https://playdotjs.com/

Kahramanlara ödül

İETT’NİN KAHRAMAN ŞOFÖRLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yaşam Yayın: 22 Temmuz 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 22.07.2024 23:03:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 2 dk.
173 okunma
Google News

 

Yaralı bir martıyı kurtararak tedavisi için yetkililere teslim eden İETT Kaptanı Aydın Aktürk ile İstanbul’a turist olarak gelen ve kaybolan down sendromlu bir kız çocuğunu kurtararak ailesine teslim edilmesini sağlayan İETT kaptanı Erol Özdoğan İETT Genel Müdürü İrfan Demet tarafından ödüllendirildi.

İstanbul’da İETT otobüsleriyle 1 günde yaklaşık olarak 1 milyon 255 bin km mesafe kat ediliyor ve 5 milyona varan yolculuk gerçekleştiriliyor.

Bu yolculuklar esnasında kimi zaman insan hayatına doğrudan etki eden, kimi zamansa beraber yaşadığımız canlıların hayatına dokunan sıra dışı olaylar yaşanabiliyor.

Bu gibi durumlarda İETT’nin kaptanlarının duyarlı ve dikkatli davranışları hayat kurtarıyor.

Bunun son örneği; geçtiğimiz günlerde Üsküdar’da ailesinden habersiz otelden çıkarak kaybolan, down senfromlu 10 yaşındaki Amina Hübers’in İETT şoförü Erol Özdoğan’ın dikkati sayesinde bulunması ve polis aracılığıyla ailesine teslim edilmesi ile yaşandı.

Bir diğer olayda ise Dumlupınar – Üsküdar seferi sırasında, alçak uçan bir martının bir İETT otobüsüne çarpması üzerine İETT şoförü Aydın Aktürk’ün martıyı takip ederek bulması, onu iyileştirmeye çalışması ve ardından tedavisi için belediyenin ilgili veteriner hekimliğine teslim etmesi ile yaşandı.

Bu iki kahramanca davranış, İETT Genel Müdürü İrfan Demet tarafından ödüllendirildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.