https://playdotjs.com/

Belediyelerden deprem destek paketi

TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “TBB Encümeni olarak, depremden etkilenen 11 şehrimize, yaklaşık 500 milyon lira değerinde, 89 araç ve konteyner desteğinde bulunulmasına karar verdik” dedi.

Ekonomi Yayın: 29 Ağustos 2024 - Perşembe - Güncelleme: 29.08.2024 11:32:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 4 dk.
165 okunma
Google News

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Encümen Toplantısı, Adıyaman’daki bir otelde gerçekleştirildi. TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetiminde toplanan encümende; Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel yer aldı.

 

İmamoğlu, “Daha iyi bir gelecek yerelden gelecek” başlığıyla düzenlenen toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İmamoğlu şu ifadeleri kullandı, “

“TBB olarak hem Adıyaman'ın hem diğer deprem şehirlerinin yanında olmayı ve çözüm arayışında emek ortaya koymayı kendimize hedef edindik. Elimizden gelen tüm güçle, deprem bölgelerine düzenli olarak destekler sunacağız. Türkiye Belediyeler Birliği'ni devraldığımızda, deprem bölgemizin kendini yalnız bırakılmış hissetmemesi için, buradan, Adıyaman'dan başlamaya kendimizi mesul hissettik. O yüzden, TBB’nin encümen toplantısı için işte buradayız, Adıyaman'dayız. TBB encümeni olarak, depremden etkilenen il, ilçe büyükşehir, belde belediyelerine yönelik araç ve çöp konteyneri desteği sunulmasına, elimizdeki imkanlar doğrultusunda karar verdik. Bu kapsamda, depremden etkilenen 11 şehrimize, yaklaşık 500 milyon lira değerinde, 89 araç ve konteyner desteğinde bulunulmasına karar verdik. TBB olarak, sadece Adıyaman'a 17 araç desteğimizle, bugün bu şehir merkezimizde olduğumuzun da altını çizeyim. Birazdan da siz değerli basın mensupları ile Adıyaman'a hizmet edecek araçların bir bölümünü buradan göstereceğiz. Keza, deprem bölgesi için bütçemizle aldığımız 6000 çöp konteynerinin de bölgeye dağıtılacağını, bunun 500 tanesinin de Adıyaman merkeze teslim edileceğini de ilave etmek isterim. Tabii bundan sonra da Allah'ın izniyle, deprem bölgesinde olmaya ve katkı sunmaya, bütün gayretimizle, bütün imkanlarımızla devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.”

11 KENTE “YALNIZ DEĞİLSİNİZ” MESAJI

Adıyaman özelinde, deprem felaketini yaşayan 11 kente “yalnız değilsiniz” mesajı veren İmamoğlu, konuşmasını özetle şu sözlerle tamamladı:

“Ülkeler var; düşmanlarla mücadele ediyor. Ülkeler var; hastalıklarla mücadele ediyor. Ülkeler var; afetlerle mücadele ediyor. Açıkçası, bizim başka bir mücadelemiz daha var. Adalet duygusunu kaybetmiş olanlarla da mücadele ediyoruz. Deprem felaketinin, kesinlikle hepimize ortaklaşabilme, yardımlaşabilme kabiliyetini ve her türlü baskıya rağmen içinde yeşerttiği adalet duygusunu da hatırlattığını unutmayalım. Biz bildiğimiz ve bütün milletin fıtratında var olan hakkaniyetli yoldan ilerlemeye devam edeceğiz. Bunun bizim geleceğimizin teminatı olduğunun, milletimizin birlik ve beraberliğinin teminatı olduğunun, 86 milyon insanımızın eşit, hür bireyler olduğunun, teminatı olduğunun bir başlangıç noktası olduğunun farkındayız. Millet, bu anlamda çok önemli anlarda, önemli kararlar vermiş bir millettir. Çünkü biz, görüyor ve biliyoruz ki, yaşanan her şey onların şahitliğinde oluyor. Ve daha iyi bir geleceğin yerelden gelebileceğini bilen de bir ekibiz. Biz, milleti tek ve bir bütün olarak görüyoruz. Kim hangi partiye oy vermiştir? Nerelidir? İnancı, etnik kökeni değil, 86 milyon insanımıza, ‘canım vatandaşımız’ olarak bakıyoruz. Bizim tek derdimiz, istisnasız tüm milletimizin refahı ve mutluluğudur.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.