https://playdotjs.com/

Üsküdar'da yeşil alana otel!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Fethipaşa Korusu’nun bitişiğindeki Boğaz manzaralı yeşil alan için ihale düzenleyeceğini açıkladı. Arazi için geçen ay 'otel' fonksiyonunda kullanılması için karar alındı.

Ekonomi Yayın: 22 Haziran 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 22.06.2024 13:30:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 2 dk.
196 okunma
Google News

 

İstanbul’un en önemli yeşil alanlarından biri Üsküdar ilçesindeki Fethipaşa Korusunun hemen yanında yer alan bir yeşil alan otel yapılmak üzere ihaleye çıkarıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Fethipaşa Korusu’nun bitişiğindeki, Boğaz manzaralı yeşil alan için ihale düzenleyeceğini açıkladı.

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda, Fethipaşa Korusu’nun hemen yanında yer alan bin 337 metrekare büyüklüğündeki arazinin ifade edildi.

 

İmar planlarına “Belediye sosyal tesis alanı” olarak işlenen arazi için 27 Mayıs 2024 tarihinde Vakıflar Meclisi tarafından “Otel” fonksiyonunda kullanılması için karar alındığı belirtildi.

İlanda özelliği belirtilen taşınmazın Vakıflar Meclisinin 27.05.2024 – 288/289 sayılı

Kararında belirtilen şartlar çerçevesinde 22 (Yirmiiki) yıl  süreli  “Otel ” fonksiyonunda

kullanılmak üzere Yapım veya Onarım Karşılığı kiraya verilecek.

İlanda El-hac Halil Ağa İbn Ahmet Efendi Vakfına ait olduğu belirtilen ve 5 Temmuz’da ihaleye çıkarılacak arazinin yapılaşma koşulları da şöyle açıklandı: “3 bodrum kat + zemin kat üzerine 3 kat.”

 

Tahmin edilen bedel 62.097.479,00 TL (Altmışiki milyon doksanyedibin dörtyüz yetmiş dokuz TürkLirası)  (Bu bedel yapım (inşaat) maliyeti ile yapım (inşaat) süresi boyunca ödenecek kira bedeli toplamıdır.) olarak açıklandı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.