https://playdotjs.com/

Sait Faik Anıldı

Sait Faik Yaşadığı Burgazada’da Anıldı

Kültür Yayın: 26 Mayıs 2024 - Pazar - Güncelleme: 26.05.2024 10:08:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 2 dk.
247 okunma
Google News

 

Modern öykücülüğümüzün öncülerinden Sait Faik, 70. ölüm yıl dönümünde öykülerinde önemli bir yer tutan Burgazada’da anıldı.

Burgazada İskelesi’nde Sait Faik Abasıyanık’ın heykeli önündeki anma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Belediye Başkanımız Ali Ercan Akpolat, Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Adnan Özyalçıner, Ada Dostları Derneği Başkanı İbrahim Aycan, Burgazada Eğitim ve Kalkınma Derneği Başkanı Hıdır Uvaçin ile Burgazada Muhtarı Mustafa Biçer, Sait Faik’in hayatını ve edebiyatını anlatan konuşmalar yaptılar.

Başkanımız Ali Ercan Akpolat, konuşmasında Sait Faik’in Adalı kimliğini ve insan sevgisini şu cümlelerle anlattı:
 

“Burgazada deyince akla ilk gelen isimdir Sait Faik. Buranın insanını, doğasını kitaplarına taşıdı. Teknesine bindiği balıkçıyı, kahvede sohbet ettiği esnafı yazdı. Halkın içinde olmayı seven bir yazardı. İnsanları öylesine çok sevmiştir ki, düşünceleri ne olursa olsun her insanla konuşmuş onlarla birlikte sevinmiş onlarla birlikte üzülmüştür. Sadece insanları değil, yaşadığımız doğayı da aynı duygularla okurlarıyla paylaşmıştır. İşte yaşadığı dönemde ve günümüzde çok sevilmesinin ve çok okunmasının nedeni budur.

Teknolojinin hayatımıza bu kadar çok girdiği, insan ve doğa ilişkilerinin zayıfladığı, doğanın acımasızca katledildiği bu günlerde Sait Faik’in hikâyelerinin toplum ve özellikle çocuklarımız tarafından mutlaka okunması gerektiğine inanıyorum.
Hem okullarımızda hem de Belediye binamızda Sait Faik’in eserlerinin bulunması ve okunması için gerekli çalışmaları yapacağız.”

Konuşmaların ardından Müze Müdürü Yeşim Temel eşliğinde Sait Faik Müzesi gezildi. Program, Adalar Su Sporları Kulübü’nde onur konuğu Ataol Behramoğlu’nun söyleşisiyle devam etti.

Başkan Yardımcımız Fırat Durak ve Meclis Üyelerimizin de katıldığı anmaya Adalılar da büyük ilgi gösterdi.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.