TETSİAD'dan büyük iftar
Ev tekstili sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) sektörün önemli temsilcilerinin katılımlarıyla TETSİAD İftar Programı ve Genç TETSİAD Buluşmasını yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Ev tekstili sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) sektörün önemli temsilcilerinin katılımlarıyla TETSİAD İftar Programı ve Genç TETSİAD Buluşmasını yoğun katılımla gerçekleştirildi.
26 Şubat Perşembe Günü gerçekleşen iftara, İstanbul Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Öksüz,
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç ile sektör temsilcileri ve basın mensupları katılım sağladılar. Ramazan ayının bereketini ve birlik ruhunu aynı sofrada paylaşırken; TETSİAD sektörün bugünü ve yarını adına güçlü iş birliklerini, Genç TETSİAD da gençlerin vizyonunu ve ortak hedeflerini bir kez daha vurguladı.
Genç TETSİAD Başkanı Ahmet Resul Öden "Biz sektörümüzün yarının temsil eden bir iradeyiz."
Genç TETSİAD Başkanı Ahmet Resul Öden de kürsüye gelerek Genç TETSİAD'ın çalışmalarını şu sözlerle ifade etti;
"Bu güzel soframıza hoş geldiniz, şeref verdiniz. Öncelikle Genç TETSİAD Komisyonu kurulmasına öncelik vererek biz gençlerin önünü açtınız. Ve seçim öncesinde verdiği bu salonlarda verdiği sözlerin arkasında duran kıymetli başkanımız Murat Şahinler'e teşekkür etmek istiyorum.
Seçim sürecinde farklı şehirlerde birçok üyemizle bir araya geldik. Sektörümüzün ikinci ve üçüncü nesillerinin bir araya gelmesi, genç girişimcilere sektörde alan açılması, inovatif fikirlerin desteklenmesi ve Üniversite- Sanayi iş birliğinin güçlenmesi gibi sorumluluklarla Genç TETSİAD'ı kurmak için yola çıktık.
Bizler Genç TETSİAD olarak yalnızca bir komisyon değiliz.Biz sektörümüzün yarının temsil eden bir iradeyiz. Bugün burada bulunan her bir genç arkadaşımız üretimin, ticaretin ve ihracatın geleceğidir. Biz sadece devralan değil, üzerine koymanın da sorumluluğunu taşıyoruz. Eğer biz gençler cesur olmazsak, vizyon koymazsak, risk almazsak ve dünyayı doğru okumazsak geleceği başkaları yazar.Ama biz birlik olursak, çalışırsak ve inanırsak geleceği biz şekillendireriz. Her bir genç arkadaşımız; potansiyel bir marka, potansiyel bir ihracat hikayesi ve potansiyel bir başarı oluşturmalı. Yeter ki birbirimize inanalım, birlikte hareket edelim ve hedefimizi yüksek tutalım.
Değerli sektör büyükleri, genç tekstilciler olarak artık bizler tribünde değil sahada olacağız. Üreten, geliştiren, bölüştüren ve yön veren tarafta olacağız. Ama şunu da unutmayacağız.Güçlü olmanın yolu, birlik olmaktan geçer. Tecrübeyle gençlik bir araya geldiğinde ortaya güzel şeyler çıkar. İnanıyorum ki, Genç TETSİAD, geçmişteki dönemden daha fazla ses getiren ve sektörde gerçek anlamda fark oluşturan bir yapıya dönüşüyor. Biz bunun sadece hayalini değil aynı zamanda sorumluluğunu da taşıyoruz. Bu sorumluluğun bilinciyle siz kıymetli büyüklerimizden gençlik TETSİAD komisyonumuzu bir evladınız gibi görmek gerekir. Gençlerimizi teşvik etmenizi ve tecrübelerinizle bize yanında olduğunuzu rica ediyorum. Çünkü bu birlik yolu olduğu sürece aşamayacağımız hiçbir engel yok. Komisyonumuzda her daim destek olan tüm yönetim kuruluklarına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepinizi saygılarımı ve selamlarımı iletiyorum.
Genç TETSİAD olarak geleceği biz inşaa edeceğiz. Hayırlı akşamlar dilerim.
