https://playdotjs.com/

Gülsuyuspor feryat etti!

Kadına Şiddet ve Çocuk İstismarına duyarsız kalmayan Maltepe’deki Gülsuyuspor Gecekondu Taraftar grubu, artan şiddet olayları karşısında ortak mücadele çağrısı yaptı.

Spor Yayın: 14 Ekim 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 14.10.2024 23:10:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 3 dk.
136 okunma
Google News

 

Maltepe’nin spordaki önemli temsilcilerinden Gülsuyuspor, Süper Amatör Lig'in 3. haftasında evinde Balkan Yeşilbaşlar ile oynadığı maçta Türker Samet'in attığı golle rakibini 1-0 yenerek puanını 7'ye yükseltti.

Maçın başlamasıyla beraber taraftarlar sahayı karnaval alanına çevirdi. Asım Kara Stadı'nda sezonun ilk iç saha maçında sahaya atılan konfetilerle birlikte meşale yakan taraftarlar, tezahüratlarla takıma destek vererek 1-0'lık galibiyetinde itici gücü oldular.

Bu maç öncesinde Kadına Şiddet ve Çocuk İstismarına duyarsız kalmayan Gülsuyuspor Gecekondu Taraftar grubu Gülsuyu Fatma Hanım Durağı’ndan Asım Kara Stadı’na kadar yürüyüp, stat önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması öncesi kısa bir konuşma yapan

Gulsuyuspor Başkanı Bayram Behram Kaçar, “Anne babalar insan yetiştirmeye odaklanmalıdır. Eğer erkek yetiştirmeye odaklanırsa yaşadığımız sonuç kaçınılmaz. İnsan olarak yetiştirdiğimiz çocuklarımız vicdanlı duyarlı bireyler olur ise kötülüğü önceden engellemiş oluruz. Devletimizden de ricam odur ki bu konuda çalışmalar başlasın" dedi.

Basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Son zamanlarda yaşadığımız vahim olaylarda İkbal ve Ayşenur kardeşlerimizin acı kaybı, Narin ve Sıla bebeklerimizin insanlık dışı şekilde katledilmeleri ülkemizde kadın ve çocuklara yönelik artan şiddetin en çarpıcı örnekleridir. Bu trajediler, sürekli tekrarlanan taciz ve cinayet haberleriyle birlikte toplumun vicdanını derinden yaralamaktadır.

Ayrıca, görev başında sabıkalı bir genç tarafından şehit edilen Şeyda polisimiz, kadınların sadece evlerinde değil, iş hayatlarında da ne kadar büyük tehditlerle karşı karşıya olduklarının kanıtı olmuştur. Her bir kaybımız, şiddet, istismar ve taciz olaylarının ne kadar yaygınlaştığını ve bu sorunun çözümü için acil adımlar atılması gerektiğini bizlere bir kez daha hatırlatmıştır.

Kadın ve çocuk cinayetleri ile taciz vakalarına karşı toplumsal seferberlik şarttır. Yasal düzenlemelerin caydırıcılığının artırılması, faillerin en ağır şekilde cezalandırılması ve mağdurların korunmasına yönelik mekanizmaların güçlendirilmesi gerekmektedir. Eğitim yoluyla cinsiyet eşitliği bilincinin yerleştirilmesi, şiddetin önlenmesinde hayati önem taşımaktadır.

İkbal, Ayşenur, Narin, Sıla ve daha nicelerinin acısını bir daha yaşamamak için toplum olarak sessiz kalmamalı; şiddete, tacize ve cinayete karşı duruşumuzu güçlü bir şekilde göstermeliyiz. Bu mücadelede her birey üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek kadınların ve çocukların güvenliğini sağlamak için harekete geçmelidir.

Gülsuyu Gecekondu Taraftar Grubu olarak bu olayları şiddetle kınıyoruz ve kadınlara, çocuklara yönelik her türlü şiddet ve istismarın son bulması için her türlü toplumsal sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğumuzu beyan ediyoruz.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.