https://playdotjs.com/

Adalılar, el arabalarıyla alışverişte

Adalılar, korsan araçlarala mücadele ederken bireysel araçlarında toplandığını ve Adalıların mağdur olduklarını belirtmişlerdi.

Yaşam Yayın: 19 Temmuz 2024 - Cuma - Güncelleme: 19.07.2024 09:18:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 4 dk.
116 okunma
Google News

 

Akülü  araçların UKOME kararı gereği toplanmaya başladığı Adalar İlçemizde korsan akülü araçlara mücadele edilirken, bireysel akülü  araçları olanlarında mağduriyetleri artmış durumda olduğu belirtiliyor.

Ada Gazetesi’nin haberine göre, saatlerce taksi sırası bekledikleri ama araçlara binemediklerini belirten Adalılar, tepkilerini sosyal medya hesaplarından çektikleri resimlerle dile getirmeye çalışıyorlar.

 

Büyükada sakini bire vatandaş “Bu sıcakta el arabası ile merkezden alış veriş yapıp evime taaa nizama böyle taşıdım, kan ter için de kaldım. Akıttığım her bi damla terimin hesabını elbet bir gün soracağız. Ne otobüs ne taksi bulabildik” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Adalar Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) yönergesindeki şartları taşımayan akülü   araçların toplanmaya başlandığını duyurmuş ancak Adalılar, korsan araçlarala mücadele ederken bireysel araçlarında toplandığını ve Adalıların mağdur olduklarını belirtmişlerdi.

 

03 Haziran 2021 tarih ve 2021 4-4 sayılı UKOME kararına göre;

2) Bireysel Ulaşım Sistemi Genel Esasları:

 

1) Adalar İlçesinin doğal, kültürel ve kentsel sit alanı olmasından kaynaklı olarak Adalar Ulaşım ve Lojistik Komisyonu tarafından belirlenen ve bu yönergede tanımlanan bireysel  elektrikli araç ve bisiklet haricinde bireysel elektrikli araç kullanımı yasaktır.

2) Adalar Ulaşım ve Lojistik Komisyonu tarafından uygun görülen kişi ve  araçlar UKOME kararı alındıktansonra bireysel ulaşım sistemine dahil olacaktır.

 

 

3) Adalar ilçesinde; Bireysel  Elektrikli Araç kullanmak isteyen kişilerde aşağıdaki şartlar aranacaktır.

 

 

1) Adalar İlçesinde ikamet ediyor olmak, (Daimi adres olarak Adalar ilçesi yer almalıdır, ikincil adres olarak Adalar yazılsa dahi kabul edilmeyecektir)

2) 66 yaşından gün almış olmak,

3) Uygun Sürücü Belgesine sahip olmak,

 

4) Bireysel  elektrikli araçlarda aşağıdaki özellikler aranacaktır.

 

1) Bireysel  Elektrikli  araçların ihtiyaç duyduğu elektriği karşılayan cihazların (akü, batarya vb.) montajları dışarıdan müdahale edilmeyecek bir şekilde korunaklı olacaktır.

2)  Araçlar 20 km/saat hızın üzerine çıkamayacak şekilde hız sınırlayıcı sisteme sahip olacaktır.

3) Araçlar üzerinde kullanıcıların gerektiği takdirde kullanabilmesi için bir adet mekanik zil dışında herhangi bir ses yükseltici aksesuar (hoparlör vb.) bulundurulmayacaktır.

4) Kullanılacak  elektrikli araçlar tescilli olacaktır.

5) Aracın ön veya arka tarafında 35x50x35 cm boyutlarını geçmeyecek şekilde sepet bulundurulabilecektir.

5) Adalar ilçesinde Bireysel  Elektrikli Araç Kullanım İzin Belgesi Adalar İlçe Belediyesi tarafından düzenlenecektir.

6) Adalar ilçesinde Bireysel Elektrikli Araç Kullanım İzin Belgesi olmadan bireysel  elektrikli araç kullanılamayacaktır.

7) Bireysel  Elektrikli Araç izin belgeleri her yıl ocak ayında düzenlenecek olup izin süresi 1 yıldır.

8) Bireysel Elektrikli Araç Kullanım İzni Belgesi,belge üzerinde yazan kişiveya plaka dışında kullanımı durumunda geçersiz olacaktır.

9) Bireysel Elektrikli  araçlar yayalaştırılmış alanlarda kullanılamayacaktır. 10) Bireysel Elektrikli araçlar ile amacı dışında taşımacılık yapmak yasaktır.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.