TETSİAD Başkanı Murat Şahinler "İstanbul yalnız bir üretim ve ticaret merkezi değil, aynı zamanda teksil ve ev teksili sektörümüzün de dünyaya açılan bir yeri konumunda"
TETSİAD Başkan Yardımcısı Tolga Batallı'nın dernek çalışmaları hakkındaki bilgilendirme ve Genç TETSİAD Başkanı Ahmet Resul Öden'in konuşmalarından sonra iftarda bir konuşma yapan TETSİAD Başkanı Murat Şahinler göreve geldikleri günden bu yana sektör için önemli çalışmalar yaptıklarını kaydettiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı;
"Mübarek Ramazan ayının manali atmosferinde sektörümüzün ticaret, tasarım ve ihracat merkezlerinden biri olan İstanbul'da sizlerle bir araya gelmekten büyük bir mutluluk diliyorum.Hepiniz hoşgeldiniz, sefalar dileriz. Asırlardır dünyanın dört bir yanından tüccarları, zanaatkarları ağırlayan Doğu ile Batı'yı, geleneği ve geleceği aynı çat altında buluşturan bir şehirde sektörümüzün önde gelenleriyle bir arada olmak son derece anlamlı.Zira İstanbul yalnız bir üretim ve ticaret merkezi değil, aynı zamanda teksil ve ev teksili sektörümüzün dünyaya açılan bir yeri konumundadır. Bu güçlü şehirde üyelerimizle aynı masaya kaldığında buluşmak bizler için son derece kıymetli.
Değerli misafirlerimiz, yakın zamanda tamamladığımız seçim süreciyle birlikte TETSİAD'da yeni bir döneme adım attık. Bu süreç kişilerin değil, ortak hedeflerin ön plana çıktığıbirlik ve sorumluluk duygusunun yeniden pekiştiği önemli bir eşiği oluşturuyor. Yönetim kurulu olarak bu görevi üyelerimizin teveccühü ve sektörümüze karşı taşıdığımız sorumluluğun bilinciyle hareket ediyoruz. Bizim temel yaklaşımımız TETSİAD'ı üyesiyle birlikte iş üreten, birlikte çözüm getiren bir yapıya taşımak.Bugün TETSİAD'ta sektörün sesin ortak sesi olan, kamuyla ve ilgili kurumlarla güçlü bağlar kuran, üyelerinin hak ve nifaklarını savunan, sektörün geleceğini yön verme sorumluluğunu da taşıyan ve 40 ilde yaklaşık 1600 üyeye ulaşan köklü bir toplum kuruluşudur. TETSİAD Yönetim Kurulu, yalnızca bugünü değil, yarını da planlamaya yönelecektir.Göreve başladığımız günden bu yana derneğimizi güçlendirmek ve görünümlülüğü artırmak amacıyla, kamu kurumları ve kuruluşları ile birlikte yoğun bir zaman süreci sürdürüyoruz.
Sektörümüzün sorunlarının farkındayız. Zor bir dönemden geçiyoruz, bunu herkes biliyor. Bu bilinçle yola çıkıp, üyelerimizin tüm taleplerini doğrudan Merkez Bankası Başkanı'ndan, Ticaret Bakanlığı'na bire bir iletiyoruz. Valilerimizden ihracatçı üyelerine, odalardan sektörel STK'lara kadar geniş bir yelpazede temaslarda bulundu. Aynı zamanda birçok paylaşımızı dernek merkezimizde ağırlayarak işbirliği imkanlarını değerlendiriyoruz. Bu temasların somut çıktılarından biri olarak Türkiye Basketbol Federasyonu ile gerçekleştiğimiz görüşmeler neticesinde Turkish Towels'in milli takımımızla birlikte sahada yer almasını sağladık. Geçen hafta ise Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Sayın Hidayet Türkoğlu ile birlikte yeni görüşmeler gerçekleştirdik ve daha büyük adımların da temelini attık. Buradan ilk kez paylaşmak isterim ki, 2 Mart Pazartesi saat 21.00'de oynanacak Türkiye Sırbistan A Milli Basketbol maçında prensipte anlaşmaya vardığımız Turkish Towels'in ilk çalışması hayata geçiyor. Bu işbirliğinin ülkemiz, markalaşma hedeflerimiz, havlu camiamız ve sektörümüz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Değerli Misafirlerimiz; dış ticaretten dijitalleşmeye, sürdürülebilirlikten mevduata,eğitimden üye ilişkilerine kadar toplamda 13 komisyon kurarak aktif bir çalışma sürecine girdik. Üniversite-Sanayi iş birlikleri kapsamında ülkemizin önüne gelen üniversiteler ile temaslar sağladık. TETSİAD Akademisi çatısı altında eğitim programlarımızı başladık. Şubat ayı itibariyle her hafta düzenli olarak bir eğitim gerçekleştirdik.TÜBİTAK 1831- Sanayide Yeşil Dönüşüm Eğitimi başta olmak üzere İstanbul Teknik Üniversitesi ile test, ARGE geliştirme ve akademik altyapıdan etkin faydalanma kurumlarıyla kıymetli üniversitelerimizin değerini hocalarıyla önemli çalışmalar yürütüldü. Bu çalışmalara ilişkin üyelerimizden son derece olumlu dönüşler alıyoruz. Sizlerin özellikle yeni nesil teknikleri öğrenmesini , genç kardeşlerimizin bu eğitimlere katılmasını önemle istiyorum.
