https://playdotjs.com/

TOGG şehit ailelerinin hizmetinde

Çekmeköy Belediyesi envanterinde bulunan Türkiye Otomobil Girişim Grubu’nun (TOGG) geliştirdiği otomobil şehit ve gazi ailelerine hizmet vermeye başladı.

Yayın: 28 Nisan 2024 - Pazar - Güncelleme: 28.04.2024 23:41:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 4 dk.
109 okunma
Google News

Bursa’nın Gemlik ilçesinde 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerine kurulan fabrikada üretimine başlanan TOGG’u Türkiye’nin birçok kamu kurumu ve şirketi satın aldı. Milli otomobil olarak ta bilinen TOGG’u satın alanlardan birisi de Çekmeköy Belediyesi oldu. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Çekmeköy Belediye Başkanlığı’nı kazanan Orhan Çerkez, satın alındıktan sonra belediyenin otoparkında duran otomobilin şehit ve gazi ailelerinin hizmetine verilmesi talimatını verdi.

 

30 Şehit, 91 Gazi Yakını Bilgilendirildi

 

Başkan Çerkez’in talimatı üzerine Çekmeköy Belediyesi Seri Nokta Birimi görevlileri ilçede bulunan 30 şehit, 91 gazi ailesini tek tek arayarak, belediye görevlileri ailelere, “Başkanımız Orhan Çerkez, belediye envanterinde bulunan TOGG otomobili şehit ve gazi ailelerimizin 1. derecede yakınlarının düğün, sünnet organizasyonunda ücretsiz hizmet verecektir” diyerek bilgilendirme yaptı. 

 

TOGG’UN İlk Görevi Edirne Kapı Şehitliği

 

TOGG otomobille ilgili projenin halkta büyük karşılık bulduğuna dikkat çeken Çerkez, “Belediyemizde şehit ve gazi yakınlarımızla yakından ilgilenilecek bir birim oluşturduk. Seri Nokta sorumlularımız şehit ve gazi yakınlarımızın her türlü istek ve taleplerini karşılayacak” şeklinde konuştu. Belediye personelimizin bilgilendirmesiyle birlikte ilk talep şehit annesi Ayten Kaya’dan geldi.

 

Evladım, Düğünüm Nişanım Olmaz Beni Oğluma Götürün

 

Kaya, “Evladım benim oğlumun kabri Edirnekapı Şehitliği’nde. Orhan başkana selamlarımı iletin. Böyle bir uygulama yaptığı için teşekkür ediyorum. Benim düğünüm, nişanım olmaz, yaşlıyım ben. Tek varlığım canım oğlum. Beni oğluma götürür müsünüz?” diyerek isteğini iletti. Şehit annesi TOGG’la ikamet ettiği Alemdağ Mahallesi’ndeki evinden alınarak şehitliğe götürüldü.

 

 

Şehid Babası Havalimanından Evine Bırakıldı

Seri Nokta ekiplerinin iletişim kurduğu bir diğer şehit yakını ise Erik ailesi oldu. Uygulamayla ilgili bilgilendirmeyi yapılan şehit babası Ahmet Erik, “Ben ve eşim şehidimizin kabrini ziyaret etmek için memleketimiz Van’a geldik. Taşdelen Mahallesi’nde oturuyoruz. Havalimanından eve bırakabilir misiniz?” talebinde bulundu. Ahmet amcanın talebine, “Tabi ki bırakırız” diyerek dönüş saatini alıp, TOGG havalimanında hazır bulunduruldu.  

Çok Memnun Olduk Evladım

Uygulamadan memnuniyet duyduğunu belirten şehit babası Erik, “Türkiye’nin milli aracı TOGG’la Çekmeköy’de oturan şehit ve gazi yakınlarının faydalanmaya başlattığı için Belediye Başkanı Orhan Çerkez’e çok teşekkür ediyorum. Havalimanından eve dönüşümüz bir hayli sorunlu olacaktı. Her Van’a gittiğimizde dönüşte yoruluyorduk. Bu hizmet hepimiz için büyük bir kolaylık oldu. Havalimanına indikten sonra belediye görevlileri bizi karşılayıp, valizlerimizi bagaja koydular. Konforlu ve rahat bir yolculuk yaparak evimize ulaştık. Milli arabamızla alınmak ayrı bir mutluluk oldu. Allah Orhan beyin ve ekibinin bahtını açık etsin. Çekmeköy’de iyi işler yapacaklarına inanıyorum” dedi.

Düğün Salonu Da Tahsis Edildi

22 Nisan’da başlayan uygulama ile şehit ve gazilerimizin 1. derece yakınlarının düğün, sünnet ve kabir ziyaretlerine tahsis edilen TOGG’un yanı sıra evlatları için organize edecekleri düğün, nişan ve sünnet organizasyonlarında belediyeye ait salonların da ücretsiz tahsis edileceğini söyleyen Başkan Çerkez, “Çekmeköy’de kimse kendisini yalnız hissetmeyecek. Tüm komşularıma eşit mesafede olacağım. Herkesin Çerkez Başkan’ı olarak hizmet vereceğiz…”  dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.