https://playdotjs.com/

"Hazır olmadan koltuğa oturmuş!"

15 yıldır olduğu gibi yeni dönemde de 6 aydır Maltepe’ye çivi çakılmadığına dikkat çeken Ramazan Uğural, Esin Köymen’i eleştirirken, “Esin başkan mahallelerde eksikler nedir diye soruyor. Başkan olarak dile gelen eksiklikleri zaten bilmek zorunda” dedi

Siyaset Yayın: 22 Ekim 2024 - Salı - Güncelleme: 22.10.2024 22:35:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 8 dk.
95 okunma
Google News

31 Mart öncesi Maltepe Belediye Başkanlığına aday olduğunda projelerinin hazır olduğunu vurgulayan Ramazan Uğural, aday olacak kişilerin projelerini finansmanıyla birlikte planlaması gerektiğini belirterek, “Sayın Esin Köymen’in bu göreve hazır olmadan koltuğa oturduğu ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

 

İYİ Parti’den 31 Mart seçimleri öncesi Maltepe Belediye Başkan adayı gösterilen ve şimdilerde İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi olan Ramazan Uğural, Maltepe Belediyesi’nin ilk 6 aylık icraatlarını değerlendirdi.

Adaylığının başında bir aday olacağını, Maltepe’yi uçuracak projeleri hayata geçirdikten sonra bayrağı bir başka isme devredeceğinin sözünü verdiğini belirten Ramazan Uğural, önümüzdeki dönemde belediye başkanlığı düşünmediğini, milletvekili olarak Maltepe’ye hizmet etmek istediğini söyledi.

“Maltepe için

destek olmaya

hep hazırım”

Sözlerine “Ben Maltepeliyim. Maltepe’ye hizmet benim boynumun borcudur” diye başlayan Ramazan Uğural, şunları söyledi, “Maltepe’ye hizmet noktasında hiçbir mevki ve makama ihtiyacım yok. Benim işlerim yurtdışında olmasına rağmen, halen şirketlerimin lojistik desteklerini Maltepe’nin iş insanları ve esnafından tedarik etmeye öncelik veriyorum. Memleketim Artvin’de yaptığım inşaatın ihtiyaçlarını bile Maltepe’den tedarik etmek için özen gösteriyorum. Maltepe ve Maltepeliler için yapılacak her hizmette gücüm oranında destek vermeye her zaman hazırım.”

“Başkan olarak

eksikleri bilmek

zorundasınız”

15 yıldır olduğu gibi yeni dönemde de 6 aydır Maltepe’ye çivi çakılmadığına dikkat çeken Ramazan Uğural, “Esin başkan mahalle mahalle dolaşıp eksikler nedir diye soruyor.

Sen başkan olarak bu toplantılarda söylenenleri zaten bilmek zorundasın. Bilmeden başkanlık yapamazsınız zaten. Senin başkan olmadan önce bu sorunları tespit etmiş ve koltuğa oturur oturmaz da gereğini yapmaya başlamış olman gerekirdi.

Maltepe’de eksik ne var bir birkaçını söyleyeyim mesela mahallelerde aydınlatma yok. Zümrütevler’de gece gezemezsin. Aydınlatma olmayan sokaklarda gezilebilir mi.

Fındıklı’da aynı şekilde, mahallelerin birçoğunda aydınlatma sorunu var.

Otopark problemi Maltepe’nin en büyük yaralarından biri ama bu konuda da herhangi bir çalışma göremiyoruz.

Önemli bir sorun da özellikle E-5 üstü mahallelerde ulaşım sorunu, Gençleri öğrencileri okullarına getirip götürecek, yaşlılarını, ihtiyaç sahibi vatandaşlarını çarşıya pazara götürecek belediye otobüslerine, minibüslerine ihtiyaç var. Bunları yapan belediyeleri görüyoruz. Hiç bir şey yapamıyorsanız, civar ilçelerde yapılanları örnek alın. Örneğin Çekmeköy Belediyesi bu hizmetleri gerçekleştiriliyor. Maltepe’de neden olmasın. Maltepeliler bu hizmetleri hak etmiyor mu?

Öğrencileri okuluna taşıyacak, vatandaşları çarşı pazara ulaştıracak seferler düzenlemek çok mu zor

Özellikle E-5 üstünde oturan vatandaşların sağlık sorunları ile ilgili olarak Maltepe Merkez’e ve farklı ilçelere gitmek zorunda kalan halkın işini kolaylaştırmak için her mahalleye Hastane Müdürlüğü’ne bağlı sağlık polikliniklerinin oluşturulması çok mu zor diye sormak istiyorum.

Maltepe’nin kapalı pazar alanları yok, ihtiyaca cevap verecek otoparkları yok.

“Projeleri

olduğunu

zannetmiyorum”

Mevcut yönetimin Maltepe ile ilgili sorunları giderme noktasında projeleri olduğunu da sanmadığını vurgulayan Ramazan Uğural bu konuda da şunları söyledi;

“Olsaydı seçim öncesi açıklamaları gerekirdi. Çıkan adaylar içerisinde projeleri olan bir tek bendim. AK Parti tamamen Büyükşehir’in gerçekleştirmesi gereken projeleri kendi projeleri gibi sunmaya çalıştı. CHP’nin projeleri de öyle ayağı yere basmayan projelerdi.

