https://playdotjs.com/

Zabıtadan denetim

Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nden Fiyat Listeleri Denetimi

Yayın: 25 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 25.04.2024 17:28:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 2 dk.
110 okunma
Google News

 

Geçtiğimiz günlerde Resmî Gazete’de yayımlanan fiyat etiketi yönetmeliğinde değişiklik maddesi üzerine Tuzla’da denetimler sıklaştırıldı. Tuzla Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından restoran, kafe, lokanta gibi iş yerlerinde yapılan denetimler ile fiyat listelerinin görünürlüğü denetim altına alındı. 

Fiyat etiketi yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Resmî Gazete'de yayımlandı. Buna göre yönetmeliğinin 8’inci maddesinin birinci fıkrası ‘Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu işyerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinde ise işyerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur’ şeklinde değiştirildi. Bu kapsamda Tuzla Belediyesi Zabıta Ekipleri, restoran, kafe, lokanta gibi iş yerlerinde fiyat görünürlüğü denetimi yaptı. 

“DENETİMLERİMİZİ SIKLAŞTIRIYORUZ” 

Denetimlere katılan Tuzla Belediyesi Zabıta Ekibi’nden Hüseyin Öztürk “Resmî Gazete’de fiyat etiketi yönetmeliğinde değişikliğe gidilmişti. Restoran, kafe, lokanta gibi iş yerlerinin giriş kapılarında ve masalarda fiyat listelerinin bulunması gerekiyor. Bizler de o yönde denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Fiyat listeleri eksik olan işletmelerde 3 gün süreyle tebligat yapıyoruz. 3 günün ardından tekrar denetlediğimizde gerekli yasal işlemleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.