https://playdotjs.com/

Maltepe’de gıda denetimi

Maltepe Belediyesi 150 işyerine gıda denetimi gerçekleştirdi

Sağlık Yayın: 19 Nisan 2024 - Cuma - Güncelleme: 19.04.2024 19:04:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 2 dk.
117 okunma
Google News

Maltepe Belediyesi’ne bağlı ekipler, ilçedeki gıda işletmelerinde denetim gerçekleştirdi. Ramazan ayı boyunca süren ve devam eden denetimlerde 150 işyeri denetlendi.

Maltepe Belediyesi, 150 gıda işletmesinde denetim yaptı. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı gıda denetim birimince, deneyimli personeller eşliğinde gerçekleştirilen denetimde işletmeler hijyen, sertifika, ilaçlama vb. alanlarda denetlendi.

Denetlemelerde, işletmelerin, gıda üretim ve/veya satış yerlerine uygun hijyen kurallarına göre faaliyet gösterip göstermediği, soğuk ortamda muhafazası gereken gıda maddelerinin, üretim aşamasından başlayarak sevkiyat, depolama ve satışı gibi tüketime kadarki her aşamada gıda güvenliği kriterlerine uygunluğunu ve özelliklerini koruyabilmesi için uygulanması zorunlu olan soğuk muhafaza (soğuk zincir) sistemine uygun davranılıp davranılmadığı, gıda işletmelerinde çalışan personelin insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek ortamlarda alınacak önlemleri anlatan hijyen eğitimi sonrası hijyen eğitim belgesi sahip olunup olunmadığı, işletmede, haşerat varlığına karşı uygun ilaçlamanın yapılıp yapılmadığı, market vb. paketli ürün satışının olduğu yerlerde ürünlerin son tüketim tarihine uyulup uyulmadığı ve kızartma yapılan işletmelerde sıvı yağların uygun periyodlarla değiştirilip değiştirilmediği ve ayrılan yağların uygun biçimde atık haline getirilip getirilmediği denetlendi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.