https://playdotjs.com/

Erol Tepebaşı Kent Konseyi başkanlığına talip

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetici olarak yer alan, önceki dönem Maltepe Belediye Meclisi üyesi ve Kadın Emeği Değerlendirme Kooperatifi kurucularından Erol Tepebaşı, Maltepe Kent Konseyi başkanlığına adaylığını açıkladı.

Siyaset Yayın: 17 Ekim 2024 - Perşembe - Güncelleme: 17.10.2024 19:31:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 7 dk.
273 okunma
Google News

 

Önceki dönem Maltepe Belediye Meclis üyesi Erol Tepebaşı, yerel basınla biraraya geldiği toplantıda Maltepe Kent Konseyi Başkanlığı'na adaylığını açıkladı.

ÇANDEF Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığı ve Çerkes Dernekler Birliği başkanlığı görevlerini sürdüren Erol Tepebaşı, Kadın emeğine verdiği önemin bir göstergesi olarak kurduğu Kadın Emeği Değerlendirme Kooperatifi (KEDKOOP) ile de öne çıkan bir isim olarak öne çıkıyor.

Erol Tepebaşı, 27 Ekim'de gercekleşecek olan Maltepe Kent Konseyi Genel Kurulu öncesinde başkan adaylığını açıklarken, “Tüm STK ların sesi olmaya, yılların birikimini birlik beraberlik içinde geniş yelpazeye yaymaya, ben değil biz olmaya geliyoruz” ifadelerini kullandı.

Erol Tepebaşı’nın adaylık açıklama metninde şu ifadeler yer aldı;

Bugün 2020 yılında resmi olarak temellerini attığımız KEDKOOP Kadın Emeğini Değerlendirme Üretim ve İşletme Kooperatifimizin merkezinde üretici kadınlarımızın anne eli ile hazırladığı nezih kahvaltı sofrasında KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞI’na adaylığımla ilgili sizleri bilgilendirmek için toplanmış bulunmaktayız. Burayı tercih etmemizin nedeni ise üretici kadınlarımıza destek olup onların ürettiği ürünleri tüketerek satın alınmasına vesile olarak farkındalıklarını sağlamaktır.

Sözlerime başlamadan önce kısaca kendimi tanıtmak istiyorum.1966 İstanbul Zeytinburnu doğumluyum. Aslen Çankırı ili Çerkeş İlçesi Saçak Beldesi nüfusuna kayıtlıyım. KTÜ İşletme bölümü mezunuyum Bankacılık sektöründe Şube Müdürlüğü görevine kadar yükseldikten sonra özel sektörde uzun yıllar yöneticilik yaptım. Halen mobilya sektöründe faaliyet gösteren bir firmada yöneticilik yapmaktayım. Özel bürosunda avukatlık yapan bir kızım ve yurt dışında yaşayan bir oğlum var. Geçmiş dönem Maltepe Belediye Meclis Üyeliği yaptım. Başta engelli dernekleri olmak üzere çok sayıda yöre derneklerinde ve spor kulüplerinde yöneticilik ve üyeliklerim bulunmaktadır. Ayrıca bugün Kahvaltımızı hazırlayan yaklaşık yüzün üzerinde üretici kadınımıza dokunan onların ürettiklerini pazarlayan KEDKOOP kadın Kooperatifimizin de eşim Canan TEPEBAŞI ile birlikte kurucusuyum.

Kent konseyleri, kent halkının ortak yaşam alanlarındaki haklarının korunması, sürdürülebilir bir kent vizyonunun oluşturulması ve katılımcı bir yönetim anlayışının yerleşmesi amacıyla kurulan önemli yapılardır. Ülkemizin içinden geçtiği sürecin demokrasi adına kritik bir eşik olduğu bir dönemde kenti şekillendiren sivil inisiyatiflerin bir arada ve kararlı durmasının önemi büyüktür. Türkiye için hayalini kurduğumuz yönetim anlayışının tohumlarını ekmek için en uygun topraklarda yaşıyoruz. Aktif STK’ların nitelik ve nicelik olarak fazlalığı da bu iklime güç veriyor. Böylesi hassas bir süreçte Maltepe ilçemizdeki ilerici, yurtsever bu yapıların bütün ülkeye etki edebilmeleri uyumlu birlikteliklerden geçer. Bu birlikteliklerin oluşacağı platformlar ise hiç şüphesiz kent konseyleridir.

