocuklarımıza; ‘afetlere dirençli bir İstanbul’ vadediyoruz. Bizim şu an 39 ilçemizde toplam 1,5 milyon evimiz ve işyerimiz maalesef risk altında. 600 bin konutumuzun bugünden tezi yok acilen dönüştürülmesi gerekiyor. İstanbul’un bir 5 yıl daha kaybetmeye tahammülü yok. Biz İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacağız. Bunun için de ülkemizin kaderini değiştirecek kentsel dönüşüm hamlemizi süratle başlatacağız. 5 yılda 39 ilçemizde; yatay mimari eksenli, komşuluk ilişkilerini odağına alan, nüfusu tek bir kişi bile artırmayacak olan tam 650 bin konut inşa edeceğiz.” dedi.

Mevcut yönetimin İstanbul’un dönüşümü için yapılacak yatırımları gereksiz gördüğüne dikkat çeken Kurum, “Çanakkale’de deprem oldu. O deprem burada da hissedildi. Biz ‘5 yılda 650 bin konutu dönüştüreceğiz’ diyoruz. ‘39 ilçede milletin rızasıyla, yerinde, Büyükşehir Belediyesi olarak yarısına bizim destek olduğumuz anlayışıyla yapacağız’ diyoruz. Bu kibirli Belediye Başkanı ‘yapılmasına gerek yok’ diyor. ‘Yapılmaması lazım’ diyor. Kendi danışmanları, danışman olarak tuttuğu hocaları ‘İstanbul’un deprem riski için sokak sokak deprem dönüşümü yapmak gerekir’ diye söylüyor, bu bilmiş Belediye Başkanı ‘yapılmamalı’ diyor. Çünkü yapamayacaklarını kendileri de biliyor.” diye konuştu.

31 Mart’tan sonra bu dönüşümü biz gerçekleştireceğiz’ diyen Kurum, geçmiş icraatını örnek gösterdi. Kurum, şöyle konuştu: “Biz milletimizle el ele verdik bu işleri yaptık. Sen CHP kongresini dizayn ederken biz milletimizle el ele vermiş, 11 ilde 180 bin konutun temelini atıyorduk. Sen yol yürüdüğün arkadaşlarını yolda terk ederken biz sellerde afetlerde milletimiz için yeni yuvalar yapıyorduk. Sen ‘israfı bitirdik’ deyip israf ederken biz milletimizin geleceği için gece gündüz çalışıyorduk. Bunların heybeleri boş. Koca 5 yılda 5 bin 500 konutu dönüştürmüşler. Bu anlayışın İstanbul’da dönüşüm adına bir irade koymasını beklemiyoruz. Milletimiz de beklemiyor. İnşallah İstanbul’un Silivri’nin her yerinde Volkan Başkanla dönüşümü gerçekleştireceğiz.”

 

 

 

“340 kilometre metro hattını 650 kilometreye çıkaracağız”

Trafik çilesini bitirmek için dev adımlar atacaklarını söyleyen Kurum, konuşmasına, “İstanbul’un trafik çilesini bitireceğiz. Hedefimiz; mevcut 340 kilometre metro hattını 2029’a kadar 650 kilometreye çıkaracağız. İstanbullular daha konforlu seyahat etsin diye filolarımıza her yıl 100 metrobüs ve 250 otobüs katacağız. Bunları yapmak, aşk ister, sevda ister. Bizde bu yürek var, bu sevda var. Çünkü bizim yüreğimiz İstanbul için çarpıyor, nabzımız İstanbul için atıyor, Silivri’miz için atıyor.” diyerek devam etti.

‘Uğraştıran değil Ulaştıran Silivri’ anlayışıyla çalışacaklarının altını çizen Kurum, “İlçemize metrobüsü getiriyoruz. Artık Silivri’den metrobüse binen bir kardeşimiz, yapacağımız yeni projelerle birlikte Tuzla’ya kadar kesintisiz bir şekilde yolculuk yapabilecek. Bu muazzam projeyi hayata geçirdiğimizde Silivrili kardeşlerimizin yaşadığı ulaşım çilesi tamamen son bulacak.” dedi.

“Silivri’miz artık su baskınlarıyla gündeme gelmeyecek”

Silivri’deki altyapı sorunlarının hızla çözüleceğini sözlerine ekleyen Kurum, “İstanbul’umuzun göz bebeği olan Silivri’mize 42 kilometrelik sahil düzenlemesi yapacağız, ilçemize tam 8 halk plajı kazandıracağız. Eşsiz doğaya sahip Silivri’mizde tarım ve orman alanlarımızı koruyacak, tematik köylerle ilçemizin turizmini canlandıracağız. İBB tarafından bekletilen köylerimizin imar planlarını ilk meclis toplantısında onaylayacağız. Silivri’miz artık su baskınlarıyla gündeme gelmeyecek, dereleri ıslah edeceğiz. Kendi ağzından söylüyor, ‘İSKİ rezalet’ diyerek itiraf ediyor. Bir damla su da sen getir. Bizim yaptıklarımızı anca bozuyor.” diye konuştu.

“Alım garantili entegre tesislerimizi hızlıca kuracağız”

Üreticilerin, çiftçilerin ve seracıların destekleneceğini sözlerine ekleyen Kurum, “Çiçekçilik faaliyetleri için alım garantisi vereceğiz. Hayvancılığı ilerletmek için; mezbaha ve alım garantili entegre tesislerimizi hızlıca kuracağız. Silivri’mizin gençleri kendi işlerini kursunlar diye onlara paylaşımlı ofisler yapacağız. Arıtma tesisi olmayan hiçbir köyümüz kalmayacak. Tüm köylerimizin altyapı ve üstyapısını baştan aşağı yenileceğiz.” şeklinde konuştu.

“1 Nisan’da Büyükşehir ve Silivri el ele verecek İstanbul’umuzu hep birlikte geleceğe hazırlayacağız”

Silivri’ye yapılacak her türlü yatırımı destekleyeceğini dile getiren Kurum, konuşmasını, “Volkan Yılmaz Başkanımın; yeni kavşaklardan otoparklara, prestij caddelerden kapalı pazar alanlarına, gençlik merkezlerinden kültür parklara kadar sizlere, Silivrili kardeşlerimize vaat ettiği tüm projelerimizin de sonuna kadar arkasındayım.1 Nisan’da Büyükşehir ve Silivri el ele verecek, İstanbul’umuzu hep birlikte geleceğe hazırlayacağız.” diyerek tamamladı.

Temel atma töreni öncesinde AK Parti ve MHP ilçe teşkilatlarını ziyaret eden Murat Kurum, vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyaretlerinde Kurum’a Silivri Belediye Başkanı ve adayı Volkan Yılmaz, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Ekrem Pamuk, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın eşlik etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.