Değerli misafirler, üyelerimizle birlik ve beraberliğimizi daha güçlendirmek, yönetim sürecimize katılımlarını arttırmak ve söz sahibi olmalarını sağlamak amacıyla 3 aylık periyodlarda online üye toplantıları ve yönetim kurulu toplantılarının düzenlenmeyi hedeflemiştik. Bu kapsamda ilk toplantımızı bu hafta başarıyla gerçekleştirdik. Toplantılarımızda her bölgeden temsilcimiz olan yönetim kurulu üyelerimiz katılımlarıyla bölgesel görüş ve önerileri değerlendirdik. Yürüttüğümüz faaliyetleri üyelerimizle paylaşarak kapsamlı bilgilendirmelerde bulunduk. Önümüzdeki dönemde bu toplantıların daha yüksek katılım ve daha aktif etkileşimle devam etmesini temenni ediyoruz.
Bununla birlikte lojistikten, ofis ihtiyaçlarına kadar farklı alanlarda üyelerimize özel avantajlı anlaşmaları da hayata geçirilmiş buluyoruz. 2026 yılı itibariyle TETSİAD olarak yurtdışı ticaret taleplerini doğrudan derneğimiz bünyesinde planlamaya başladık. Üyelerimizin görüşleri, sektörümüzün ihtiyaçları ve ilgili kurumlarca paylaşılan veriler doğrultusunda belirlediğimiz hedef ülkeler için gerekli temasları sağlayarak çalışmalarımızı hızlandırdık. Üye buluşmaları bizim için ayrıca bir araya gelmekten ibaret değil. Sektörümüzü büyütmek, deneyimi paylaşmak ve dayanışmayı güçlendirmek anlamına gelmektedir. Özellikle Genç TEDSİAD çatısı altında yeni nesil temsilcilerimizle aynı ortamda bulunmak,
geleceğe dair umutlarımızı daha da arttırmaktadır. Çünkü gençlerimizin karar alma süreçlerinde daha aktif, daha doğru karar almasını önemsiyor ve bu yapıyı kararlılıkla destekliyoruz.
Kıymetli konuklarım, yapacak daha çok işimiz var. Ancak birlikte hareket ettiğimiz sürece TETSİAD'ı ve sektörümüzü daha güçlü bir noktaya taşıyacağımıza ben yürekten inanıyorum.TETSİAD olarak; dayanışmayı büyüten, gençleri sürece dahil eden ve sektörümüzü küresel ölçekte daha ileriye taşıyan çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Bu anlamlı buluşmanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese, katkı sunan tüm üyelerimize, destek olan tüm sponsorlarımıza ve TETSİAD temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum."
İftarda konuşan İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Öksüz, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç de TETSİAD'ın önemini vurgulayarak Başkan Murat Şahinler ve TETSİAD yönetimine başarılar dilediler. İftarda TETSİAD çalışmaları kısa bir tanıtım videosu ile paylaşıldı. Ayrıca 4 ila 6 Mart tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan Texhibition İstanbul Kumaş ve Tekstil Aksesuarları Fuarı ilgili bilgi kitapçıkları da paylaşıldı. İftar günün anısına çekilen anı fotoğraflarının çekimiyle sona erdi.








