https://playdotjs.com/

Potlaç, Feneryolu'ndan merhaba dedi

Kadıköy Belediyesi Atıksız Yaşam Pazarı'nda açılan Potlaç Kadın Emeği Pazarı, eylül ayının sonuna kadar haftada iki gün açık olacak.

Yayın: 25 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 25.07.2023 11:51:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 3 dk.
104 okunma
Google News

Dayanışmanın, paylaşmanın, üretmenin güzel bir örneği olan Potlaç projesinin önemli bir parçası olan Potlaç Kadın Emeği Pazarı, 21 Temmuz Cuma günü Kadıköy Belediyesi Atıksız Yaşam Pazarı'nda açıldı.

 

Her yaz Moda'da merhaba diyen pazar, bu yıl eylül ayının sonuna kadar Feneryolu'nda yer alan Atıksız Yaşam Pazarı'nda ziyaretçilerini ağırlayacak. Kadınların el emeği, göz nuru ürünlerinin yer aldığı pazar, cuma ve cumartesi günleri 11.00 ile 19.30 saatleri arasında açık olacak.

 

“KALABALIK BİR AİLEYİZ”

 

Pazarda takı tezgahı açan Mana Akyol, “Daha önce Moda’da yapılıyordu. Orada da birçok kez tezgah açtım. Bu yıl Feneryolundayız. Buranın da oranın da ayrı bir havası var. Umarım iyi geçer” dedi. Akyol, “Potlaçlı kadınlar olarak kalabalık bir aileyiz. Polimer kilden takı tasarlıyorum. Yoğunluklu olarak küpe, kolye, yaka iğnesi, rozet...Malzeme gereği renkli ürünler. Yazın ruhunu uygun. Hediye almak isteyenleri bekliyoruz. Kadın emeğine destek versinler.” diye konuştu.

 

“DAHA ÇOK DESTEK VE İSTİHDAM”

 

Peyman Candan da , “Emekli İngilizce öğretmeniyim.  El işine yeteneğim vardı. Yedi yıl önce torunum için amigurumi oyuncak yaparak başladım. Organik ip kullanıyorum. Yapay göz takmıyorum. Saçlı bebekleri 4 yaşın altı çocuklar için satmıyorum. Bebeklere uygun malzemelerle oyuncakları yapıyorum. Burası kadınlar için hem sosyalleşme hem de bir geçim kaynağı alanı oldu. Kadınlara daha çok destek verilmeli, kadınlar istihdam edilmeli. “ dedi.

 

“KADIKÖYLÜLERİ BEKLİYORUZ”

 

Feneryolu'nun da ayrı bir yeri olduğunu dile getiren Ayşen Moralıgil ise şunları söyledi: “Potlaç kıymetli bir çalışma. Üreten kadınlarla bir arada olmak keyifli. Şu an memmunun. Kağıt üzerine çalışıyorum. Takı, kitap ayracı, tablo yapıyorum. Kardeşim de taş boyama ve kanaviçe ürünler yapıyor. Buradaki ürünlerin bir benzeri daha yok. Seri üretim değil. Her birinde parmak izimiz var. Kadıköyüleri, kadın emeğini desteklemek için davet ediyoruz

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.