Ümit Özdağ'dan Talat Paşa çıkışı!

Prof. Dr. Ümit Özdağ, Ankara’da Talat Paşa Anıtı önünde basın açıklaması yaptı.

Politika Yayın: 20 Haziran 2025 - Cuma - Güncelleme: 20.06.2025 16:23:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 2 dk.
68 okunma
Google News

 

Ankara’da Talat Paşa Anıtı önünde basın açıklaması yapan Prof. Dr. Ümit Özdağ şunlaır söyledi: Talat Paşa, Türk tarihinin en önemli yakın tarihteki liderlerinden, devlet adamlarından birisidir. Milli şehidimizdir, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 1926'da aldığı kararla. Şimdi, Talat Paşa'nın milli şehit olduğu kararını alan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Genel Kurulunda bir DEM’li milletvekili Talat Paşa'ya hakaret etti. Bu kabul edilebilir bir davranış değildir.

Lozan'ı reddeden Cumhuriyeti, kuruluşunu reddeden, Lozan yerine Sevr Anlaşması’nın gerçekleşmesini arzu eden, Türk tarihinin kahramanlarını katil gibi göstermeye hadsizce kalkan bu zihniyetin Türk milletinin, Türk devletinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin dostu olduğunu düşünmek mümkün değildir.

İçinden geçtiğimiz sözde barış süreci dedikleri süreçte de bunlara güvenilmeyeceğini defaatle söyledik ve uyardık. Şimdi kustukları nefretle her vesileyle tekrar tekrar kendilerine güvenilmeyeceğini Türkiye'ye, tarihimize, kahramanlarımıza düşman olduklarını gösteriyorlar.

Ben burada sizinle bu konuşmayı yaparken İstanbul'da da Abide-i Hürriyet’te Talat Paşa'nın, Enver Paşa'nın mezarının başında İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da benzer bir konuşma yapıyor.

Benim bugün burada olmamı, onun da bugün orada olmasını dün yapmış olduğumuz toplantı sırasında kararlaştırdık ve bundan sonra da Türk milletine yönelik, Türk Devletine yönelik her hamlenin karşısında durmaya devam edeceğiz.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.