https://playdotjs.com/

Hayvanseverlerden çağrı

Kadıköy'de bir araya gelen hayvanseverlerden çağrı: 'Yasayı geri çek'

Sağlık Yayın: 25 Temmuz 2024 - Perşembe - Güncelleme: 25.07.2024 14:08:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 2 dk.
206 okunma
Google News

 

Sokak hayvanlarıyla ilgili tartışmalara yol açan kanun teklifi Meclis'teki komisyonda kabul edilirken, 'ötanazi' içeren teklife hayvanseverlerden itirazlar sürüyor. Kadıköy'de bir araya gelen hayvanseverler, "Yasayı geri çek" çağrısında bulundu.

Kadıköy'de bir araya gelen hayvanseverlerden çağrı: 'Yasayı geri çek' - Resim: 1

Sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, tartışmalarla süren görüşmelerin ardından TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda kabul edildi.

Buna göre hayvan bakımevlerine alınan hayvanlardan rehabilite edilen köpekler sahiplendirilinceye kadar bu yerlerde barındırılacak. Bakımevine alınan köpeklerden insan ve hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olanlarına, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'ndaki 9. maddesindeki 'ötanazi' içeren hükümler uygulanacak.

Kanun teklifine karşı çıkan Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi grubu ve çok sayıda hayvansever İstanbul Kadıköy'de bir araya gelerek yasanın geri çekilmesini istedi.

Teklifin ucu açık maddelerine ve 'ötanazi'nin yanı sıra tamamının toplanarak bakımevlerine alınmasına karşı çıkan hayvanseverler, yaşananlara itiraz etti.

Protestoya katılan çok sayıda hayvansever köpekleriyle geldi, o anlar renkli görüntülere sahne oldu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"AKP ve MHP oylarıyla komisyondaki kalan maddeler de muhalefet vekillerinin itirazlarına ve direnişlerine rağmen geçirildi..."

"61 gündür bileşenlerimizle organize ettiğimiz Adana, Alanya, Ankara, Antalya ve İstanbul’daki sokak nöbetlerinde, sosyal medyada ve mecliste bu yasanın katliam yasası olduğunu anlatmaya çalıştık..."

"Veteriner hekimlerin, doktorların, baroların, stk’ların, gönüllülerin ve yaşam hakkı mücadelesi veren neredeyse kimsenin fikrinin alınmadığı, bilimsel çalışmalardan ve etik değerlerden uzak, yaşam hakkını hiçe sayan bu yasayı tanımıyoruz..."

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.