https://playdotjs.com/

Kemerburgaz’da yeni betonlaşma

İstanbul Kemerburgaz’daki bir arazi daha yapılaşmaya açılıyor. Emlak Konut, Kemerburgaz’daki arsasını Mesa Holding ile Caba İnşaat’a sattı.

Ekonomi Yayın: 06 Mart 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 06.03.2023 08:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
252 okunma
Google News

Son yıllarda yeşil alanları ile bilinen ve Avrupa Yakası’nın akciğerleri olan Kemerburgaz’da bir devasa arazi daha yapılaşmaya açılıyor.

Kamu kuruluşu olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Eyüpsultan ilçesine bağlı Kemerburgaz’daki bir arazisini daha konut ve ticaret alanı inşa edilmesi için sattı. Emlak Konut, Kemerburgaz’da arazisinin “gelir paylaşımı” yöntemiyle satışı için 22 Kasım 2022 tarihinde ihale düzenledi. Emlak Konut’un, dün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, ihaleyi Caba İnşaat ile Mesa Holding’in kurduğu iş ortaklığının aldığı belirtildi.

Toplam büyüklüğü 51 bin metrekare olan, imar planlarına ticaret ve konut alanı olarak işlenen araziye inşa edilecek projeden toplam 12 milyar 50 milyon TL gelir sağlanacağı ve bu gelirin yüzde 40’ına denk gelen 4 milyar 820 milyon TL’lik kısmının Emlak Konut’a verileceği belirtildi.

Birgün’de yer alan habere göre Kemerburgaz’daki arsayı alan Mesa Holding daha önce inşa ettiği projeler arasında adı Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak değiştirilen Yassıada’yı betona boğan proje de yer alıyor. Yassıada projesi tartışmalara neden olmuş ve adanın betona gömüldüğü ifade edilmişti.

Caba İnşaat ise son olarak Bursa’daki EDS ihalesiyle gündeme gelmiş, İhale öncesinde AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ile Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın EDS ihalesini alan Caba İnşaat A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Balyen’i ziyaret ettiğini gösteren fotoğraf büyük tepki çekmişti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.