https://playdotjs.com/

‘Her Dem’ ebru sergisi açıldı

Nazlı Kübra Çevik’in ebru sergisi Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı

Sanat Yayın: 04 Mayıs 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 04.05.2024 16:11:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 2 dk.
70 okunma
Google News

Ebru sanatçısı ve yazar Nazlı Kübra Çevik’in “Her Dem” isimli ikinci kişisel ebru sergisi Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı.

Ebru sanatıyla ilgili atölye çalışmalarına iki yıl önce tesadüfen başladığını ve eserler ürettikçe bu sanatı çok sevdiğini ifade eden Çevik “Ebu sanatıyla var olmak istedim ve ilk kişisel sergimi açtım. İkinci sergimi Maltepe’de açmak nasip oldu. Çok da güzel oldu. İnsanlar sanatla var olmalı. Günümüzde şiddete eğilim ve pek çok sorun var. İnsanlar sanatla iç içe olursa pek çok sorun azalır diye düşünüyorum. Eserlerimde kullandığım daha çok doğaüstü çalışmalar ile yaşamdan aldığım öykülerin yansımadır. Bu çalışmaların ham maddesinde, her ne kadar yaşanmışlıklar görseniz de kendinizden de izler görebilirsiniz.” diye konuştu.

Sergide Çevik’in battal ve akkase teknikleriyle hazırladığı eserleri, ebru motiflerine yer verdiği çanta ve şalları sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Çevik’e Türkan Saylan Kültür Merkezi Kültür Sanat Koordinatörü Levent Turhan Gümüş tarafından plaket takdim edildi. Çevik’in sergisi 6 Mayıs’a dek Galeri Maltepe’de sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.