https://playdotjs.com/

Kadem Ekşi, “Maltepe belediyesinin bankalara 1.5 milyar TL borcu var”

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi’den İMDAT Vakfı’na ziyaret

Yayın: 14 Şubat 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 14.02.2024 12:55:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 3 dk.
105 okunma
Google News

Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi Maltepe Belediyesi’nin bankalara 1.5 milyar TL borcu olduğunu belirterek, “Bu yönetimin belediye kaynaklarını nereye aktardığını bilmiyorum ama çok yanlış bir biçimde kullandığı ortada” dedi.

  Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, İMDAT Vakfı’nı ziyaret etti. Vakıf çalışmaları hakkında bilgi alan Kadem Ekşi, 31 Mart yerel seçimleri için destek istedi.

  İstanbul’un trafik, kentsel dönüşüm gibi birçok sorunla boğuştuğunu söyleyen Kadem Ekşi, bu sorunları çözecek iradenin mevcut olduğunu söyledi.

“İstanbul’da toptan göçmeye matuf 40 bin bina var”

  İstanbul için en büyük riskin deprem olduğuna dikkat çeken Cumhur İttifakı AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi, “Yaşadığımız binaların zayıf olduğuna dair çalışmalar var. İstanbul’da 650 bin yapının hızla dönüşmesi gerekiyor. Hızla zayıf yapılar ortadan kaldıracağız. AFAD verilerine göre İstanbul’da toptan göçmeye matuf 40 bin bina var. Bu 650 bin bağımsız birimi yenilememiz lazım” ifadelerini kullandı.

“Maltepe belediyesinin bankalara 1.5 milyar TL borcu var”

  “Maltepe 15 yıldır hizmet açısından kuraklık dönemi yaşıyor” diyen Kadem Ekşi, “Maltepe’de doğru düzgün yapmış oldukları bir şey yok. Belediyenin bankalara 1.5 milyar TL borcu var. Bu yönetimin belediye kaynaklarını nereye aktardığını bilmiyorum ama çok yanlış bir biçimde kullandığı apaçık ortada. Kaynak verimliliği ile birlikte biz öncelikli konularımıza odaklanacağız” dedi.

“Bu ur hepimizi rahatsız etmeye başlayacak”

  Maltepe’nin sorunlarını sıralayan Kadem Ekşi, “İlçemizin normalleşmesi için çok iş yapmamız lazım. Bunları yapamazsak buralar çöp olur. Çöplüğe kimse gelmez. Cazibe ve çekim merkezi oluşturursanız insanlar oraya gelir. İnsanlar kaosa gitmez. Eğer bunları yapmazsak bir kanser uru gibi bu ur, hepimizi rahatsız etmeye başlayacak. Korunaklı sitelerde de otursanız, bahçeli duvarlarınız da olsa sokağa çıktığınızda bununla yüzleşeceksiniz. Böyle bir hakikat içerisinde, düne saygı, bugüne adalet diyerek, geleceğe de miras bırakacağımız bir çalışma dönemine girmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.