https://playdotjs.com/

“Rehberimiz çoğulcu demokrasi”

CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Durmuş Türk, “Katılımcı, şeffaf, çoğulcu demokrasi anlayışımız rehberimiz olacaktır” dedi.

Siyaset Yayın: 18 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 18.12.2023 00:12:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 5 dk.
213 okunma
Google News

Halen Maltepe Belediye Meclis Üyeliği devam eden Avukat Durmuş Türk CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.

CHP Maltepe İlçe Merkezi’nde partililerle buluşan Durmuş Türk, aday adaylığı sürecini ve Maltepe’ye ilişkin düşüncelerini

Durmuş Türk adaylık açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir” derken tam da bizler gibi Anadolu’nun köylerinde okuyup eşit yurttaş olmamıza imkan tanıyan Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete ve yine bizlere bu ülkede söz sahibi olma, ülkeyi yönetme imkanı tanıyan büyük ailem Cumhuriyet Halk  Partimize yürekten teşekkür ediyorum.

İşte bu Cumhuriyet beni köyden alıp, parasız yatılı okullarda okutup ve avukat yaptı.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum.

1997 yılından beri Maltepe’de oturuyorum.

20 yıldır Maltepe’de kendime ait avukatlık büromda avukatlık yapıyorum.

Ülkemizin köklü kurumlarından olan eğitimde fırsat eşitliği misyonuyla varlığını sürdüren önemli sivil toplum kurumunun avukatlığını yapmaktayım.

Evliyim,  2 çocuk babasıyım.  

İstanbul Üniversitesinde İş Hukuku Uzman Arabuluculuk Eğitmenliği yaptım.

İstanbul  Barosu Staj Eğitim Merkezi İş Hukuku Eğitmeniyim.

Son zamanlarda gerek dünyada yaşanan pandemi olayı gerekse ülkemizde uygulanan politikalar devlet yönetiminde sosyal devlet ilkesinin ne kadar hayati öneme sahip olduğunu göstermiştir.  Bu nedenle daha çok halktan ve haktan yana sosyal belediyecilik uygulamalarını  hayata geçireceğiz.

Katılımcı, şeffaf, çoğulcu demokrasi anlayışımız rehberimiz olacaktır.

Sosyal demokrat belediyecilik anlayışımızın temeli  “Halkın sesi, hakkın sesidir.” anlayışıdır.

Maltepe Halkının sesinin, sorunun neler olduğunu biliyoruz.

Altay Çeşme Mahallemizin kaldırım ve internet, Bağlarbaşı Mahallemizin Meydan düzenlenmesinden kaynaklı sorunlarının olduğunu, Yalı Mahallemizin sahilden, Çınar Mahallemizin Pazar yeri, Cevizli Mahallemizin trafik,  Küçükyalı Mahallemizin imar, İdealtepe Mahallemizin kentsel dönüşüm ve çevre düzeni, Esenkent Mahallemizin ulaşım ve sokak hayvanlar, Gülensu Mahallemizin kentsel dönüşüm ve çocuk parkı, Fındıklı Mahallemizin ulaşım ve otopark, Zümrüt Evler Mahallemizin kadınların ve ev hanımlarının sosyalleşmesi için sosyal alan  eksikliği, trafik ve otopark sorunu olduğu, Altıntepe Mahallemizin inşaat kirliliği, çocuk parkı, Aydınevler Mahallemizin Pazar yeri ve  yol, Girne Mahallemizin trafik ve otopark,  Başıbüyük Mahallemizin altyapı ve kentsel dönüşüm, Büyükbakkaköy Mahallemizin ulaşım, Gülsuyu Mahallemizin çocuk parkları, otopark ve kentsel dönüşümden kaynaklı sorunlarının olduğunu biliyoruz.

Mahallem Esenkent Mahallemin yıllardır devam edegelen imar ve kentsel dönüşüm sorununu belediye meclis üyeliğim dönemimde Belediye Başkanımızın ve  meclis üyesi arkadaşlarımın desteği ile çözdüm.

Maltepe’nin sorunlarını biliyor, bunları biz çözeceğiz.

2019 yılı yerel seçimlerinde halkın sesi yargı kararları ile engellenmeye çalışıldı.

 Türkan Saylan Kültür Merkezinde 2019 yerel seçimlerinde hep birlikte verdiğimiz mücadeleyi yeniden vermeye bizler hazırız.

Türkan Saylan’ın dediği gibi “Eğer bir yerde bilime, demokrasiye, barışa ve aydınlığa aç bir çocuk senin ışığını bekliyorsa sönmeye hakkın yoktur. Işıyacaksın, ölüme saniyeler kalmış olsa..”

İşte bu mücadele azmi ve kararlığı bizlere 31 Marta başlayıp 23 Hazirana kadar sandıklara sahip çıkma onurunu ve gurunu yaşattı. 

Aynı mücadeleyi yeniden verip Maltepe’yi ve İstanbul’u yeniden kazanacağız. 

Mücadelemiz insan onuru , demokrasi, adalet, insanca yaşanabilir ve  sen ben farkının olmadığı  anlayışı hakim kılmaktır.

Şair Cahit Sıtkı TARANCI’NIN dediği gibi;

Memleket isterim

Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;

Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.

Memleket isterim

Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;

Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.

Memleket isterim

Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun;

Kış günü herkesin evi barkı olsun.

Memleket isterim

Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;

Olursa bir şikâyet ölümden olsun

Değişir bu düzen,

Döner bu devran,

Dayan yüreğim dayan…

Birlikte kazanacağız.

Birlikte kazanacağız,

Birlikte kazanacağız.

Yaşasın Cumhuriyet

Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi

Geldiğiniz için hepinize canı gönülden teşekkür ederim.

 

 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.