https://playdotjs.com/

AK Parti’den Gazze açıklaması

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe,, “İsrail’in Gazze Şeridi’nde işlediği soykırım suçu, 7 Ekim’de başlamamış; bu saldırılar, 77 yıllık bir işgal ve zulüm tarihinin devamıdır” dedi

Siyaset Yayın: 08 Ekim 2024 - Salı - Güncelleme: 08.10.2024 10:12:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 2 dk.
167 okunma
Google News

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe,, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının birinci yılı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Sütlüce’deki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde yapılan basın açıklamasında Kabaktepe şunları söyledi;

Bugün, Filistin’e yönelik insanlık dışı saldırıların yıldönümünde bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu vesileyle, Filistin halkına yapılan zulmü kabul etmediğimizi ve onların haklı mücadelesini her platformda savunmaya devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz.

İsrail’in Gazze Şeridi’nde işlediği soykırım suçu, 7 Ekim’de başlamamış; bu saldırılar, 77 yıllık bir işgal ve zulüm tarihinin devamıdır. İsrail’in sistematik şekilde Filistin halkını hedef alması, uluslararası hukukun hiçe sayıldığı büyük bir insanlık suçudur.

Bu bağlamda, uluslararası toplumun ve Batılı devletlerin sessiz kalmasını, bu adaletsizlik karşısında harekete geçmemesini kabul etmiyoruz. İsrail’in, Nazi Almanyası’nı andıran soykırımcı ideolojisi Ortadoğu’da sadece bölgeyi değil, tüm insanlığı tehdit etmektedir. Türkiye olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her zaman Filistin’in yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz.

Türkiye, sadece diplomatik yollarla değil, aynı zamanda insani yardımlar ve kalkınma projeleriyle de Filistin halkına desteğini sürdürmektedir. Stratejik olarak hazırlıklı ve özgüveni tam bir ülke olarak, Filistin davasını insanlığın vicdan mücadelesi olarak görüyor ve mücadelemizi her alanda sürdürüyoruz.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.