https://playdotjs.com/

Çin’den Maltepe ile işbirliği

Ali Kılıç, “Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’ye dışarıdan getirmeye söz verdiği yatırım hamlesine katkı sunacak önemli bir protokole imza attık” dedi

Yayın: 28 Nisan 2023 - Cuma - Güncelleme: 28.04.2023 09:30:00
Editör - editor
Okuma Süresi: 4 dk.
148 okunma
Google News

Türkiye’de yatırım firması bulunan Çin’in Yichang Belediyesi Halk Hükümeti, Maltepe Belediyesi ile kardeş belediye ve yatırım protokolü imzaladı. İmza töreninde konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’ye dışarıdan getirmeye söz verdiği yatırım hamlesine katkı sunacak önemli bir protokole imza attık. Hem Maltepe’ye hem de Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına hayırlı olsun” dedi.

Avrupa’dan Asya’ya ve Balkanlara kadar pek çok şehirle yaptığı ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliği çalışmalarıyla dikkat çeken Maltepe Belediyesi önemli bir yatırım hamlesine imza attı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Çin’in Yichang Belediyesi Halk Hükümeti Belediye Başkanı Ma Zejiang ile kardeş belediye protokolü imzaladı. Maltepe Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza törenine Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yanı sıra Çin’in Yichang Belediyesi Halk Hükümeti Belediye Başkanı Ma Zejiang, Yichang Belediyesi Halk Hükümeti Yüksek Teknoloji Sanayi Geliştirme Bölgesi İdare Komitesi Genel Direktörleri Guo Kangxin ile Bay Li Changqing, Dışişleri Ofisi Müdürü Cai Lu, Yiling Bölgesi Halk Hükümeti Belediye Başkanı Li Xingbing ve Yuan’an İlçe Halk Hükümeti Belediye Başkanı Liu Chao katıldı.

KILIÇDAROĞLU’NUN YATIRIM HAMLESİNE KATKI SUNACAK

Ali Kılıç, işbirliği anlaşması ile ilgili şunları söyledi; “Çin’in son yıllardaki ekonomik atılımlarını Türkiye yakından takip ediyor. Türkiye’nin Çin’e karşı sevgisi ve ilgisi büyük. Bu konuda hayata geçirmeye çalıştığımız Türkiye projemiz hakkında işbirliğinizi önemsiyorum. Ankara’daki Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçimizi ziyaret ettik. Projemizi anlattık. Maltepe’de Uluslararası Fuar ve kongre Merkezi kurmak istiyoruz. Buna ek olarak da serbest ticaret bölgesi oluşturmak istiyoruz. Böylece fuarda sergilenen ürünleri bu serbest ticaret bölgesi sayesinde fuarda sergilenen ürünleri tüm dünyaya satma imkanı ortaya çıkacak. Çin ile görüştüğümüz yetkililerimize fuar projemize ve serbest ticaret bölgesi projemizde işbirliği yapmayı teklif ettim. Bizim hesaplarımıza göre yaklaşık 300 milyon euroluk bir yatırım olacak. Yeşil bir fuar alanı olacak. Güneş enerjisini üreten, yağmur suyunu dönüştüren bir fuar alanı olacak.  Türkiye’nin en büyük fuar alanı olacak. Bu tür ticari ilişkiler hem ülkelerimizi hem de toplumlarımızı birbirine yakınlaştıracak. Hem de iki ülkenin ticaret hacmini arttırmış olacak. Dilerim işbirliği projemiz bu tür anlaşmalarımızın da önünü açar. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’ye dışarıdan getirmeye söz verdiği yatırım hamlesine katkı sunacak önemli bir protokole imza attık. Hem Maltepe’ye hem de Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına hayırlı olsun”

“YATIRIM DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Fuar projesini mutlulukla karşılayan Yichang Belediyesi Halk Hükümeti Belediye Başkanı Ma Zejiang, “Bizim Türkiye’de çalışmaları olan firmalarımız var. Aynı zamanda Çin’deki firmalarımızla da projenize destek vereceğiz. Bizim de şehrimizde serbest ticaret bölgesi çalışmamız var. İki ülkede yatırım yapan firmalarımız aracılığıyla işbirliği çalışmalarımızı güçlendirebiliriz. Bu konuda şehrimize sizi davet ediyoruz. Bizler hem Maltepe ile olan ilişkilerimizi güçlendirmek, hem de Türkiye-Çin arasındaki ilişkiye katkı sunmak için buradayız ” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.