Kent konseylerinin her şeyden önce kentin ve kentlinin vicdanı olması gerektiğini düşünüyor bununda kentin yöneticileri ve yönetilenler arasında kurulacak iletişimle mümkün olduğuna inanıyorum Bilindiği gibi, 27 Ekim 2024 Pazar günü Maltepe İlçemizde, kentlinin yaşamına yön veren idari kararlara, karar alma süreçlerine halkın katılımını sağlama aracı olan Kent Konseyinin Başkanlık ve Yürütme Kurulu seçimleri yapılacaktır. Bu seçimin kazananının seçilen kişilerden çok Maltepe olmasını diliyorum. Kent Konseyi Başkanlığı, hiçbir siyasi etki ve baskı altında kalmadan çalışmayı gerektiren ve kesinlikle siyaset yapılmaması gereken bir görevdir. Yaşadığımız kent adına söyleyeceğimiz sözü esirgemeden. Gerek geçmiş dönem Belediye Meclis üyeliğinde gerekse 1990 yılından beri fiili olarak yer aldığım STK’lardaki deneyim ve birikimimi kentimiz için paylaşmanın zamanı olduğuna karar vererek yola çıktım. Maltepemiz için sosyal sorumluluk ve kent bilincini yerleştirilmesi anlamında gençlerimiz kadınlarımız ve çocuklarımız için önemli projelerimiz var. Bunların hayata geçirilmesi için Belediyemiz ve Belediye Meclisimizle birlikte ayağı yere basan projelerimizle Maltepemiz’de bulunan kadınlarımıza çocuklarımıza özellikle gençlerimize dokunmaya çalışacağız.

Maltepe Kent Konseyi başkanı seçilirsem ekibimizle birlikte her mahallede oluşturacağımız üretim öbekleri ile kadınlarımızı kooperatif kanalıyla üretimin içine alarak tüketen değil üreten ve evine maddi destek sağlayan bireyler haline gelmesine vesile olarak kent yoksulluğunun önüne geçmeye çalışacağız. Amatör spor kulüplerinin ilçemiz için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Maltepe ilçemizde yaklaşık 25 amatör spor kulübü aktif olarak Maltepemizi temsil ediyor. Bunların tamamı Kent Konseyimizin de üyesi. Bunların sorunlarını biliyoruz ve ekibimizle çalışıyoruz. Seçildiğimizin hemen ertesinde yıllarını zeki çevik ve ahlaklı genç neslin yetişmesi için hayatını spora ve gençlere adamış sporun ve sporcunun sorunlarını iyi bilen MASK başkanımız Behram Kaçar bey önderliğinde tüm kulüplerimizle bir araya gelerek, neler yapabileceğimizi konuşarak, gençlerimize yeni alanlar açmanın çarelerini arayacağız. Yöre derneklerimizin ve diğer STK’larımızın tamamını KENTKONSEYİ çatısı altında toplayabilmek için üye olmayan STK’ları ziyaret ederek kentli yaşam bilincini tam anlamıyla oluşturmaya çalışacağız.

Bu bağımsız yapıyı daha yukarıya taşımak en önemli hedeflerimizden biridir. Maltepe halkının kendisine ve kentine istediği gibi bir hayatı yaşamasını sağladığımızda kentlinin refah seviyesinin, mutluluğunun, ekonomik gücünün, demokrasi inancının ve özgürlüklerinin daha da artmasına katkı sunabilme inancıyla bu yola koyulduk. İlçemizde hem bürokrasiyi hem de sivil toplum örgütlerini bilen bir hemşeriniz olarak genel kurul katılımcılarının desteklerine talibim. Sağduyulu ve iradesine ipotek koydurmayacak, kamu kuruluşu, siyasi parti, dernek, oda, meslek örgütü ve sendika temsilcilerinin seçiminin Kentimizin ufkunu açmasını ve hayırlı sonuçlar yaratmasını diliyorum.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.