Ama benim kendime özgü projelerim vardı. Onları hemen devreye sokacaktım ve en kısa sürede projeler hayata geçecekti. Ben vizyonum, ve projelerim olduğu için aday oldum. Bugüne kadar AK Parti ve CHP’nin hayata geçiremediği projeleri Maltepe’ye kazandırmak için aday oldum.

Maltepeli seçmen maalesef hizmete falan bakmadan sadece CHP’yi seçelim de ne olursa olsun düşüncesiyle oy verdi.

Hizmet edecek insanı seçelim de Maltepe’yi çağdaş bir kent haline getirsin diye düşünülmedi.

Maltepe’nin mahallelerinde dar gelirli insanların düğünlerini yapacağı düğün salonları yok.  Gençlerin spor yapacağı alanlar yok. Maltepe’nin asırlık kulübü Maltepespor’un antrenman sahası yok.

Bunları belediye başkanı düşünmeyecek de kim düşünecek. Mahalle toplantılarında yapılan sadece şovdan ibaret. Oraya gelenler de zaten çoğunlukla partiye yakın olan vatandaşlar,

Gelen 50 kişi 100 kişi, mahalle o gelenlerden mi ibaret. Soracaksan mahalelinin tamamına soracaksın. AK Partili, MHP’li, İYİ Partili ve diğer muhalif partililere soracaksın.

Sormaya da gerek yok. Senin bunları bilmen gerekiyor.

Örneğin, Maltepe’nin belediye binası inşaatı durmuş vaziyette. Maltepe Belediye Meclisi’nde muhalefet de bu işi sormuyor. Basın da sormuyor. Belediye binamız ne zaman bitecek diye soran olmuyor.”

“Hazır olmadan

koltuğa oturduğu

ortaya çıkıyor”

Eleştirilerini sürdüren Ramazan Uğural sözlerine şöyle devam etti;

Kartal, Tuzla, Pendik, bizden çok geride olan ilçelerdi hepsi bizi geçti. Maltepe sahili var sahilini kullanamıyor, ormanı var ormanını kullanamıyor. Her yer peşkeş çekilmiş.

Maltepe sınırları içinde olan ormanda vatandaş para ödemeden piknik yapabilmeli. Maltepeliler düğünlerini toplantılarını hazırlanacak piknik alanlarında çok düşük bir ücretle hatta ihtiyaç sahipleri ücret ödemeden yapabilmeli.

Ama bunların hepsi ekip işidir tabi, Başkan olacak kişinin ekibi daha seçime girmeden hazır olmak zorundadır. Kendi gücünle kendi ekibinle koltuğa oturup hizmete başlamak, daha önceden hazırladığı projelerini koltuğa oturur oturmaz hayata geçirmeye başlamak zorundadır.  Bu anlamda sayın Esin Köymen’in bu göreve hazır olmadan koltuğa oturduğu ortaya çıkıyor.”

“Projeleri paylaşıp

yardım ederim”

Ramazan Uğural, istenmesi durumunda projelerini paylaşmaya hayata geçirilmesi noktasında da elinden gelen yardımı yapmaya hazır olduğunu belirterek şunları söyledi;

“Ben Maltepeliyim, halk beni tercih etmemiş olsa da Maltepe’ye Maltepelilere hizmet noktasında her zaman elimi taşın altına koymaya hazır olduğumu belirtmek isterim.

Ayrıca yatırım için gerekli kaynak olmadığı merkezi yönetimin destek vermediği mazeretine sığınıldığını görüyorum. İşte vizyon sahibi belediye başkanı olup olmama farkı da burada ortaya çıkıyor zaten. Sen belediye başkan adayı olduysan yatırımlarını da yatırımlarının finansmanlarını da hazırlayacaksın. Hükümet para gönderecek ben yapacağım diye bekleyeceksen zaten gerçek belediye başkanı olamıyorsun demektir. Vizyon sahibi belediye başkanı yatırımlarını finansmanı ile planlayan kişidir.

Ramazan Uğural sözlerini şöyle tamamladı; Siyasetin içinde olmaya devam edeceğim. Maltepe’de halk insana değil de partiye oy verdiği için bir daha aday olmayı düşünmüyorum. Politikacı değilim ama politikayı öğrendim. Yerel yönetimlerde partiye değil insana bakmak gerekiyor.

Arkamda parti yoktu tek başıma teşkilat gibi sahaya çıktım. Tek başıma kendimi Maltepe’ye tanıtabildiysem, Maltepe’yi de en iyi şekilde yönetebileceğime inanıyordum ve hala aynı şekilde düşünüyorum.  Sokaklara çıktığımda şimdi herkes keşke sen olsaydın diyor. Ama iş işten geçti tabi. Maltepe Belediye Başkanlığı değil ama Başta da söylediğim gibi partim de uygun görürse bundan sonra Maltepe’ye milletvekili olarak hizmet vermek istiyorum.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.