https://playdotjs.com/

Şişli Belediyesi'ne ödül

Sürdürülebilir turizm ve çevre uygulamaları konusundaki GTSC’ye üye olarak önemli bir adım atan Şişli Belediyesi, Stockholm'de düzenlenen GSTC Turizm Konferansı'nda “Yeşil Destinasyonlar Gümüş Ödülü”nü aldı.

Yaşam Yayın: 28 Nisan 2024 - Pazar - Güncelleme: 28.04.2024 23:43:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 3 dk.
77 okunma
Google News

Sürdürülebilir Turizm konusunda, geniş bir paydaş grubuyla işbirliği halinde önemli çalışmalara yürüten Şişli Belediyesi, Global Sustainable Tourism Council® (GTSC) - Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi’ne, Türkiye’den üye olan ilk belediye unvanını alarak, turizm sektöründeki hedeflerini etkili bir küresel alana taşımıştı. 

Bu alanda Şişli Belediyesi yeni bir aşama daha kaydederek, Stockholm'de düzenlenen GSTC Turizm Konferansı'nda “Yeşil Destinasyonlar Gümüş Ödülü”nü almaya hak kazandı. 

Şişli Belediyesi iştirak şirketi KENTHAŞ çatısı altında, Türkiye'nin ilk destinasyon yönetim organizasyonu olan Şişli Destinasyon Yönetim Organizasyonu, bu ödülün alınmasında etkili çalışmalar yürüttü. 

Şişli Belediye Başkanı olarak, uluslararası alanda ilk ödülünü alan Resul Emrah Şahan adına, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Özdemir ödülü aldı.

Sürdürülebilirlik alanında lider konuma geldi.

Bu ödül, Şişli Belediyesi'nin Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) sertifikasyonuna ulaşma yolunda ilk kilometre taşı oldu. Ödül aynı zamanda Şişli'yi sürdürülebilirlik alanında lider konuma getirirken, Türkiye'de bu ödülü kazanan ilk destinasyon olma unvanını da getirdi. 

Ödül töreninde konuşma yapan Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Özdemir; ödülün sadece mevcut çabalarının bir takdiri değil, aynı zamanda gelecekteki girişimleri için de güçlü bir motivasyon kaynağı olduğuna vurgu yaptı. Özdemir sözlerine şöyle devam etti: “Sürdürülebilirlik ve sorumlu yönetişim konusundaki kararlılığımızı yansıtan GSTC kriterlerini tam olarak karşılamak için çalışmalarımızı sürdürmeye kararlıyız."

Şişli’nin stratejisi toplum ve çevre odaklı

Global Sustainable Tourism Council® (GSTC) kurumların sürdürülebilir turizm ağını kurabilmesi ve bu ağı etkin kullanabilmesi adına 2010 yılında faaliyetine başladı. Konsey, sürdürülebilir seyahat ve turizm için küresel standartlar belirleyen ve yöneten uluslararası kâr amacı gütmeyen bir organizasyon olarak tanınıyor.

GSTC kriterleri ise, sürdürülebilir kalkınma için gerekli olan çevre koruma, kültürel mirasın korunması, sosyal refah ve ekonomik uygulanabilirlik için sıkı önlemler içeriyor. Şişli'nin stratejileri arasında da bu alanda önemli projeler yer alıyor. Yeşil alanların iyileştirilmesi, çevre dostu turizmin teşvik edilmesi ve hem sakinlerin hem de ziyaretçilerin genel refahına katkıda bulunan toplum merkezli projelerin uygulanması, bu alandaki politikaların temelini oluşturuyor. 

Yeşil Destinasyonlar / Green Destinations nedir?

Green Destinations / Yeşil Destinasyonlar ise Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi'nin (GSTC) küresel kriterlerine ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine dayanarak dünya çapındaki destinasyonların gelişmesini desteklemeyi amaçlıyor. Dünya çapında 60'tan fazla ortak tarafından desteklenen en büyük sürdürülebilir destinasyon ağı olan Green Destinations, sürdürülebilir turizm stratejilerini uygulayan dünyanın en büyük sürdürülebilir destinasyon ağıdır. 60 ülkede 600'ün üzerinde destinasyon Green Destinations’ın programlarına katıldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.