https://playdotjs.com/

Cazın ritmi, sinemanın büyüsü!

Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “2. Caz ve Sinema Günleri” 4-6 Ağustos 2023 tarihleri arasında Ataşehir AtaPark’ta gerçekleştirilecek.

Yayın: 25 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 25.07.2023 11:54:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 3 dk.
169 okunma
Google News

Sıcak yaz aylarına hafif ve tatlı bir serinlik katacak “2. Caz ve Sinema Günleri” etkinliğinde, Türkiye’nin önde gelen müzisyenlerinin yanı sıra müzik türünde tüm dünyada ses getiren sinema filmleri Türkçe altyazılı olarak caz severlerle buluşacak. Katılımcılar, caz müziğinin coşkusunu ve sinemanın büyüsünü bir arada hissederek keyif dolu bir festival atmosferi yaşayacak.

4-5-6 Ağustos akşamları her gün bir konserin ve sinema filminin yer alacağı etkinliğin ilk gününde, Türkiye’de caz gitar denince akla gelen ilk isimlerden olan Önder Focan, caz müziğin güçlü kadın vokallerinden Dilek Sert Erdoğan ile birlikte sahne alacak. Konserin hemen ardından da Hollywood’un son dönemde en çok ses getiren yönetmenlerinden olan Damien Chazelle’in başyapıtlarından “Whiplash” izleyicilerle buluşacak.

Ataşehir Belediyesi 2. Caz ve Sinema Günleri’nin ikinci gününde ise ülkemizin yeni dönemde en sevilen müzisyenlerinden olan, yaptığı müzikle kısa sürede büyük bir hayran kitlesine ulaşan Evrencan Gündüz, Quartet projesiyle sahnede olacak. Konserin ardından sinema tarihinde müzik türünün kült filmlerinden olan ve içerisinde yer alan unutulmaz şarkılarla hiçbir zaman eskimeyen 1980 yapımı “The Blues Brothers” filminin gösterimi yapılacak.  

Üçüncü ve son günde ise; yaptığı müzikle ve şarkılarıyla ülkemizin son dönemde parlayan ve fark yaratan müzisyenlerinden Güler Özince sahne alacak. Konserin ardından ise yine yönetmen Damian Chazelle’in sinema dünyasına yeni bir nefes getiren romantik müzikal temalı filmi “La La Land” cazseverlerle buluşacak.

Ataşehir AtaPark’ta düzenlenecek ve katılımın ücretsiz olacağı “Ataşehir Belediyesi 2. Caz ve Sinema Günleri” 4-6 Ağustos 2023 tarihleri arasında caz müziğin ritmiyle sinemanın büyüsünü bir araya getirecek.  

Program:

4 Ağustos Cuma

Konser – 19.30   Önder Focan Quartet feat. Dilek Sert Erdoğan

Sinema – 21.15   Whiplash

5 Ağustos Cumartesi

Konser – 19.30   Evrencan Gündüz Quartet

Sinema – 21.15   The Blues Brothers

6 Ağustos Pazar

Konser – 19.30    Güler Özince

Sinema – 21.15    La La Land

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.