https://playdotjs.com/

Beykoz'da bütçe sancısı

Beykoz Belediye Meclisi Ekim ayı 4. oturumu Alaattin Köseler başkanlığında yapıldı. Ekim ayının ikinci haftası onaylanması gereken 2025 bütçesinin henüz meclise gelmemesi meclisin ana gündemi oldu.

Ekonomi Yayın: 20 Ekim 2024 - Pazar - Güncelleme: 20.10.2024 10:20:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 4 dk.
137 okunma
Google News

 

Konu hakkında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Serkan Şahin, Mayıs ayında meclise gelen 2023 yılı kesin hesaplarının usulsüzce oylanmasına ilaveten, Ekim ayı Meclis toplantılarımızda da maalesef bir bütçe krizinin yaşandığını vurguladı.

Beykoz Belediye Meclisi ve hatta Beykoz kamuoyunun daha önce, benzerine hiç rastlanmayan olaylara şahit olur hale geldiğini aktaran Serkan Şahin, “7 Ekim 2024 tarihinde yapılan belediye meclis toplantısında meclis tarafından Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2025 Yılı Bütçe Tasarısı hakkındaki teklifin komisyona sevk edilmesinin üzerinden 10 günü aşkın süre geçmesine rağmen, komisyona ulaşan ne bir bütçe tasarısı ne de bir evrak bulunmamaktadır.” dedi.

“KOMİSYON GÖREVİNİ İCRA EDEMEZ HALE GETİRİLMİŞTİR”

Serkan Şahin, Başkanlığın bütçe tasarısı hakkındaki raporları yasal süre içinde meclise sunmaması nedeniyle şuanda bütçe tasarısının yok hükmünde olduğunun altını çizdi ve şöyle devam etti: “Beykoz halkının iradesi ile seçilen meclis üyelerinden oluşan komisyon artık görevini icra edemez hale getirilmiştir.

Kamuoyunda oluşan, CHP yönetimindeki Beykoz Belediyesinde artık işler yürümüyor kanaati, maalesef ki Belediye Meclisinde de anı şekilde oluşmaya başlamıştır.

Ak Parti grubu olarak, bu anlamdaki görüşlerimizi bir tutanakla, Beykoz Belediyesi aBşkanlık makamına, Belediye meclis başkanlığına ve Beykoz kamuoyuna bildirmek isteriz.”

“AMACIMIZ ZAMAN KAZANMAK DEĞİL”

Şahin’e cevap veren CHP Meclis Üyesi Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Burak Korkmaz, “Bütçeyle alakalı da kriz yoktur. Ekim’in 26’sına kadar bütçeyle alakalı yasal süremiz vardır.” dedi.

Gülsüm Yılmaz ise, “Amacımız zaman kazanmak falan değil. Tüm titizliğimizle, şaibe, soru işareti, endişe gibi herhangi bir şey kalmasın diye tamamen bir çalışma olsun yönündedir.” dedi.

“BÜTÇENİN MÜDÜRLÜKLERDEN GELMEDİĞİNİ İFADE ETTİNİZ”

AK Parti Grup Başkanvekili Av. Ahmet Deliak, yasa gereği Plan ve Bütçe Komisyonu’nun bütçeyi görüşmesinin yok hükmünde olduğunu belirterek, “Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı’nız bütçenin müdürlüklerden 14 Ekim tarihi itibarıyla gelmediği ifade ederek kendi basiretsizliğinizi kurum müdürlerine, çalışanlarına nasıl yıkmaya çalışıyorsanız şimdi de buradan tüm yasal sürelere uyuldu ifadesiyle de aslında yine gerçeğe aykırı bir husus söylüyorsunuz.” dedi.

“BELEDİYE YÖNETİMİNDE BAŞKA HESAPLAR SÖZ KONUSU”

Kamuoyunda belediyenin yönetilemediği algının olduğunu söyleyen Deliak, “Beykoz Belediye yönetiminin içerisinde başka hesaplar, başka mevzular söz konusu bu sıkıntılardan dolayı da bu bütçe gibi bir husus süresi içerisinde komisyona sevk edilemiyor, meclise gelemiyor, mundar ediliyor. Beykoz Belediyesi bizim gözbebeğimizdir. Beykoz Belediyesi Beykozlu’ya hizmet için var olan bir kurumdur dolayısıyla biz Beykoz Belediyesi’ni hiçbir kirli pazarlığın bir parçası yaptırmayız. Beykoz Belediyesi’nin kurumsal olarak maalesef bu tür hususlarda zedelenmektedir.” dedi.

“GEREKİRSE KÖSELER’İ SİZE KARŞI MUHAFAZA EDERİZ”

Beykoz Belediye yönetiminin devralınmasıyla, bir kısım pazarlıklar nedeniyle işleyen düzenin de bozulduğu ifade eden Ahmet Deliak, “Beykoz Belediye Başkanı Sayın Alaattin Köseler, Beykozlunun Beykozlu’un helal oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanımızdır. Biz Alaattin Köseler başkanımızı da bu noktada gerekirse size karşı da muhafaza ve müdafaa ederiz. Çünkü biz Beykozlunun iradesine saygılıyız.” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.