https://playdotjs.com/

İBB atölyelerinde yeni dönem

İBB’nin LGS ve YKS sınavlarına ücretsiz hazırlık kursu olan Ders Atölyeleri’nde yeni kayıt dönemi 2 Mayıs’ta (yarın) başlıyor.

Yayın: 01 Mayıs 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 01.05.2024 09:58:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 4 dk.
77 okunma
Google News

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Müdürlüğünce ilk kez 2022 yılında hizmet vermeye başlayan İBB Ders Atölyelerinin 2024 – 2025 eğitim öğretim yılı kayıt dönemi 2 Mayıs’ta başlıyor. İBB Ders Atölyeleri, 8. sınıf öğrencilerini matematik, fen bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, Türkçe ve İngilizce dersleriyle LGS’ye; 12. sınıf öğrencilerini ise Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih ve coğrafya dersleri ile YKS’ye hazırlıyor.

SINAVLAR ÖNCESİ DENEMELERE HIZ VERİLDİ

11 ilçede 13 Ders Atölyesindeki 28 sınıfta sürdürülen eğitimler, uzman branş öğretmenleri tarafından veriliyor.  Eğitimlerin yanı sıra deneme sınavlarına da ağırlık veriliyor.  Kurumsal denemler, periyodik denemeler, 5 yıldız denemeleri, çıkmış sorulardan derlenmiş denemeler olarak farklı şekillerde yapılıyor. Bu yıl atölyelerde sınav tarihlerine kadar 22 LGS, 30 YKS denemesi yapılmış olacak.

PSİKOLOJİK DESTEK

Bugüne kadar 5 bin 70 öğrenciye hizmet veren İBB Ders Atölyelerinde derslerin yanısıra psikolojik danışma desteği de veriliyor. Böylece zamanı verimli kullanma, soru çözme hızı, sınava psikolojik hazırlık ve sınav stresiyle başa çıkma konularında da öğrencilerin gelişim göstermeleri sağlanıyor.

2024 – 2025 DÖNEMİ İÇİN BAŞVURULAR VE ERKEN KAYITLAR 2 MAYIS’TA BAŞLIYOR

İBB Ders Atölyelerinde bu yıl, bin 615 öğrenci eğitim alabilecek. Atölyelere gelemeyenler içinse 30 bin kişi kapasiteli online eğitim verilecek. Okullar yaz tatiline girmeden önce önümüzdeki yıl sınav maratonu koşacak öğrencilere ulaşmayı hedefleyen İBB, birinci dönem kayıtlarını 2 Mayıs – 14 Haziran tarihleri arasında alacak. Öğrenciler bu dönemin kesin kayıtları 24 – 30 Haziran tarihleri arasında yapabilecekler. İkinci dönem başvuru dönemi 8 Temmuz – 4 Ağustos olan atölyeler için kesin kayıt tarihleri ise 5 – 11 Ağustos arası olacak. İBB Ders Atölyelerinde sınavlara hazırlanmak isteyen mezun öğrenciler için ise son başvuru dönemi 23 Eylül – 13 Ekim arası olacak. Son kayıt dönemi 14 -20 Ekim arasında olacak.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Atölyelere T.C. vatandaşı, İstanbul il sınırları içinde ikamet eden ve deprem bölgesinden göç ederek İstanbul’a gelen 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunların başvurusu kabul edilecek. Bunların yanında okul başarı ortalaması (e-okul kayıtları), ailenin toplam net aylık geliri, öğrencinin şehit ya da gazi çocuğu olup olmadığı gibi kriterler başvuruların değerlendirilmesi aşamasında göz önünde bulundurulacak.

İBB Ders Atölyeleri

1. Fatih Çapa İBB Ders Atölyesi

2. Fatih Silivrikapı İBB Ders Atölyesi

3. Bayrampaşa İBB Ders Atölyesi

4. Sefaköy İBB Ders Atölyesi

5. Sultangazi İBB Ders Atölyesi

6. Kartal Hasan Doğan İBB Ders Atölyesi

7. Kartal Uğur Mumcu İBB Ders Atölyesi

8. Esenler İBB Ders Atölyesi

9. Eyüpsultan İBB Ders Atölyesi

10. Pendik İBB Ders Atölyesi

11. Şile İBB Ders Atölyesi

12. Bağcılar İBB Ders Atölyesi

13. Gaziosmanpaşa İBB Ders Atölyesi

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.